Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Какво слушате в момента?

Всичко за необятния свят на музиката.
Потребителски аватар
NX-01
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: вт яну 30, 2018 03:52

Re: Какво слушате в момента?

Мнение от NX-01 »

"Забранената музика от крайния квартал!"
Любимата музика на един приятел на бащата, която е на път и на мен да ми стане любима.

Прочетено: 246251 пъти
venciv
Регистриран
Регистриран: ср юли 26, 2017 20:17

Мнение от venciv »

хубав ден :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

NX-01 написа:"Забранената музика от крайния квартал!"
Любимата музика на един приятел на бащата, която е на път и на мен да ми стане любима.
Това не е музика, пич, сериозно си се объркал :booty:
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

Следобед често слушам класика. Преди малко слушах Брамс, в момента съм на Шуберт.

"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
NX-01
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от NX-01 »

Mozo написа:Това не е музика, пич, сериозно си се объркал :booty:
Е... аре ся... Трябва ли да се обиждаме? :roll: То и това нещо в подписа ти не е музика, ама не ти го казах досега в прав текст, нали? Щом те кефи - слушай си го, ама не давай определения за чуждата музика. Както казах в един от пърите си постове тук - слушам всякаква музика и не се ограничавам, както правят доста от съучениците ми.
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Просто не знаеш какво направи току-що с този си пост... :booty: Изображение :evil4:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

NX-01 написа:
Е... аре ся... Трябва ли да се обиждаме? :roll: То и това нещо в подписа ти не е музика, ама не ти го казах досега в прав текст, нали? Щом те кефи - слушай си го, ама не давай определения за чуждата музика. Както казах в един от пърите си постове тук - слушам всякаква музика и не се ограничавам, както правят доста от съучениците ми.
Не те обиждам, казвам ти истината. Само за справка - рок музика се изучава във всеки един висш музикален институт, включително и в Бъркли. След джаза, наравно с класическата музика, рокът е най-сложният стил. Та да кажеш, че това не е музика, е меко казано несериозно. Къде, извинявай, се изучава това нещо, на което само името му е музика? Ти заслушвал ли си се някога какво всъщност има отзад като фон? Колко мелодии се сменят от самото начало до края на парчето, ако въобще има такива? Речетатив върху електронен фон. Само в едно парче на Maiden има материал за 10 албума на тия неграмотници. Всеки сульо и пульо от улицата, без бъкел музикално понятие, може да седне там и да се кара на микрофона :evil3:

Занимавам се от над 20 години с музика, свиря и полагам големи усилия, за да поддържам някакво сравнително задоволително ниво. За да можеш да свириш трябва да се полагат неимоверни усилия. Какви усилия полагат тези жмунди, освен да се тъпчат с наркотици, би ли ме светнал? Че тия, дето викаш, че не било музика, ей сега да седнеш да свириш, след 20 години още няма да си ги настигнал, защото те са Майстори. Да, Майстори с голямо М и трябва много търпение, постоянство, труд и много, ама много талант. Просто не знаеш какво говориш и си нямаш дори и повърхностна идея.

Ето ти поле за размисъл, само до 1.36 гледай:

След 20 години това не можеш да го изсвириш. Първо трябва и да го осмислиш, а този човек го е измислил. И за да поддържа това ниво трябва да свири по минимум 8-10 часа на ден. По колко часа "свирят" с компютърната мишка рапърите, за да създадат това нещо, което неоправдано наричат музика?

А тук:

Само тази част от парчето до 2.08, няколко секунди е. Погледни за какъв такт става въпрос. Та тези само няколко секунди, хора, които свирят от над 20 години не могат да изсвирят подобно нещо, а твоите жалки рапърчета дори няма да могат да го осмислят, защото са твърде далеч от подобни сложни неща, наречени висш пилотаж в музиката :съгласен:

А за това парче на maiden, ако кажеш, че не е музика, очевидно си си седнал на ушите :evil3:

Те такива ми ти некадърни работи, които ти наричаш, че не са музика ;)
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

NX-01 написа:
Изглеждаш ми интелигентно момче. ;) Уважавай, за да те уважават. И дерзай, животът е най-добрият учител. :thumbright:
Офтопик:
Съжалявам за клишетата.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
NX-01
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от NX-01 »

Tsurugi написа:Просто не знаеш какво направи току-що с този си пост... :booty: Изображение :evil4:
Какво?
Mozo написа:А за това парче на maiden, ако кажеш, че не е музика, очевидно си си седнал на ушите
Ако залепиш устата на вокалиста, ще става за слушане. Ама тоя некадърник опропастява парчето. Звучи сякаш са го хванали за топките.
Тази песен наскоро я чух по едно чуждестранно онлайн радио. Не знам как се казва вокалистът*, но определено твоят може да иде на уроци по пеене при него.

Офтопик:
* Вокалистът или вокалиста? Кое е правилното?
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

NX-01 написа:
То и това нещо в подписа ти не е музика
Tsurugi написа:Просто не знаеш какво направи току-що с този си пост... :booty: Изображение :evil4:
:mrgreen:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Mozo написа:Речетатив върху електронен фон. Само в едно парче на Maiden има материал за 10 албума на тия неграмотници. Всеки сульо и пульо от улицата, без бъкел музикално понятие, може да седне там и да се кара на микрофона :evil3:
:headbang:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

NX-01 написа:
Какво?
Mozo написа:А за това парче на Maiden, ако кажеш, че не е музика, очевидно си си седнал на ушите
Ако залепиш устата на вокалиста, ще става за слушане. Ама тоя некадърник опропастява парчето. Звучи сякаш са го хванали за топките.
Тази песен наскоро я чух по едно чуждестранно онлайн радио. Не знам как се казва вокалистът*, но определено твоят може да иде на уроци по пеене при него.[/media]
Офтопик:
* Вокалистът или вокалиста? Кое е правилното?
Брус Дикинсън е един от най-големите вокали в световен мащаб, определено не разбираш и от вокали :evil3: А да му кажеш некадърник е светотатство :lol: :lol: :lol:

Вокалиста :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
NX-01
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от NX-01 »

Всеки може да има мнение за някаква музика и и двамата си казахме мненията. Мога и още да кажа за въпросния, както и за "световния мащаб", но ще се въздържа. Така че слушай си джилезната девица, щом ти харесва, а аз ще си слушам моята музика, която стига чак до Азия:

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, всеки може да има мнение, но да кажеш на отявлен професионалист, че е некадърник е глупост, при това неподплатена. Когато станеш музикант и се позанимаваш няколко десетилетия, токава мнението ти ще е подплатено. Дотогава ще трябва да се изразяваш по следния начин - за МЕН еди-кой си музикант е некадърник :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Mozo написа:определено не разбираш и от вокали
То да беше само от музика ... :evil4:

Изображение