Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Коя книга четете в момента?
Re: Коя книга четете в момента?
А да отрежа опашката на котката?!? Само смей...Kotkata68 написа:,,Белгариада" е супер! Искаш ли да ти кажа какво става и как свършва?drackon написа:Мозо ,,откри" Стивън Кинг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А аз съм се набутал в ,,Читанка" -та и дъвча с кеф ,,Белгариада" на Дейвид Едингс...Да се изфукам - чакам да ми донесат ел. четец от Англия...Има да си сваааалям книги...
![]()
![]()
Утре се надявам да получа последната от поредицата ,,Колелото на времето" и още едно фентъзи от Бард...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ако говориш за ,, игра на тронове" - ДА!!!! Имам проблем със сериала - свалям го, а не иска да тръгнеNukta написа:drackon, сериалът е велик. Днес излезе 4-та серия и от Шотландски боец нищо не ми е харесвало толкова много. Лятото ще се отдам на книгите.
Иначе чета сто неща и нищо не мога да довърша, не знам кво ми става последната седмица:
Пратчет - Стаража!Стража!
Илф и Петров - 12-те стола
Кундера - Бавно
Михал Вивег - Роман за мъже
трябва тая седмица да ги изчистя, че ми писна
П.С. да не си помислите, че се правя на интересна.. уви, не! Уча филология.

-
- Ветеран
- Регистриран: нед сеп 06, 2009 19:11
Сега чета "Hash Oil" от Момчил Николов. 

Усмивката е крива, която изправя всичко.
Това, което ще изживееш след първия епизод при положение, че си чел и книгата е не знам кво еманация :Ddrackon написа:Ако говориш за ,, игра на тронове" - ДА!!!! Имам проблем със сериала - свалям го, а не иска да тръгнеСкоро ще дойде едно момче специалист по компютри и ще разбера защо и какво може да се направи...
I'll tell you a riddle. You're waiting for a train, a train that will take you far away. You know where you hope this train will take you, but you don't know for sure. But it doesn't matter. How can it not matter to you where that train will take you?
5-ти епизад ми се свали без проблем и сега ще го гледам...чакам едно приятелче, да видим дали ще оправим останалите три...А на книгата чакам продължението, с нетърпение... 

Хапвам вкусно Аз,вещицата
....Надявам се нататака да е хубава както сега. 

-
- Ветеран
- Регистриран: пет сеп 26, 2008 21:29
- Контакти:
„Произведено в Япония” Акио Морита (на японски: 盛田 昭夫)
Роден на 26 януари 1921 в Нагоя, Япония
Починал на 3 октомври 1999 в Токио, Япония

