Ооох, мързи ме да я отварям сега, за да снимам. Ще минете и без снимки.
Всяка една част съм си я избрал лично, според бюджета, а и за да знам какво точно имам в машината. Не обичам готовите конфигурации.
Кутия: Sharkoon S25-W - може да събере 50-сантиметрова видеокарта, има 3 вентилатора: 2 на предния панел, които вкарват въздух и един на задния, който стои точно зад професорния вентилатор и изкарва топлия въздух от кутията, заради което дори в летните жеги успява да поддържа 35 градуса на професора. За сравнение със старата обикновена кутия в жегите в idle състояние професорът държеше 40-43 градуса, а като пуснех игра, скачаше на 55.
AsRock B85M Pro4 - среден размер дъно с 2 слота за видео карта и 4 слота за памет.
Core i3-4170 - двуядрен професор, който според много "разбирачи" не бил геймърски, обаче няма случай нейтив игра за дадената ОС да не е пожелала да тръгне. Само една върви зле, но така или иначе не съм ѝ фен и ми е все едно.
Palit GTX 1050 Ti 4 GB - малка, 25-сантиметрова видео карта, теглеща ток от дъното: 75W. Бюджетна, ама се справя отлично! Явно и продавачите са го усетили, защото като я взех беше 329 лв., а после я качиха на 449 лв. и се задържа на втората цена бая време.
Corsair 32 GB DDR3 1600 MHz - 4 плочки по 8 GB RAM.
Corsair CX750 - 750-ватово захранване със 100 кила кабели, заради които едва успях да затворя кутията.

А иначе целият компютър плюс нещата закачени на същия разклонител, харчат около 160 вата, така че захранването винаги е по-тихо от тревата.
Corsair Force LE 120 GB - SSD, където известно време имаше Боза, а сега има Арч. Като беше ново скоростите му на четене и писане бяха съответно 550 на 530 МБ в сек., а сега понамаляха малко, но все още са бързи - съответно 430 на 390 МБ в сек.
Western Digital Син 1 ТБ + Зелен 500 ГБ. Зеленият е бавен - 5400 об./мин., синият е малко по-бърз - 7200 об./мин.
Докато имах дюъл буут, Бозата беше наказана да стои в ъгъла с вдигнати ръце на зеления хард диск.
Код: Избери всички
CASE: Sharkoon S25-W
MB: AsRock B85M Pro4
CPU: Core i3-4170
VGA: Palit GTX 1050 Ti 4 GB
RAM: Corsair 32 GB DDR3 1600 MHz
PSU: Corsair CX750
SD: Corsair Force LE 120 GB + Western Digital 1.5 TB