Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Софтуерни случайни неща

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Потребителски аватар
ZoneS
Регистриран
Регистриран: съб авг 01, 2015 18:29

Re: Софтуерни случайни неща

Мнение от ZoneS »

Windows Xp е доказано най-добрият уиндоус за всички времена с над 12 години поддръжка.Седмицата може би го догонва(аз лично използвам нея заради някой екстри на лаптопа неподдъращи се в ХП).Три месеца се мъчих да привикна към 8.1, но не можах.Първо интерфейса ми идва прекалено детски и несериозен.Второ нямам желание да мажа по тъчпада за да стигам някакви ъгли от където да ми излизат менюта.Трето мразя разхвърляни и неподредени неща по ОС.
Прочетено: 49750 пъти
Ако съдбата ти обърне гръб, само я изчакай да се наведе!
Потребителски аватар
FRESKID
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: съб авг 01, 2015 23:33

Мнение от FRESKID »

Mozo написа:
rado84 написа:
През PM как е?
През какво ????

https://support.google.com/youtube/answer/6276924
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

ZoneS написа:Windows Xp е доказано най-добрият уиндоус за всички времена с над 12 години поддръжка.Седмицата може би го догонва(аз лично използвам нея заради някой екстри на лаптопа неподдъращи се в ХП).Три месеца се мъчих да привикна към 8.1, но не можах.Първо интерфейса ми идва прекалено детски и несериозен.Второ нямам желание да мажа по тъчпада за да стигам някакви ъгли от където да ми излизат менюта.Трето мразя разхвърляни и неподредени неща по ОС.
:thumbright: :thumbright: :thumbright:
FRESKID написа:
Mozo написа:
rado84 написа:
През PM как е?
През какво ????

https://support.google.com/youtube/answer/6276924
Pale Moon :)
Изображение
rado84
VIP
VIP
Регистриран: съб дек 11, 2010 23:39

Мнение от rado84 »

Толкова е добро ХР-то, че трябваше да забраня 4-5 процеса, които не ползвам по принцип, за да изчезнат сините екрани. При 7 и при 8.1 няма такива простотии. Тях да ги спреш дори в момент, когато само логото е на екрана по време на зареждане, после не ти минават малоумни проверки на дяловете и няма сини екрани.
Зат'ва съм решил след уиндоусфон-а да си взема лаптоп с малко по-голям хард диск и памет, та да мога да си инсталирам 8.1 и догодина, когато пак дойда тук да не си троша нервите с това... нещо. Най-малкото, че 8-цата има вградени драйвери за всичко и няма да ми се налага да ровя като идиот из гугъл в търсене на драйвери за четеца на карти на Телезор.
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Нищо от това, което издърдори не е вярно, а "прозрението" ти за вградените драйвери е най-голямата глупост. Във всеки Уиндоус има вградени драйвери за по-важните устройства, колкото да се подкара системата. Ако искаш функционалност и бързодействие си сваляш съответните от сайта на производителя!
Естествено остаряла ОС като XP няма как да разпознае съвременна аудио или видеокарта, макар че в повечето случаи успява да ги подкара някак. Съвременна ОС като 8.1 ще разпознае примерно видеокартата, но резултата ще е много много под това ако се подкара с драйвери от производителя.
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Осмѝцата след 7-8 години ще има "драйвъри за всичко" точно колкото ХР в момента :lol: :lol: :lol: Обаче много хора не могат да проумеят този факт. А е елементарно... Едно време, като излезе ХР и той така всичко си откриваше на компютрите, които му бяха съвременници. Близо е до акъла.

А това с процесите и сините екрани, просто без коментар #-o
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Diananet написа:Нищо от това, което издърдори не е вярно, а "прозрението" ти за вградените драйвери е най-голямата глупост. Във всеки Уиндоус има вградени драйвери за по-важните устройства, колкото да се подкара системата. Ако искаш функционалност и бързодействие си сваляш съответните от сайта на производителя!
Естествено остаряла ОС като XP няма как да разпознае съвременна аудио или видеокарта, макар че в повечето случаи успява да ги подкара някак. Съвременна ОС като 8.1 ще разпознае примерно видеокартата, но резултата ще е много много под това ако се подкара с драйвери от производителя.
Не говорех за видео и звуков хардуер, но естествено привържениците на древния софтуер много удобно пропускат да прочетат за какво говорех - сим кард четец на Глобул (сега Телезор). Нещо, което, съдейки по инфото в нета, е модел от 2010 г. - време, в което ХР все още си беше поддържан и масово бяхме с него. Да, ама прехваленото ХР не разпознава абсолютно нищо, вкл. и въпросното устройство и трябва като малоумен да се ровиш из гугъл, за да намериш работещ драйвер.
Докато всички ОС от Глист нагоре си го разпознават правилно и сами си му инсталират драйвер.

