Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Всичко за Blender

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
xxMxx
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: пет авг 08, 2014 20:05

Всичко за Blender

Мнение от xxMxx »

Създавам тази тема за феновете на Blender 3D тук нека всеки публикува клипове свързани със програмата и скришнотове на създадени графики на Blender ще помоля само без да спамите и без обиди ;)

Какво всъщност е Blender???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Блендер е 3D софтуер с отворен код за моделиране, анимация, текстуриране, рендъринг, комозитинг, създаване на интерактивно съдържание, а също така и за създаване на компютърни игри чрез Блендер - Game Engine. В момента поддържа 25 езика на интерфейса и е достъпен за всички основни операционни системи под GNU General Public License.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Това е официалният сайт на програмата Blender от тук може да си я дръпнете тя е напълно безплатна и е със отворен код.

Това е за 64 битова машина >>> http://ftp.nluug.nl/pub/graphics/blende ... dows64.exe

Това е за 32 битова машина >>> http://ftp.nluug.nl/pub/graphics/blende ... dows32.exe

Програмката върви на следните Операционни Системи:

------------------------
Linuxs
-----------------------
Windows
-----------------------
Mac OS
------------------------
Прочетено: 1033 пъти
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср май 07, 2014 17:27

Re: Всичко за Blender

Мнение от Inferlin »

Стара и болна тема ми е компютърната анимация... Имам разни откъслечни неща... преди Blender де... Знаете ли как работи 3D Studio под DOS и 386DX с копроцесор и цели, ЦЕЛИ 8MB RAM?
За съжаление така и не можех да работя нещо свързано с компютърна анимация и/или игри... е малко работех практически де, но не и колкото исках.

Някога беше много модерен морфинга и... си направих такъв а по това време означаваше, че трябваше да си направиш едва ли не и програмата за него. Практически разполагах само с "идеен" сорс на принципа... Човърках това 95-та или 97ма...

Изображение

Кофти зададени вектори - съжалявам, но така и не го довърших. Сега сигурно е направо елементарно да се постигне сега такова.

За съжаление водните ефекти които са си изцяло с "моя" математика ("където има синус и косинус, мен ме няма" :toothy10: ) и вълните са в повреден архив, който не мога да отворя все още.

За Blender имам подготвени от мнооого отдавна няколко неща, за всичките имам сториборд с точни времена (макар и повечето да е в главата ми, звука е почти готов), но така и не съм започнал сериозно, че мързел да уча всичко... а и имах разни проблемчета... Пък кога ще ги довърша.... дано доживея. :twisted:

Съжалявам за лекият офтопик...
Потребителски аватар
xxMxx
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от xxMxx »

Картинката дето си я направил със анимацията е хубава на Blender ли я направи?

И аз търся относно Blender как се слага снимка във него и как се прави това обаче ако някой намери урока или клипчето във нормална скорост а не във забързан кадър ще съм благодарен да го публикува тук във тази тема.

Последна промяна от Mozo на нед ное 02, 2014 16:25, променено общо 1 път.
Причина: Оправени тагове.
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Е, тогава нямаше Blender. :) Все пак беше най-късно 1997г. и го изчовърках само от дописването на един сорс с идеята и две снимки (на Amber и на Cheetah :)) и малко дребни неща които бях направил + обработка кадър по кадър. "Забавно" :). Но ако имаше Blender по това време, както имах тогава безкрайно свободно време... ехх...
Иначе принципа трябва да е същия т.е. това е векторен морфинг и изобщо може да се търси в като морфинг чрез вектори и т.нт. Предполагам че вече си има готови филтри или скриптове за целта и трябва само да се нащракат с мишката основните обекти. Може да е останало като понятие само морфинг.
Потребителски аватар
xxMxx
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от xxMxx »

Inferlin Благодаря че ме упъти със това какво да напиша написах така и намерих клипчета каквито търсех ето едно от тях ще го публикувам тук за разнообразие и за тези който търсят подобно клипче.

Последна промяна от Mozo на нед ное 02, 2014 16:24, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Ето почти същият принцип (морфинг) за Blender, но вече развит сериозно:

Particle Morphing Tools Addon

Офтопик:
Колко е изкушаващо да го разцъкам.... Но НЯМА. :sad: След малко трябва да поработя, а е лошо че дори и не мога да обвиня за това шефа си... защото практически нямам такъв - колеги сме. :evil4:
Потребителски аватар
xxMxx
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от xxMxx »

Inferlin Браво клипчето което си качил е супер :)

Ето за всички останали клипче като това във което стъпка по стъпка е показано как се прави такъв надпис със ефекти и анимация на Blender.

Последна промяна от Mozo на нед ное 02, 2014 16:25, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
xxMxx
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от xxMxx »

Не мога да си кача снимката като на това клипче влизам във точните места качвам я и не ми се показва но отстрани във лентата ми дава че е качена някой може ли да ме хелпне какво греша :sad:

Потребителски аватар
xxMxx
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от xxMxx »

Проблема е оправен ама ако някое изпитва същият проблем да пише ще му помогна :)
Iv7803
Регистриран
Регистриран: чет фев 16, 2017 19:28

Мнение от Iv7803 »

xxMxx написа:Създавам тази тема за феновете на Blender 3D тук нека всеки публикува клипове свързани със програмата и скришнотове на създадени графики на Blender ще помоля само без да спамите и без обиди ;)

Какво всъщност е Blender???
Блендер е 3D софтуер с отворен код за моделиране, анимация, текстуриране, рендъринг, комозитинг, създаване на интерактивно съдържание, а също така и за създаване на компютърни игри чрез Блендер - Game Engine. В момента поддържа 25 езика на интерфейса и е достъпен за всички основни операционни системи под GNU General Public License.

Това е официалният сайт на програмата Blender от тук може да си я дръпнете тя е напълно безплатна и е със отворен код.

Това е за 64 битова машина >>> http://ftp.nluug.nl/pub/graphics/blende ... dows64.exe

Това е за 32 битова машина >>> http://ftp.nluug.nl/pub/graphics/blende ... dows32.exe

Програмката върви на следните Операционни Системи:

------------------------
Linuxs
-----------------------
Windows
-----------------------
Mac OS
------------------------
Zdraveite izkam da popotam kak moga edno klipche animirano vav youtube da go kacha vav blender programata i da go doobrabotia
Последна промяна от Montoya на чет фев 16, 2017 22:08, променено общо 1 път.
Причина: Писане на шльокавица, не се толерира
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Така като гледаш как всички тук пишем на кирилица, смяташ ли, че твоят пост е според правилата? Пиши на кирилица!
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Софтуер”