Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем с GPS-а на Huawei P8 Lite  [РЕШЕНА]

Актуални новини, въпроси и интересни факти за клетъчни телефони.
temil
Регистриран
Регистриран: вт ное 08, 2016 21:03

Проблем с GPS-а на Huawei P8 Lite

Мнение от temil »

Здравейте много знаещи младежи. ЧНГ много здраве и любов за всички. Преди около месец по ваша препоръка и по мое желание купих Huawei P8 Lite - едносимов. Благодаря ви. Всичко е ОК, минах на шестица - В585, но...с GPS-а ударих на камък. Инсталирах приложения и за офлайн и за онлайн, пробвах по непознати и познати маршрути и няма резултат. Трудно намира местоположението ми.Като го намери /при включени GPS WiFi и мобилни данни/ след изминаване на 2-300 м отново ме губи и след това още по- трудно ме локаризира. Не знам къде е причината- в мен или в телефона Знам че съм лаик в тази област за това моля ви помагайте.Този телефон го взех най-много заради GPS-а и камерата 8-[
Моля ви ако е удобно посочете ми най-лесната програма за реализиране точка по точка ,за да изключа моето невежество и да върна телефона за ремонт.
Прочетено: 3684 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Проблем с GPS-а на Huawei P8 Lite

Мнение от Mozo »

Кофти работа, дано да не е телефонът скапан нещо... Аз използвам Google Maps. Лесна е, опитай. За други програми ще трябва да кажат колегите.

Честита Нова година и на теб :)
Изображение
temil
Регистриран

Мнение от temil »

Мozo благодаря за бързия отговор. Пробвах и с Google Maps - същия проблем. ПО НЯКОГА на открито до някъде работи по добре ,но в града е трагедия: Аз вече пристигам а той ми съобщава някой от завоите по пътя или аз вече съм в къщи а той: "вие пристигнахте на местоназначението" - трагедия. :shock: :shock:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Може би си има проблем с GPS модула. Намини през магазина и говори с някой, който е наясно от сервиза им :-k
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Брех, аз с моя, нямам абсолютно никакви грижи. Намира сателити за рекордно кратко време и предполагам заради Глонас или нещо подобно, намира два пъти повече сателити от НТС дизайър 310 който имах преди. Налични са до 22 сателита, а е свързан винаги с поне 9.
От настройките на ГПС-а му разреши да ползва мобилни данни и безжични мрежи за по точно позициониране, така наречената А-дата и би трябвало да е добре с него.
Можеш да си свалиш приложението GPS test https://play.google.com/store/apps/deta ... test&hl=bg Като се свърже със сателитите от опциите можеш да изтриеш А-дата данните и се разбързва телефона
За навигация ползвам iGO, свалено от смарт зона форум и до сега не ми е дало абсолютно никакъв яд, като изключим разлика в картата с номерата на два блока в Люлин.
За офлайн карти си ползвам гугъл мапс, иначе има едно приложение което ползва картата на офроуд форума за България с пътечки и паланки, но ми е много претрупана за телефона и почти нищо не се разбира от нея.
В крайна сметка, ако тия неща не помогнат, върни го в магазина като дефектен и те така
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
temil
Регистриран

Мнение от temil »

Ходих до магазина, разказах на един от тях, който се "осмели" да погледне телефона, и каза ,че нямало проблем и ако все още мисля ,че не е така ,да отида с гаранцията и тогава "ще му мислим"
Ще направя това което ми каза Монтоя ,като се пооправи времето ще пробвам и иГОто, ще проверя и навигацията на някой приятел, може да помоля и Монтоя / ако му е възможно - Люлин не е далече/ и в краен случай ще го дам за ремонт. Ако могат да ми го заменят за друг - нов, хич няма да се колебая. /дали е възможно това ??/
Благодаря ви за отношението
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Здравей,
Също така пробвай дали като сложиш да използва само GPS на телефона (без WiFi и мрежи) го прави същия проблем. Понякога тези допълнителни спомагателни източници на локация по-скоро пречат, отколкото помагат. Ако няма подобрение, заповядай при мен в HUAWEI центъра за обслужване на клиенти - намира се в София на ул. Леге № 6 и ще направим всички възможно да отстраним проблема, ако е свързан с дефектно устройство. Естествено първо пробвай и с други навигации, както спомена Монтоя :)
temil
Регистриран

Мнение от temil »

ОК Zero ! Ти ми върна спокойствието. Ще пробвам всичко и ако не се реши проблема ще ти се обадя на посочения адрес. Благодаря!
temil
Регистриран

Мнение от temil »