Масаро Ибука и Акио Морита, основателите на Sony
Произходът на думата 'Sony'
Произходът на името Sony идва от комбинация на латинското "sonus" - звук и изразът "sonny boy", с който в Япония са били наричани младежи със свободен и новаторски дух. Sony олицетворява група от млади хора, пълни с енергия и умения за безгранично творчество.
През 1946 година Масаро Ибука, инженер и Акио Морита, физик инвестират 190 000 японски йени и основават компания за ремонт на радио-приемници състояща се от 20 служители.
Успехът започва през 1954, когато Tokyo Tsushin Kogyo K.K. или Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, както тогава е било името на компанията, печели лиценз за производство на транзистори. Транзисторът е бил вече открит в Америка, но не се е използвал в радиоприемниците, които са били лампови. През май 1954 Sony пуска първия японски транзистор и първия изцяло транзисторен радиоприемник.
Оттогава насам малко компании могат да се сравняват с рекордите на Sony по изобретения и новаторство. Важни изобретения са: първият цветен телевизор тип Trinitron през 1968, цветната видеокасета през 1971, видеокасетофонът система Betamax през 1975, уокменът през 1979, 3,5-инчовата дискета през 1989, електронният фотоапарат през 1981, първият в света CD плейър през 1982, първият масов камкордер през 1983, 8 мм видео през 1988, първият цифров видеокасетофон през 1985 и т. н. до днес.
През малко повече от 50-те години, откакто компанията е на пазара, служителите са нараснали от 20 на 180 000 по целия свят.
Sony е международна компания - още в началото Акио Морита е знаел, че неговата компания не трябва да се ограничава само в Япония, а трябва да се насочи към целия свят. Той е настоявал името Sony да се вижда на всички продукти на компанията.
Sony Corporation of America е основана през 1960, а Sony United Kingdom - през 1968. След като продуктите са се продавали в дадена страна, значи е имало смисъл да се произвеждат на място. През 1972 е основана фабрика в Сан Диего, след което фабриката в Бридженд през 1974 за нуждите на Великобритания и Континентална Европа.
Източници: http://www.sony.bg, http://bg.wikipedia.org
Роден на 26 януари 1921 в Нагоя, Япония
Починал на 3 октомври 1999 в Токио, Япония
Масаро Ибука и Акио Морита, основателите на Sony
Произходът на думата 'Sony'
Произходът на името Sony идва от комбинация на латинското "sonus" - звук и изразът "sonny boy", с който в Япония са били наричани младежи със свободен и новаторски дух. Sony олицетворява група от млади хора, пълни с енергия и умения за безгранично творчество.
През 1946 година Масаро Ибука, инженер и Акио Морита, физик инвестират 190 000 японски йени и основават компания за ремонт на радио-приемници състояща се от 20 служители.
Успехът започва през 1954, когато Tokyo Tsushin Kogyo K.K. или Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, както тогава е било името на компанията, печели лиценз за производство на транзистори. Транзисторът е бил вече открит в Америка, но не се е използвал в радиоприемниците, които са били лампови. През май 1954 Sony пуска първия японски транзистор и първия изцяло транзисторен радиоприемник.
Оттогава насам малко компании могат да се сравняват с рекордите на Sony по изобретения и новаторство. Важни изобретения са: първият цветен телевизор тип Trinitron през 1968, цветната видеокасета през 1971, видеокасетофонът система Betamax през 1975, уокменът през 1979, 3,5-инчовата дискета през 1989, електронният фотоапарат през 1981, първият в света CD плейър през 1982, първият масов камкордер през 1983, 8 мм видео през 1988, първият цифров видеокасетофон през 1985 и т. н. до днес.
През малко повече от 50-те години, откакто компанията е на пазара, служителите са нараснали от 20 на 180 000 по целия свят.
Sony е международна компания - още в началото Акио Морита е знаел, че неговата компания не трябва да се ограничава само в Япония, а трябва да се насочи към целия свят. Той е настоявал името Sony да се вижда на всички продукти на компанията.
Sony Corporation of America е основана през 1960, а Sony United Kingdom - през 1968. След като продуктите са се продавали в дадена страна, значи е имало смисъл да се произвеждат на място. През 1972 е основана фабрика в Сан Диего, след което фабриката в Бридженд през 1974 за нуждите на Великобритания и Континентална Европа.
Източници: http://www.sony.bg, http://bg.wikipedia.org
Метро 2033.15 кинта за фантастика съм дал...обаче ме грабна.
Чета ,,Отмъщението на Монца" от Абъркромби, фентъзи...и си купих още едно, първа книга, непознат за мене автор...
Имам си четец!!!! Свалям си книги и
Помогнаха ми и отворих всички серии на ,,Игра на тронове"!!!
Кеф, мамата!!!!!!!!!

Имам си четец!!!! Свалям си книги и

Помогнаха ми и отворих всички серии на ,,Игра на тронове"!!!

Ричард Уебър - "Кодът на Соломон".
Много герои,накъсано действие и..... иска задълбочено четене
Много герои,накъсано действие и..... иска задълбочено четене

Умей да живееш, дори когато животът ти стане непоносим!

Боже, Мозо, остава и приказки на братя Грим да почнеш...Mozo написа:Чарлз Дикенс - Приключенията на Оливър Туист.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Появи се ВИДЕО от момента на взрива на Кураховския язовир - подробности за експлозията
от Mozo » вт ное 12, 2024 14:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 277 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт ное 12, 2024 14:48
-
-
-
Най-древната (златна) книга, открита на наши земи
от Mozo » пет май 24, 2024 12:45 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 93 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет май 24, 2024 12:45
-
-
-
За момента Зеленски не вижда връщане на окупирани украински земи със сила (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » чет ное 21, 2024 12:49 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 252 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет ное 21, 2024 12:49
-
-
-
Украйна: Руските загуби при Харков до момента, разтягане на фронта и ново оръжие за Киев (ВИДЕО)
от Mozo » вт май 21, 2024 11:59 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 145 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 21, 2024 11:59
-
-
-
Президентът Силяновска разбрала от книга на акад. Карталов, че трябва да се разбираме едни други
от Mozo » пет ное 15, 2024 12:37 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 105 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет ное 15, 2024 12:37
-