А че ХР разпознавало хардуер от времето, когато е създадено, е пълна глупост.

Мозо, след 7-8 години 8.1 ще е още по-ъпдейтнат или пък в краен случай руснаците ще са обърнали 10-ката с хастара нагоре и ще мина и аз на 10-ка и съответно пак ще ми разпознава устройствата.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Пак наговори един куп глупости. Не ми обяснявай кое какво намира, защото не ти инсталираш редовно компютри на по 15 години и не ти виждаш как ХР си намира всичко в 95% от случаите.
Изображение
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член

Мнение от Diananet »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Не е в приоритета на ОС да ти инсталира драйвери. Това, че са вмъкнали някакакви е само за да може такива неориентирани като теб да си плямпат. Пък и виж размера на 8.1 и виж този на XP. Нормално е да го наблъскат с глупости, защото тенденцията е ти само да кликаш с мишката у фейсо, а ОС сама да рови из нетя и да ти инсталира буклуци. Очакваната от теб десятка точно това прави. А последния билд даже ти прави скрийншот на екрана и го праща нанякъде ->
Пак ще ти кажа - функционалност и бързодействие се постигат с драйвери от производителя на устройството, а не от Майкрософт. Няма как да си купиш Мерцедес, да сложи сервото от Лада и да чакаш комфорт.
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Това с драйверите за всички Виндовс-и важи, ако някой не направи драйвер може устройството да го ползваш за камък. И за кво чакаш руснаците да го обърнат с хастара нагоре, за да го ползваш. Защо мислиш, че те ще го направят по-добър, инстината е, че Виндовс е боклук и в момента, в който се спрат направата на драйвери за него умира за няма и месец.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Ами вчера ми попадна един лаптоп с инсталирана десетка, щото давала субтитрите на шльокавица :evil4:
Първото нещо което ми отне около десетина минути е да намеря къде да променя езика за не уникод програмите, намерих, смених, смених систем локал на бг и рестартирах, голяма грешка :booty:
Чисто и буквално точно рестарта отне 14 минути :shock:
Ако това беше на моя лаптоп няма да го търпя и 10 секунди там, или форматирам диска или го сгъвам на обратно и в кофата :banghead:
От дяла с уиндоуса не може да се инсталира нищо, изкарва един хубав прозорец с червен хикс и пише NSIS error и толкова. Копиране на файла на Д, стартиране като администратор и така се инсталира.
Мега, ама мега умряла работа :mrgreen:
Относно ХР-то, Радо ти да не инсталираш от някой диск правен от някой малоумен замундаджия, блек едишън, блу едишън, интегриран и така нататък простотии!?
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Mozo написа:Пак наговори един куп глупости. Не ми обяснявай кое какво намира, защото не ти инсталираш редовно компютри на по 15 години и не ти виждаш как ХР си намира всичко в 95% от случаите.
Щом релийз от 2013 със СП3 не може да разпознае устройство, произведено преди тази дата, просто няма какво да говорим. Линукс от 2013 ще разпознае и правилно ще инсталира драйвер на такъв хардуер, но не и прехваленото ХР.

Ела да инсталираш ХР на щайгата, която споменах, да те видим как ще се опулиш, когато Фосила не разпознае никакъв хардуер и не инсталира нищо. Pentium III 866 MHz с топ хардуер за времето си, който със сигурност е модел отпреди 2000 г. ОС от 2002, ъпдейтната през 2013 да не може да разпознае и да не си инсталира поне базови драйвери за такъв хардуер... В това отношение Линукс слага любимия ти Фосил в малкия си джоб.

Диананет, не съм казал, че я очаквам с нетърпение. Но, когато 8-цата стигне статуса на прехваленото ХР и стане морално остаряла древна операционна система, тогава ще се наложи смяна и ако няма друго, освен 10-ката, ще инсталирам нея. И ще ми е много интересно да видя как точно ще се ъпдейтне или ще прати скрийншот някъде си, като извадя кабела за нета... :evil4:
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член

Мнение от Diananet »

rado84 написа:...
И ще ми е много интересно да видя как точно ще се ъпдейтне или ще прати скрийншот някъде си, като извадя кабела за нета... :evil4:
Всичко се записва на компа и в момента, в който го включиш към нетя...
Ето ти първия опит за анализ -> http://liberatum.ru/e/windows-10-spy-analysis
Най-интересното: Редактирането на hosts-файла не помага!
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Това е по правилния линк :lol: https://translate.google.com/translate? ... y-analysis
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Когато стигна до това, ще му намеря цаката.
Засега обаче ще си карам с 8-цата, която е много по- и най- не само от 7-цата, но и от ХР-то. 8.1 извършва същата операция за 18 секунди, а "великото" ХР - за повече от 2 минути! С една и съща папка, с едно и също съдържимо и с един и същ размер! Къде са 18 сек., къде са над 2 минути...

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Софтуер”