След като не му се отвори парашута да го приемат обратно в Judas Priest, на основателя на групата не му остана друга възможност, освен да "строи социализЪма с подръчни средства". Така събира бивши Judas Priest кадри, като вокалиста Тим "Рипър" Оуенс (албумите Jugulator и Demolition) и барабаниста Лес Бинкс (албумите Stained Class и Killing Machine). Басист на новата формация ще бъде Тони Нютън, а другият китарист - Ей Джей Милс.
Бандата вече работи по дебютен албум, обмисля и дати за турне.
От десетте парчета, пет са наистина добри:
- Hail for the Priest - абсолютния гвоздей в програмата, според мен - безупречна солова част като дължина и като изпълнение; текста, рифовете също;
- Sacerdote Y Diablo;
- Hellfire Thunderbolt - текста е сравнително инфантилен, но пък соловата част си я бива. Откриващото соло навява асоциации с Winter Retreat на Judas Priest, в парчето още се долавят "вдъхновения" от парчетата "Nostradamus" и "Machine Man", отново на Judas Priest;
- Sermons of the Sinner - заглавният трак е също бърза бичкия, в духа на предните три, но бавната част в средата някак си убива атмосферата. Бързата част обаче определено е по-добра от Hellfire Thunderbolt.
- Wild and Free - До края на солото всичко е ок - темпо, агресивност, ритъм, но след солото нещата изведнъж увисват.
На останалите пет парчета ще им дам втори шанс по-нататък, но на първо слушане определено не са ми по вкуса.
Между другото: барабанистът не е Лес Бинкс, а е Шон Елм. Официалното обяснение е, че Лес наранил китката си и не можел да участва в записа, но според мен по-скоро не може да се справи с изискванията на КК спрямо новите парчета и скоростта му идва малко нанагорно. Все пак КК обещава да кани Лес по турнетата и да излиза на бисовете, когато ще се изпълняват класически парчета на Judas Priest.
Тридневната среща на върха на НАТО във Вашингтон завърши на 11 юли със стартирането на Пакт за Украйна - рамка за сигурност, подписана от 24 държави...
Органите на реда са задържали група мигранти в София. Това научи Actualno.com от очевидци на задържането. Случката се разиграла около 11.30 часа днес...
Голяма група наши сънародници в Германия са заплашени от принудително напускането на домовете си. Притесненията на хората са да не останат на улицата...