От доста време планирам да правя ремонт на апартамента (живея заедно с малката си дъщеричка) и ето, че момента на истината дойде. Работата е там, че апартамента е с мокет откакто го имам и сега смятам да сменям подовата настилка.

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Извинявам се, подведе ме името и не погледнах в страни. Ще го редактирам, за да не се дразните. Съжалявамgermaneca999 написа: ↑пет юли 20, 2018 09:46Ето тук има интересни неща.
Ако си от София или близо да София това се намира в Горубляне. Открит е на 18.07.2018г.
Офтопик:
Mouse написа:Аз ползвам ламинат от 2004 г. Няма износване, чисти се в пъти по-лесно от балатума, не изсветлява от слънцето, не прогаря дупка ако изтървете цигара или нещо топло на него, НЕ се подува дори да го залеете с вода.
В апартамента дори в кухнята сложих ламинат за по-лесно чистене. На вилата също всичко е с ламинат. Няма да ви се нагъне, както може да стане с балатума. Търпи миене с препарати. Единственото, което изисква е да ви е равна основата/пода.
Въпрос на личен избор. Аз бих казала никога балатум. Не този, а предишния отоплителен сезон ми изби тръбата на парното в стаята на сина ми където е ламинат. Имаше една педя вряла вода, няма да описвам ужаса от случилото се и притеснението че съм удавила съседите. Само ще кажа, че след като успях да събера водата и да подсуша, нямаше никакви следи по ламината. Чаках със страх да мине време и да видя как се е издул и станал на вълнички, но и до ден днешен не е мръднал и няма видими последици от наводнението. Важно е какъв клас избираш, моят е АС4 и 8мм в спалните, а в хола 12мм, също така е много важно когато се поставя да се слага в улеите специално лепило. Както Мишлето каза, трябва да е равна повърхност, която се постига със замазка. Ако не ти се занимава със замазка, взимаш по-дебели подложки, като отново за стаята на сина ми, понеже е принца на мама
Понеже на балатума ще му стане нещо от наводняванеKotkata68 написа: ↑пет юли 20, 2018 13:50Въпрос на личен избор. Аз бих казала никога балатум. Не този, а предишния отоплителен сезон ми изби тръбата на парното в стаята на сина ми където е ламинат. Имаше една педя вряла вода, няма да описвам ужасът от случилото се и притеснението че съм удавила съседите. Само ще кажа, че след като успях да събера водата и да подсуша, нямаше никакви следи по ламината. Чаках със страх да мине време и да видя как се е издул и станал на вълнички, но и до ден днешен не е мръднал и няма видими последици от наводнението. Важно е какъв клас избираш, моят е АС4 и 8см в спалните, а в хола 12см, също така е много важно когато се поставя да се слага в улеите специално лепило. Както Мишлето каза, трябва да е равна повърхност, която се постига със замазка. Ако не ти се занимава със замазка, взимаш по-дебели подложки, като отново за стаята на сина ми, понеже е принца на мамаи по препоръка на майстора, правих замазка, сложих допълнително в цялата стая фибран и отгоре подложка. Така се надявах да спася съседите от шума, който възпроизвежда престолонаследника.
![]()
Разбира се, че има вероятност да му стане нещо. Опаката страна на балатума е с нещо като текстилно покритие или има вмъкнато нещо като текстил (не казвам, че е плат ама има подобна структура). Преди година купих от парчетата, че са по-евтини за килерчето под стълбите, сега отидох да го проверя пак - стои като нещо платнено. А след като има подобно нещо е повече от вероятно при наводнение да се свие или разтегне, което неминуемо ще се отрази и на горната страна на балатума.
Защото всички препоръчват ламинат, това едно. И второ - прашинка да падне и изглежда мръсно, и трето - ако не се направи като хората, което е много верятно, започва да пука и скърца много неприятно и те чуват в Пловдив. Дори и читаво да е направен, хлопаш като ходиш, трябва да си бос, за да не вдигаш шум, защото все пак е твърда повърхност. Може за четвърто да сложим, че искам да го запаля и да го набутам у **** на тоя, дето ми препоръча да сложа ламинатMouse написа: ↑пет юли 20, 2018 14:52Разбира се, че има вероятност да му стане нещо. Опаката страна на балатума е с нещо като текстилно покритие или има вмъкнато нещо като текстил (не казвам, че е плат ама има подобна структура). Преди година купих от парчетата, че са по-евтини за килерчето под стълбите, сега отидох да го проверя пак - стои като нещо платнено. А след като има подобно нещо е повече от вероятно при наводнение да се свие или разтегне, което неминуемо ще се отрази и на горната страна на балатума.
И защо ламинатът да е наказание? Дай някакъв пример с какво те е наказал? Освен да си се подхлъзнал на него![]()
![]()
Не, няма да мухляса, ако няма постянен източник на влага. Ако има такъв, всичко ще мухляса, не само балатумът. Ако се намокри, ще изсъхне и толкоз.