Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Windows 8 ( Надежден или Няма разлика )

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
richard94
Начинаещ
Регистриран: пон фев 22, 2010 17:52

Windows 8 ( Надежден или Няма разлика )

Мнение от richard94 »

Изображение
В последно време Майкрософт пуска малко информация за новия си продукт, който е в разработка и не споменават никакви конкретни срокове, но въпреки това има още, което ще е интересно да знаете.

За разлика от Windows 7 в неговия наследник няма да е нужна парола за влизане в операционната система. Майкрософт разчитат на това, че до 2012 всеки компютър ще има камера, която ще снима човешкото лице и влизането в операционната система ще става чрез разпознаване на лице.

Акаунтите на потребителите ще използват Cloud технология

За всички нас това ще е нещо ново. Но какво означава това всъщност!? Това ще позволи всеки да използва данните от своя акаунт /файлове, настройки и т.н./ на различни компютри. Информацията ще се пази в сървъри и ще бъде достъпна навсякъде. Как обаче мислят от майкрософт да осъществят това е все още загадка.

Енергийна ефективност на високо ниво

С Windows 8 машините ще спестяват много енергия. За целта управлението на захранването ще бъде съвсем иновативно. Според работата ни операционната система ще избира какво ни е нужно и какво не. Всичко, което не използваме в момента на работата ни ще бъде спирано или в т.н. „sleeping mode“.

PCI-приложенията ще бъдат изключени напълно, това от Майкрософт го назовават с името D3cold.

Друга подобрение, което ще пести енергия е времето за преминаване в различни режими както и самото стартиране и спиране на компютъра. Ще има и нов режим наречен „Logoff + Hibernate“.

За мобилните машини ще има и нова алармираща система, която ще бъде в действие, когато те не са включени към електрическата мрежа.

Без загуба на данни при преинсталация

За целта ще бъде създаден App Store, откъдето потребителите ще свалят повечето приложения и при преинсталация ще бъде проверявано кои апликации са били инсталирани и те ще бъдет инсталирани автоматично отново. Функции като настройки на браузъри, подредба на икони и т.н. ще бъдат също така запазване, което много ще улесни потребителите.

windows8-help.info
Прочетено: 233 пъти
CPU: Intel Q8400 2.60 GHz
Video Card: Nvidia GTX 550 Ti GDDR5
RAM: 4 GB Kingston DDR3
HHD: Hitachi 500 GB
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Windows 8 ( Надежден или Няма разлика )

Мнение от Zeroadhesion »

Иновации, иновации, но това вече не ми се нрави :tard:

П.П. Трябва да посочите източник.
spanian
Ветеран
Ветеран
Регистриран: вт мар 16, 2010 01:13

Мнение от spanian »

Погрижих се вече - с времето, ще се научи! :evil4:
Даже картинка и шарениика му сложих :toothy10:
Горе главата - нищо, че е празна!
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

App Store = Ubuntu Software Center ???
Яко копирачкааааа :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Акаунтите на потребителите ще използват Cloud технология

За всички нас това ще е нещо ново. Но какво означава това всъщност!? Това ще позволи всеки да използва данните от своя акаунт /файлове, настройки и т.н./ на различни компютри. Информацията ще се пази в сървъри и ще бъде достъпна навсякъде. Как обаче мислят от майкрософт да осъществят това е все още загадка.
Губят ме тотално :mrgreen: . Никога няма да дам на никого да ми съхрянава нещо, на което мястото му е вкъщи [-( [-( [-(
Изображение
ironcross
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт апр 15, 2008 01:29

Мнение от ironcross »

Това е голяма глупост наистина и само лапни-шарани биха се доверили на тая облачна технология.
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

ironcross написа:Това е голяма глупост наистина и само лапни-шарани биха се доверили на тая облачна технология.
:thumbright: :thumbright: :thumbright: От къде я измислиха тази мода Cloud Computing - не знам, ама е страшна простотия.... Chrome OS ще бъде базирана на нея. Демек офис пакета ще ти е Google docs - online и т.н.
Еди
Регистриран
Регистриран: съб авг 28, 2010 17:06

Мнение от Еди »

Вижда се за обикновения нашенски ползвател ще си остани с 7-та много дълго време. Само легално закупените ОС ще бъдат с 8-ца.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Чакай, чакай, аз Win7 съм си го сложил с образователна цел и нямам никакво намерение да минавам на него :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа:Чакай, чакай, аз Win7 съм си го сложил с образователна цел и нямам никакво намерение да минавам на него :lol: :lol: :lol:
Мисля, че говори като цяло, по-голямата част :)
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Софтуер”