Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Лафче телефони

Актуални новини, въпроси и интересни факти за клетъчни телефони.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Лафче телефони

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
вт юли 04, 2023 05:07
Я се намерят с телефона, я не (при Шиоми 9-ката винаги беше "не", без значение какво устройство беше другото)
Пак дрън-дрън - слушам със слушалки за 300 лева на моя телефон отпреди 14 години. Намират се, всичко работи чудесно и учудващо, няма и накъсване дори при WAV-ове. Много неща не са ти ясни, никога не пробваш и винаги си правиш грешни изводи, уникален си :mrgreen:
Прочетено: 12028 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Montoya написа:
вт юли 04, 2023 08:43
Дали има някаква настройка на кодеците с която бих елиминирал това намаляване на звука.
По стандарт (поне в България) риплей гейнът на всички радиа е 0 (нула) децибела. Единственото, което можеш да направиш, е в мултимедия плеъра, който използваш на телефона, да си настроиш риплей гейна на +3, +4 дб. Но ще трябва да го сменяш всеки път, когато сменяш между радио и локална музика, защото повечето плеъри, да не кажа всички, нямат настройка да помни предварителното усилване (Preamp) за всяка плейлиста.

Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Shaker написа:
вт юли 04, 2023 09:22

Иначе от Хуавей П40 лайт влез в "Developer Options" или на български "Настройки на разработчика" (или нещо подобно). Там можеш да настроиш кодека и с какъв битрейт да ти върви. По принцип идва с този по подразбиране :) .
Впрочем, ти като спомена за AUX входа. Като си свържа телефона с кабел от 3.5mm жак към AUX на колата, то и при мен звукът е много тих, а съм с кабел. Спрямо радиото, мп3-ките от флашката или дисковете, звукът е доста по-тих...
Иначе и аз съм така с тъпото ми LG. Единствено кабел за захранване и LAN такъв са свързани към него, защото ако го вържа през Wi-Fi, Вивакомският рутер много се шашка по някой път и забива. След рестарт се оправя, но ми писна да го рестартирам през 2-3 дни. Иначе използвам EON-a и си свиркам :)
На аудио системата в колата ми, аух входа е отзад при буксите и с кабел е изведен в подлакътника заедно с гнездо за захранване. Като свържа телефона с кабел звукът е по слаб от блутуут. Купих си една блутуут джаджа за аукс входа без кабел, само с един жак преходен, ето такава
Изображение
С нея звукът като сила беше най силен и почти се доближаваше до останалите източници, предполагам заради липсата на кабел. Това нещо обаче се прецака и остана да свири само когато е на батерия, не предаваше сигнал ако е включено в захранването. На батерия кара само около два часа и не ме устройваше.
Затова си купих модул проектиран за колата https://saabplus.com/product/saab-9-3-b ... le-spbt02/
С него е по добре, но да кажем пак е около 15 процента по тих звука.
Както и да е, ще разгледам кодеците, кой е най добре като работа и на какъв битрейт евентуално да настроя
Иначе и аз съм така с тъпото ми LG. Единствено кабел за захранване и LAN такъв са свързани към него, защото ако го вържа през Wi-Fi, Вивакомският рутер много се шашка по някой път и забива. След рестарт се оправя, но ми писна да го рестартирам през 2-3 дни. Иначе използвам EON-a и си свиркам :)
И аз ползвам вивакомски рутер с гигабит скорост на интернет, джасам си безжично и си върви 4К с връщане назад, всичко е точно, само захранващ кабел :headbang:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

