Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Хардуерни случайни неща

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Хардуерни случайни неща

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пон май 12, 2025 16:34
Браво, залови ги. На когото и да кажеш, че чип се пържи на 50 градуса, ще ти се изсмее в лицето :
Е сега вече знам, че си решил да се правиш на тъп, вместо да четеш! При 50-60° извън игра, според теб на колко градуса ще скочи, ако пуснеш игра? Такава айдъл температура едно време вадеха АМД-тата. :lol: #-o На VBIOS вече се видя, че не може да се разчита да пуска вентилаторите, когато трябва, така че е много вероятно да удари 90-100° преди да тръгнат вентилаторите на минимална скорост, колкото да има там някакво въртене. На такава температура ще поработи 1-2 години макс и после чао, тъкмо според плана на производителя.
В книжката към видеокарта хората са си написали, че максималната безопасна температура е 90°, оттам нататък има опасност от щети. А "Титан Куест 2" с 86°... колко близо съм бил до апокалипсиса. Добре че го видях навреме и пуснах ръчния режим на вентилаторите. Набих ги на 75% скорост и да видиш как от 86° падна на 64°. :lol: Та... някой като теб, който наивно вярва, че енвидия гледат неговия интерес, а не техния собствен, след време ще сменя видеокартата, докато аз, в много малко вероятния сценарий, ще сменям само вентилаторите. :evil4:
Прочетено: 30498 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Толкова, моите 7 години на 1080-тката са кучешки и се броят за година, прав си :lol: :lol: :lol:

Няма такова нещо, всичко е изчислено и няма пикове от по 100 градуса. Това е само в твоята глава. Казвам ти, че 1080Ti ми издържа 7 години и я продадох, сигурен съм, че още държи фронта вече 9-а година, което тотално разбива теорията ти на пух и прах. Сегашната ми 4090 вече е втора година. Гарантирам ти ,че няма да гръмне в следващите поне пет. Нямам идея откъде си ги измисляш, забавно е, но невярно :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ти си знаеш, парите са си твои за хвърляне на вятъра. Аз обаче не мисля да рискувам така. Отделно и че през лятото в горещините предпочитам картата да държи 30-35°, а не да ми отоплява стаята допълнително с тия 50-60° извън игра. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Нищо не хвърлям на вятъра, всичко е точно :съгласен:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори