Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Гейминг компютър
Гейминг компютър
Значи моят син е решил да си продаде лаптопа и да си прави конфигурация за игри, проблемът е, че аз откакто станах гайкаджия не съм се занимавал с компютри изобщо и вече съм безнадеждно изостанал, та бих искал ако може да споделите с линкове някаква читава конфигурация между 2 и 3 хил лв, като примерно да е с 512 гб ссд и процесор райзен 7 или 9, май са надобрели спрямо интелските напоследък. Видео картата която има на лаптопа в момента е gforce rtx2070 и се търси нейният еквивалент или по добра за настолна машина. Аз не знам как вървят цените в момента, но предполагам с нещо ще трябва да се направи с компромис, щото и дъно, захранване, рам памет, сигурно и кутия ще трябва....
Та, моля за предложения и от къде да се вземат частите, надявам се не съм забравил и ще мога да си го сглобя сам
Прочетено: 865 пъти
Та, моля за предложения и от къде да се вземат частите, надявам се не съм забравил и ще мога да си го сглобя сам
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Re: Гейминг компютър
Това е добър въпрос. Аз, когато купувам хардуер, го взимам от Англия, защото тукашните цени са по-високи. Ето например този работен лаптоп, го купих седмица-две преди черния петък, за 640 паунда:
https://consumer.huawei.com/en/laptops/ ... -16/specs/
С Ryzen 7 5800H, 512 ssd, 16GB рам и вървеше с три подаръка.
Безжични слушалки (RRP £169.99), Wireless Charger (~£20), Безжично зарядно+стойка за кола (£50).
Дори изключвайки подаръците, в България не успях да намеря еквивалент на този лаптоп, дори близо до тази цена. Единствено ASUS с OLED дисплей, но пластмасов build и най-вече заради екрана, не става за работа.
https://consumer.huawei.com/en/laptops/ ... -16/specs/
С Ryzen 7 5800H, 512 ssd, 16GB рам и вървеше с три подаръка.
Безжични слушалки (RRP £169.99), Wireless Charger (~£20), Безжично зарядно+стойка за кола (£50).
Дори изключвайки подаръците, в България не успях да намеря еквивалент на този лаптоп, дори близо до тази цена. Единствено ASUS с OLED дисплей, но пластмасов build и най-вече заради екрана, не става за работа.
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
По-добре nvme, също така подбивам с 200 лвMozo написа: ↑нед дек 18, 2022 11:23Ъхъ, на кърлинг![]()
![]()
![]()
http://nikem-bg.net/cart/69464p1r72176p ... 7p1rf.html

- Zeroadhesion
Имам предвид за същият клас компоненти подбих с 200 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Е, да, KF е с малко по-добър (10-13 кадъра в повече) и не е ясно дали разликата струва 200 кинта, но използваме максимума от бюджета
А лично аз това NVMe не бих си го взел

А лично аз това NVMe не бих си го взел

- Zeroadhesion
Благодаря ви, имаме насока, каквото си реши според кинтите, моята задача е изпълнена 

AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ммм, не - в реалния живот разлика няма да види никаква, а качеството е доста различно. В последно време кингстъните са като пуканкиZeroadhesion написа: ↑пон дек 19, 2022 01:14Не знам кво би взел, ама е 100 пъти по-добро от твоето SATA решение.

Хайде, и да се похвалите

AsusVivoBook17
Не съм много компетентен за конфигурация за игри, но бих дал акъл, че щом ще играе игри, то задължително да си вземете монитор с честота 144 Hz+, много добро NVMe и RAM минимум 16 GB.
Колкото до частите, нека някой оттук ако има отстъпка някъде, това е добре дошло
Не искам да споменявам магазини, защото Mozo ще ми се накара
Колкото до частите, нека някой оттук ако има отстъпка някъде, това е добре дошло

Не искам да споменявам магазини, защото Mozo ще ми се накара

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
NVMe при игрите има от никакво, до нулево значение. За монитора е хубаво, но не е задължително - още си джиткам на 60 херца и ми е точно все тая
Казвай магазин, ясно е, че не правиш целенасочена реклама и си помагаме, но по принцип Никем са били почти винаги с най-добри цени в БГ

Казвай магазин, ясно е, че не правиш целенасочена реклама и си помагаме, но по принцип Никем са били почти винаги с най-добри цени в БГ

144 Hz е супер за игри. Всичко ти е мазно и плавно. Като си взех еЛеновото, знаеш ли как се кефих на анимациите в KDE. Има голяма разлика с 60 Hz. Ти си с набито око и ще забележиш
Колкото до магазините, щом препоръчваш Никем, значи те са най-добрите.
Аз обикновено си купувам боклуци от EMAG. Е, не разпокаовани лаптопи, ама там май излиза най-тънко като следя цените. Отдавна не съм правил конфигурация на персонален компютър. Лапоп с чат-пат вързан монитор ми вършат идеална работа

Колкото до магазините, щом препоръчваш Никем, значи те са най-добрите.
Аз обикновено си купувам боклуци от EMAG. Е, не разпокаовани лаптопи, ама там май излиза най-тънко като следя цените. Отдавна не съм правил конфигурация на персонален компютър. Лапоп с чат-пат вързан монитор ми вършат идеална работа

Отдавна съм опитал да му обясня, ама той едно си знае, едно си бае 
Разликата е, че не ти трябва вертикална синхронизация и извличаш по-висок FPS с едва доловими артефакти. Ако монитора и видео-картата са с FreeSync или Gsync, дори въобще няма да ги има. Всяка анимация е по-мазна, всичко е по-плавно. Съвсем друга бира е.

Разликата е, че не ти трябва вертикална синхронизация и извличаш по-висок FPS с едва доловими артефакти. Ако монитора и видео-картата са с FreeSync или Gsync, дори въобще няма да ги има. Всяка анимация е по-мазна, всичко е по-плавно. Съвсем друга бира е.