Обаче благодарение на този смотан ъпдейт снощи открих със 100%-ова сигурност кой е виновникът wi-fi да ми точи батерията за една нощ! И го изключих, забраних, деинсталирах му ъпдейтите, за да не може да работи и сега обмислям дали и как може телефонът да се руутне, за да мога да деинсталирам гадните гнусни приложенийца на гугъл, които прее*ват работата на телефона.
А виновникът се оказа някакво приложение на име "Google Wi-Fi Provider", чиято икона е роботчето на андроид, но на кафяв фон. Ясно е какво са имали предвид с кафявия фон.
Откъде съм сигурен, че това приложение е виновникът? Откакто дойде Андроид 13, включеният wi-fi за 12 чàса източаваше батерията с минимум 60%, понякога я сваляше даже до под 10%. Снощи (разбирай малко след полунощ), след като забраних и деинсталирах въпросното приложение, телефонът беше на 80%, заключих го и легнах да спя. Сега преди малко се събудих и първата ми мисъл беше да погледна телефона - за 13 чàса без кафявото приложение беше загубил едва 2% от батерията!

Така че вече мога спокойно да си ползвам домашната мрежа без да се притеснявам за батерията, а като бонус от забраняването на приложението, даже и скоростите, които достигам на телефона в домашната мрежа скочиха тройно. Преди да открия лайняното приложение, достигах максимум 50 мегабита на сваляне и качване, а откакто го махнах, вдигнах 160 мегабита на сваляне и качване.