Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Коя книга четете в момента?

Литературен рай за библиофили.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Коя книга четете в момента?

Мнение от Mozo »

Не, защо, хубаво е да се чете :)
Прочетено: 87473 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Дванадесетте стола - Илф и Петров.
Изображение
drackon

Мнение от drackon »

Kotkata68 написа:
drackon написа:Мозо ,,откри" Стивън Кинг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! \:D/ :headbang: :баси якото: :баси якото: :баси якото:
А аз съм се набутал в ,,Читанка" -та и дъвча с кеф ,,Белгариада" на Дейвид Едингс... \:D/ Да се изфукам - чакам да ми донесат ел. четец от Англия...Има да си сваааалям книги... :relax: :relax: :relax: Утре се надявам да получа последната от поредицата ,,Колелото на времето" и още едно фентъзи от Бард... :relax: :relax: :relax:
,,Белгариада" е супер! Искаш ли да ти кажа какво става и как свършва? 8-[ :toothy10: :toothy10: :toothy10:
А да отрежа опашката на котката?!? Само смей... :картечница: :lol:
Nukta написа:drackon, сериалът е велик. Днес излезе 4-та серия и от Шотландски боец нищо не ми е харесвало толкова много. Лятото ще се отдам на книгите.

Иначе чета сто неща и нищо не мога да довърша, не знам кво ми става последната седмица:
Пратчет - Стаража!Стража!
Илф и Петров - 12-те стола
Кундера - Бавно
Михал Вивег - Роман за мъже

трябва тая седмица да ги изчистя, че ми писна

П.С. да не си помислите, че се правя на интересна.. уви, не! Уча филология.
Ако говориш за ,, игра на тронове" - ДА!!!! Имам проблем със сериала - свалям го, а не иска да тръгне :sad1: Скоро ще дойде едно момче специалист по компютри и ще разбера защо и какво може да се направи...
sansusi
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед сеп 06, 2009 19:11

Мнение от sansusi »

Сега чета "Hash Oil" от Момчил Николов. :усмивка1:
Усмивката е крива, която изправя всичко.
Потребителски аватар
Nukta
Регистриран
Регистриран: пон май 09, 2011 14:17

Мнение от Nukta »

drackon написа:Ако говориш за ,, игра на тронове" - ДА!!!! Имам проблем със сериала - свалям го, а не иска да тръгне :sad1: Скоро ще дойде едно момче специалист по компютри и ще разбера защо и какво може да се направи...
Това, което ще изживееш след първия епизод при положение, че си чел и книгата е не знам кво еманация :D
I'll tell you a riddle. You're waiting for a train, a train that will take you far away. You know where you hope this train will take you, but you don't know for sure. But it doesn't matter. How can it not matter to you where that train will take you?
drackon

Мнение от drackon »

5-ти епизад ми се свали без проблем и сега ще го гледам...чакам едно приятелче, да видим дали ще оправим останалите три...А на книгата чакам продължението, с нетърпение... \:D/
Потребителски аватар
krisko29
Регистриран
Регистриран: вт сеп 29, 2009 23:00

Мнение от krisko29 »

Хапвам вкусно Аз,вещицата :хапвам: ....Надявам се нататака да е хубава както сега. :)
Hilon
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пет сеп 26, 2008 21:29
Контакти:

Мнение от Hilon »

„Произведено в Япония” Акио Морита (на японски: 盛田 昭夫)

Роден на 26 януари 1921 в Нагоя, Япония
Починал на 3 октомври 1999 в Токио, Япония

Изображение

Масаро Ибука и Акио Морита, основателите на Sony

Произходът на думата 'Sony'

Произходът на името Sony идва от комбинация на латинското "sonus" - звук и изразът "sonny boy", с който в Япония са били наричани младежи със свободен и новаторски дух. Sony олицетворява група от млади хора, пълни с енергия и умения за безгранично творчество.

През 1946 година Масаро Ибука, инженер и Акио Морита, физик инвестират 190 000 японски йени и основават компания за ремонт на радио-приемници състояща се от 20 служители.

Успехът започва през 1954, когато Tokyo Tsushin Kogyo K.K. или Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, както тогава е било името на компанията, печели лиценз за производство на транзистори. Транзисторът е бил вече открит в Америка, но не се е използвал в радиоприемниците, които са били лампови. През май 1954 Sony пуска първия японски транзистор и първия изцяло транзисторен радиоприемник.

Оттогава насам малко компании могат да се сравняват с рекордите на Sony по изобретения и новаторство. Важни изобретения са: първият цветен телевизор тип Trinitron през 1968, цветната видеокасета през 1971, видеокасетофонът система Betamax през 1975, уокменът през 1979, 3,5-инчовата дискета през 1989, електронният фотоапарат през 1981, първият в света CD плейър през 1982, първият масов камкордер през 1983, 8 мм видео през 1988, първият цифров видеокасетофон през 1985 и т. н. до днес.

През малко повече от 50-те години, откакто компанията е на пазара, служителите са нараснали от 20 на 180 000 по целия свят.

Sony е международна компания - още в началото Акио Морита е знаел, че неговата компания не трябва да се ограничава само в Япония, а трябва да се насочи към целия свят. Той е настоявал името Sony да се вижда на всички продукти на компанията.

Sony Corporation of America е основана през 1960, а Sony United Kingdom - през 1968. След като продуктите са се продавали в дадена страна, значи е имало смисъл да се произвеждат на място. През 1972 е основана фабрика в Сан Диего, след което фабриката в Бридженд през 1974 за нуждите на Великобритания и Континентална Европа.

Източници: http://www.sony.bg, http://bg.wikipedia.org
Ivan0v
Машина
Машина
Регистриран: съб дек 15, 2007 17:48

Мнение от Ivan0v »

Метро 2033.15 кинта за фантастика съм дал...обаче ме грабна.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Мен не :mrgreen: . Но не бях дал 15 кинта :toothy10: :toothy10:
Изображение
drackon

Мнение от drackon »

Чета ,,Отмъщението на Монца" от Абъркромби, фентъзи...и си купих още едно, първа книга, непознат за мене автор...
Имам си четец!!!! Свалям си книги и \:D/ :clap: :thumbright: :съгласен:
Помогнаха ми и отворих всички серии на ,,Игра на тронове"!!! \:D/ Кеф, мамата!!!!!!!!! :clap: \:D/ ;)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Чарлз Дикенс - Приключенията на Оливър Туист.
Изображение
Потребителски аватар
Ваня
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед апр 19, 2009 20:58

Мнение от Ваня »

Ричард Уебър - "Кодът на Соломон".
Много герои,накъсано действие и..... иска задълбочено четене O:)
Умей да живееш, дори когато животът ти стане непоносим!
Изображение
Изображение
drackon

Мнение от drackon »

Mozo написа:Чарлз Дикенс - Приключенията на Оливър Туист.
Боже, Мозо, остава и приказки на братя Грим да почнеш... :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Аз съм ги минал отдавна, а и книжката си е супер :p :p :p
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми