Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Ерик Клептън издаде нов албум

Всичко за необятния свят на музиката.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Ерик Клептън издаде нов албум

Мнение от шони »

Изображение

Ерик Клептън отдава почит на починалия си приятел и сътрудник Джей Джей Кейл в новия си албум, който излиза днес, съобщи Асошийетед прес.
Том Пети, Уили Нелсън, Джон Майър и други музиканти са участвали в записите на албума "The Breeze: An Appreciation of J J Cale". Дискът включва 16 песни на Джей Джей Кейл, интерпретирани от Клептън и негови приятели.
Джей Джей Кейл почина миналата година на 74-годишна възраст. Той е сред основоположниците на стила Тълса саунд, съчетаващ блус, рокабили, кънтри и джаз, и бе много влиятелна фигура в света на рокендрола.
Клептън превърна неговите композиции "After Midnight" и "Cocaine" в големи хитове. Двамата често са работили заедно. В записите на новия диск са участвали също Марк Нопфлър, Дерек Тръкс и съпругата на Джей Джей Кейл - Кристин Лейкленд.

Клептън поясни, че с новия си диск иска да привлече вниманието върху творчеството на починалия си приятел. /btvnews.bg
Прочетено: 307 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28

Re: Ерик Клептън издаде нов албум

Мнение от MalamiR »

Еми, браво на него. Аз лично не съм му фен. :evil4:
Фен съм на боговете на китарата като Joe Satriani например. :)

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Еми разбираемо е, пред вид възрастта ти. Преди 25 години, ние боготворяхме Ерик Клептън, Марк Нопфлър, Дайър Стрейтс. Всяко нещо с времето си, но Клептън изпя едни от най-чувствените балади в рокендрола.
А това парче за мен и приятелите ми от студентско време е пълно с носталгия и позитивни емоции.

"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист

Мнение от MalamiR »

Аз не казвам, че не боготворя китаристи от миналото. Просто Клептън изобщо не ме впечатлява. Dire Straits имат точно 3 песни за мен и дотам. :) Ако говорим за банди, дай да говорим за Deep Purple, Pink Floyd, Rainbow, Black Sabbath и т.н. :)

Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Аз също слушам посочените от теб групи. Още повече, че тези банди са част от рок класиката.
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист

Мнение от MalamiR »

Легенди е имало и все още има в тези банди! :thumbright:

Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Музика”