Здравейте умници,
Приложих всички съвети които ми казахте по горе / да не ги повтарям/ и никакъв положителен резултат !! Локализира ме и след 1-2 пресечки " търси GPS . Дори на открито почти не може да ме намери и ако случайно това стане ,най често става като съм вече в къщи.
Не знам дали да искам нов телефон или да го изпращам за ремонт /такива са условията в гаранционната карта/
Зеро, освен това ми казаха ,ако аз го занеса при теб, тях повече не ги интересува. Това можело да стане след като изтече гаранцията. А ме притеснява още един друг проблем. Свалих приложението Phone test и тествах тел. и по специално камерата. Резултатите ме отчаяха - Задната камера показа близо 10 Мрх а предната около 3.5. Това възможно ли е ? Пробвайте и вие и кажете резултатите
Ха сега ми кажете какво да правя? Този телефон, както знаете го взех заради камерата -13Мрх и GPS-a!?
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Мнение от fifi_fifito »

Виж адреса, който ти даде зеро, и този
http://consumer.huawei.com/bg/support/s ... /index.htm
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

temil написа:Зеро, освен това ми казаха ,ако аз го занеса при теб, тях повече не ги интересува. Това можело да стане след като изтече гаранцията.
Какъв е този магазин от който си закупил телефона :-s , според това което пишеш тия са някакви измекяри :evil3: Адреса който ти даде Зеро е на единствения официален сервиз и център за обслужване на клиенти открит от самите Huawei в България, така че гаранцията ти би трябвало да важи и там с пълна сила, ако телефонът ти е оригинален :evil3: ИзображениеНо Зеро ще ти обясни в детайл, когато има възможност да се включи :thumbright:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

temil
Регистриран

Мнение от temil »

Офис на Теленор. Нямам думи..... Прочети по- нагоре.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Теленор, ако са наследи Глобул и някакви техни договорки, гърците пращаха телефоните за ремонт в Германос. Взимаха ги в офис и ги пращат на сервиз.
А от това съобщение на сайта на Теленор, ясно се подразбира, че и те там ще пращат телефоните

GLOBUL информира, че на 3 юли 2014 г. бе осъществено вливане на Германос Телеком – България ЕАД в Космо България Мобайл ЕАД, което оперира на българския пазар под търговската марка GLOBUL. В резултат на това от същата дата бе прекратено съществуването на търговското дружество Германос Телеком – България ЕАД, а всички активи и пасиви на дружеството бяха придобити от GLOBUL.

Вливането, като част от програмата за развитие на GLOBUL, бе обявено още през 2013 г., непосредствено след като Telenor Group придоби оператора, а процедурата по осъществяването му беше започната скоро след това.

Прекратяването на съществуването на Германос Телеком – България ЕАД по никакъв начин няма да се отрази на досегашната работа на всички над 120 магазина от веригата GERMANOS в страната и няма да доведе до затваряне на обекти или освобождаване на персонал.

Магазините от веригата ще продължат да работят под търговската марка GERMANOS до осъществяването на общото ребрандиране на GLOBUL под марката на Telenor в близко бъдеще. Както досега, тези магазини ще продължат да предлагат на българските потребители всички продукти и услуги на GLOBUL, както и разнообразни технологични продукти на водещи световни марки със същото високо качество на обслужването.

Досегашните служители на GERMANOS автоматично стават служители на GLOBUL като запазват своите възнаграждения и социални придобивки, a съществуващи договорености между Германос Телеком България ЕАД с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от GLOBUL.

GERMANOS стартира като първата професионална верига магазини за телекомуникационни продукти и услуги в България през 2000 г., като с това дава началото на организираната търговия с технологични продукти в страната. Компанията е основен партньор на GLOBUL от старта на оператора през 2001 г. Със своите над 120 магазина в повече от 70 населени места, GERMANOS бе най-голямата верига магазини за телекомуникационни продукти и услуги в страната.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Теленор имат политика да си правят всички брандове самички. Вече няма Germanos, а е "Теленор сервиз"
Честно казано нямат право да ти отказват гаранционно обслужване при положение, че си се обърнал към оторизирания сервиз на HUAWEI за България. При нас са идвали доста клиенти на Теленор и не сме върнали никой, така че... ;) Миналата седмица при нас дойде човек с P8 Lite и същите оплаквания като твоите за GPS-а и каза, че са се появили тези проблеми след последния софтуерен ъпдейт. Така, че това е нещо ново и ще да е софтуерно най-вероятно, утре трябва да тествам една бройка с последния софт.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Зеро, можеш ли да кажеш някакъв номер на тоя софтуерен ъпдейт или от кога е, че аз обновявах наскоро, обаче не съм сигурен кога и какво обнових, да го проверя при мен. Засега нямам оплаквания от бъгове след ъпдейт
AsusVivoBook17
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “GSM новини, проблеми и въпроси”