Първо защото няма обособени "елекро" зарядни станции и то в достатъчно количество, както са и бензиностанциите по шосета и магистрали.
Второ. ако пак падне сняг, при нашето регулиране и почистване на пътищата се налага понякога с часове да се стои в някоя пряспа на шосето докато ги изтеглят. С какво ще се стоплят пътниците? Климатикът ще издуха батерията за 0 време и после. Ни напред, ни назад както се казва в една приказка. На това ме наведе една снимка в нета на закъсала колона от коли и въпросът: "ако тези коли са елекромобили какво да правят пътниците".
В една групичка на Бистрица ли беше или Панчарево не помня, но някакъв сподели че си купил преносим генератор за такива случаи. За колата си. А това включва и няколко туби с гориво за този мини генератор, за да зареди батерията на колата. Не им знам купетата и багажниците, но ако мъкнат и това със себе си ще се налага да пътуват без агаж

Принципно при редовното спиране на тока в тази част: Панчарево, Герман, Пасарел, Бистрица, Железница, Плана и още доста по веригата + няколкото вилни зони около всяко село, доста хора с малки и по-голями деца (поне около мен и съответно финансово осигурени) са си накупили такива "генераторчета". Уж не вдигали шум и били икономични

Питането ми е за колите. Не че смятам да си купувам подобно недоразумение. Просто ми е любопитно как ще се решават тези въпроси при тях в студено време и без зарядни елстанции?