В Дружба и ние сме на безжична телевизия, яко е, ама приложението на A1 е ТОТАЛНА скръб...
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mozo написа:
ср юли 05, 2023 10:38
В Дружба и ние сме на безжична телевизия, яко е, ама приложението на A1 е ТОТАЛНА скръб...
Така е, Еон и Булсат с Ббокс са доста по добре
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Montoya написа:
ср юли 05, 2023 08:08
На аудио системата в колата ми, аух входа е отзад при буксите и с кабел е изведен в подлакътника заедно с гнездо за захранване. Като свържа телефона с кабел звукът е по слаб от блутуут. Купих си една блутуут джаджа за аукс входа без кабел, само с един жак преходен, ето такава
Изображение
С нея звукът като сила беше най силен и почти се доближаваше до останалите източници, предполагам заради липсата на кабел. Това нещо обаче се прецака и остана да свири само когато е на батерия, не предаваше сигнал ако е включено в захранването. На батерия кара само около два часа и не ме устройваше.
На Хюндайката имам такъв модул и се намира вътре в подлакътника
Изображение
На USB съм сложил една флашка, а пък на AUX един кабел, който свързвам към 3.5мм жак на телефона. Мислех си такъв вариант с Bluetooth към AUX, но щом кара батерията два часа, просто няма смисъл. Нямам си и на идея, дали това чудо може да се захранва от USB-то.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Захранва се от юсб
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Намерих човек, който използва същия модел слушалки на Зенхайзер като моите, само че неговите са с БТ и след като ги пробвах с моя телефон, си ги поръчах. С LDAC кодека, който Шейкър спомена, нямаше никаква разлика в качеството между кабел и БТ или ако е имало, то аз не съм я чул. Най-хубавото - БТ слушалките струват същите пари като същия модел с кабел. :mrgreen: \:D/
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Валсо написа:
съб юли 08, 2023 18:22
Намерих човек, който използва същия модел слушалки на Зенхайзер като моите, само че неговите са с БТ и след като ги пробвах с моя телефон, си ги поръчах. С LDAC кодека, който Шейкър спомена, нямаше никаква разлика в качеството между кабел и БТ или ако е имало, то аз не съм я чул. Най-хубавото - БТ слушалките струват същите пари като същия модел с кабел. :mrgreen: \:D/
Зависи от слушалките. Имам едни евтини Bluetooth слушалки, които поддържат само SBC кодек. Телефонът може да поддържа много, ама ако слушалките не ги поддържат, няма смисъл да се настройва каквото и да е.
Ето пример, как едни евтини слушалки (Mi True Wireless EBs Basic 2S) поддържат само SBC и нищо друго :p
Тоест само скъпите такива поддържат LDAC, AptX HD и други 🙂
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

През последните 2 седмици пробвах какви ли не слушалки с БТ, вкл. и тези на Зенхайзер, които исках и телефонът така и не ги намира! Намира всичко друго в радиус от 50 метра (смарт ТВ, тонколони, други телефони, даже и някаква "смарт маса" (smart table) :shock: ), но не и слушалките, които са на 10 см от него. Така че си оставам на слушалки с кабел, където няма такива неща като "неработене" и "компресия". :roll:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не е нормално това 8-[
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

И Шиомито беше същата работа - намираше всичко друго, но не и това, което трябваше. Бест френдът искаше да ми прати няколко песни по БТ и намери 100 други неща, но не и неговия телефон. Чудя се дали не ги правят да намира само устройства от същата марка, нещо като наказание ако тези около теб използват различна марка устройство.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това го правят само Apple.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Google security update 2023-07 такъв секюрити му удариха с тоя ъпдейт, че трябваше да рестартирам телефона 4 пъти след рестарта за ъпдейт (общо 5 рестарта), докато СИМ 2 (картата за разговори) зацепи и вземе, че открие сигнала от клетката. :lol: :banghead:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Обаче благодарение на този смотан ъпдейт снощи открих със 100%-ова сигурност кой е виновникът wi-fi да ми точи батерията за една нощ! И го изключих, забраних, деинсталирах му ъпдейтите, за да не може да работи и сега обмислям дали и как може телефонът да се руутне, за да мога да деинсталирам гадните гнусни приложенийца на гугъл, които прее*ват работата на телефона.

А виновникът се оказа някакво приложение на име "Google Wi-Fi Provider", чиято икона е роботчето на андроид, но на кафяв фон. Ясно е какво са имали предвид с кафявия фон. :lol:

Откъде съм сигурен, че това приложение е виновникът? Откакто дойде Андроид 13, включеният wi-fi за 12 чàса източаваше батерията с минимум 60%, понякога я сваляше даже до под 10%. Снощи (разбирай малко след полунощ), след като забраних и деинсталирах въпросното приложение, телефонът беше на 80%, заключих го и легнах да спя. Сега преди малко се събудих и първата ми мисъл беше да погледна телефона - за 13 чàса без кафявото приложение беше загубил едва 2% от батерията! :hello1: Така че вече мога спокойно да си ползвам домашната мрежа без да се притеснявам за батерията, а като бонус от забраняването на приложението, даже и скоростите, които достигам на телефона в домашната мрежа скочиха тройно. Преди да открия лайняното приложение, достигах максимум 50 мегабита на сваляне и качване, а откакто го махнах, вдигнах 160 мегабита на сваляне и качване. :hello1:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “GSM новини, проблеми и въпроси”