Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Ламинат или балатум?

Хоби, интереси, съвети
Lucia
Регистриран
Регистриран: чет юли 19, 2018 21:00

Ламинат или балатум?

Мнение от Lucia »

Здравейте, хора! Това е първият ми пост тук, даже специално заради него се регистрирах. :lol: :lol:
От доста време планирам да правя ремонт на апартамента (живея заедно с малката си дъщеричка) и ето, че момента на истината дойде. Работата е там, че апартамента е с мокет откакто го имам и сега смятам да сменям подовата настилка. :banghead: Колебая се между това дали да избера ламинат или балатум. :p Според моя позната, ламината се износва бързо и се поддържа много трудно, чистил се много трудно, а поемел ли вода се надувал и ставал много грозен. Докато балатума е ясен. А и другото е, че не знам как вървят цените в момента, кое от двете е по-скъпо? Също така би ми било от помощ ако споменете откъде сте купували ламинат/паркет и с какви впечатления сте останали. Благодаря предварително! :)
Прочетено: 6015 пъти
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Ламинат или балатум?

Мнение от Mouse »

Здравейте и добре дошлъл във форума :wave:
Тази Ваша приятелка не ви е посъветвала правилно, поне по мое мнение. Аз ползвам ламинат от 2004 г. Няма износване, чисти се в пъти по-лесно от балатума, не изсветлява от слънцето, не прогаря дупка ако изтървете цигара или нещо топло на него, НЕ се подува дори да го залеете с вода.
В апартамента дори в кухнята сложих ламинат за по-лесно чистене. На вилата също всичко е с ламинат. Няма да ви се нагъне, както може да стане с балатума. Търпи миене с препарати. Единственото, което изисква е да ви е равна основата/пода.
За цените не знам как са в момента. Можете да се позаинтересувате от сайтове. Когато харесате нещо е най-добре да говорите с момчетата, които ще го монтират. Те са в пъти по наясно от продавачите или консултантите по телефона. Вървяха от 9.90 - до 12 лева на кв.м. евтините. Разцветки - бол, в зависимост от жеанието ви. Препоръчвам Ви не много тъмен вариант, защото на по-светлия по не се виждат замърсяванията (колкото и на обратно да звучи).
Дано съм Ви била полезна :усмивка1:
Последна промяна от Mouse на пет юли 20, 2018 10:53, променено общо 1 път.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
germaneca999
Дарител
Дарител
Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34

Мнение от germaneca999 »

Ето тук има интересни неща.
Ако си от София или близо да София това се намира в Горубляне. Открит е на 18.07.2018г.
Офтопик:
А това е интересно
Mouse: Здравейте и добре дошла във форума
Изображение
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

germaneca999 написа:
пет юли 20, 2018 09:46
Ето тук има интересни неща.
Ако си от София или близо да София това се намира в Горубляне. Открит е на 18.07.2018г.
Офтопик:
А това е интересно
Mouse: Здравейте и добре дошла във форума
Изображение
Извинявам се, подведе ме името и не погледнах в страни. Ще го редактирам, за да не се дразните. Съжалявам :oops:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Привет, и добре дошъл :headbang: :headbang: :headbang:
Никога ламинат, по-голямо наказание от това няма. Балатум, за да ти е мирна главата :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Mouse написа:Аз ползвам ламинат от 2004 г. Няма износване, чисти се в пъти по-лесно от балатума, не изсветлява от слънцето, не прогаря дупка ако изтървете цигара или нещо топло на него, НЕ се подува дори да го залеете с вода.
В апартамента дори в кухнята сложих ламинат за по-лесно чистене. На вилата също всичко е с ламинат. Няма да ви се нагъне, както може да стане с балатума. Търпи миене с препарати. Единственото, което изисква е да ви е равна основата/пода.
:съгласен:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Mozo написа:
пет юли 20, 2018 11:53
Никога ламинат, по-голямо наказание от това няма. Балатум, за да ти е мирна главата :съгласен:
Въпрос на личен избор. Аз бих казала никога балатум. Не този, а предишния отоплителен сезон ми изби тръбата на парното в стаята на сина ми където е ламинат. Имаше една педя вряла вода, няма да описвам ужаса от случилото се и притеснението че съм удавила съседите. Само ще кажа, че след като успях да събера водата и да подсуша, нямаше никакви следи по ламината. Чаках със страх да мине време и да видя как се е издул и станал на вълнички, но и до ден днешен не е мръднал и няма видими последици от наводнението. Важно е какъв клас избираш, моят е АС4 и 8мм в спалните, а в хола 12мм, също така е много важно когато се поставя да се слага в улеите специално лепило. Както Мишлето каза, трябва да е равна повърхност, която се постига със замазка. Ако не ти се занимава със замазка, взимаш по-дебели подложки, като отново за стаята на сина ми, понеже е принца на мама :mrgreen: и по препоръка на майстора, правих замазка, сложих допълнително в цялата стая фибран и отгоре подложка. Така се надявах да спася съседите от шума, който възпроизвежда престолонаследника. :lol:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Някъде го бях писала, но сега пак ще го повторя. Когато 2004 за първи път сложихме ламинат в апартамента, без да е високо качество. Избрхме средно към ниско качество. Тогана казаха, че не може да го изгориш ако падне огънче на него. Много съмнително ми се видя и накладох малък огън върху поставения вече ламинат. Пет минути го оставих да гори. После само събрах остатъците и измих - никаква следа нямаше.
Не знам сега какво е качеството, но потвърждавам наблюдението на Котето. Аз наводних кухнята когато ми изби маркуч на пералнята. Почистих и това е. Никакво подуване, нацепване или следи, освет труда и чумосването от моя страна :mrgreen:
Все пак е въпрос на избор. Лично аз никога няма да сложа балатум, без пари да ми го дават.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Kotkata68 написа:
пет юли 20, 2018 13:50
Mozo написа:
пет юли 20, 2018 11:53
Въпрос на личен избор. Аз бих казала никога балатум. Не този, а предишния отоплителен сезон ми изби тръбата на парното в стаята на сина ми където е ламинат. Имаше една педя вряла вода, няма да описвам ужасът от случилото се и притеснението че съм удавила съседите. Само ще кажа, че след като успях да събера водата и да подсуша, нямаше никакви следи по ламината. Чаках със страх да мине време и да видя как се е издул и станал на вълнички, но и до ден днешен не е мръднал и няма видими последици от наводнението. Важно е какъв клас избираш, моят е АС4 и 8см в спалните, а в хола 12см, също така е много важно когато се поставя да се слага в улеите специално лепило. Както Мишлето каза, трябва да е равна повърхност, която се постига със замазка. Ако не ти се занимава със замазка, взимаш по-дебели подложки, като отново за стаята на сина ми, понеже е принца на мама :mrgreen: и по препоръка на майстора, правих замазка, сложих допълнително в цялата стая фибран и отгоре подложка. Така се надявах да спася съседите от шума, който възпроизвежда престолонаследника. :lol:
Понеже на балатума ще му стане нещо от наводняване :съгласен: Ламинат - никога повече, няма такова наказание.
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
пет юли 20, 2018 14:43
Понеже на балатума ще му стане нещо от наводняване :съгласен: Ламинат - никога повече, няма такова наказание.
Разбира се, че има вероятност да му стане нещо. Опаката страна на балатума е с нещо като текстилно покритие или има вмъкнато нещо като текстил (не казвам, че е плат ама има подобна структура). Преди година купих от парчетата, че са по-евтини за килерчето под стълбите, сега отидох да го проверя пак - стои като нещо платнено. А след като има подобно нещо е повече от вероятно при наводнение да се свие или разтегне, което неминуемо ще се отрази и на горната страна на балатума.
И защо ламинатът да е наказание? Дай някакъв пример с какво те е наказал? Освен да си се подхлъзнал на него :p :p
Плъхолюбител
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

И точно тази структура ще мухляса и изгние :mrgreen:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Мммм..балатума никога няма да ти създаде този уют, който го създава ламината!
Ето го моя ламинат, стои като дюшеме и е много по-здрав от него:
Изображение

Балатума си е чобанско, посредствено решение.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Че то има и балатум с такава шарка :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Ама кат' стъпваш бос и лепне :lol: :lol: :lol: :lol:
Абе, не става.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа:
пет юли 20, 2018 14:52
Mozo написа:
пет юли 20, 2018 14:43
Разбира се, че има вероятност да му стане нещо. Опаката страна на балатума е с нещо като текстилно покритие или има вмъкнато нещо като текстил (не казвам, че е плат ама има подобна структура). Преди година купих от парчетата, че са по-евтини за килерчето под стълбите, сега отидох да го проверя пак - стои като нещо платнено. А след като има подобно нещо е повече от вероятно при наводнение да се свие или разтегне, което неминуемо ще се отрази и на горната страна на балатума.
И защо ламинатът да е наказание? Дай някакъв пример с какво те е наказал? Освен да си се подхлъзнал на него :p :p
Защото всички препоръчват ламинат, това едно. И второ - прашинка да падне и изглежда мръсно, и трето - ако не се направи като хората, което е много верятно, започва да пука и скърца много неприятно и те чуват в Пловдив. Дори и читаво да е направен, хлопаш като ходиш, трябва да си бос, за да не вдигаш шум, защото все пак е твърда повърхност. Може за четвърто да сложим, че искам да го запаля и да го набутам у **** на тоя, дето ми препоръча да сложа ламинат :evil: :evil: :evil:
Kotkata68 написа:
пет юли 20, 2018 15:01
И точно тази структура ще мухляса и изгние :mrgreen:
Не, няма да мухляса, ако няма постянен източник на влага. Ако има такъв, всичко ще мухляса, не само балатумът. Ако се намокри, ще изсъхне и толкоз.
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Свободно време”