Mozo написа: ↑пон май 12, 2025 16:34
Браво, залови ги. На когото и да кажеш, че чип се пържи на 50 градуса, ще ти се изсмее в лицето :
Е сега вече знам, че си решил да се правиш на тъп, вместо да четеш! При 50-60° извън игра, според теб на колко градуса ще скочи, ако пуснеш игра? Такава айдъл температура едно време вадеха АМД-тата.

На VBIOS вече се видя, че не може да се разчита да пуска вентилаторите, когато трябва, така че е много вероятно да удари 90-100° преди да тръгнат вентилаторите на минимална скорост, колкото да има там някакво въртене. На такава температура ще поработи 1-2 години макс и после чао, тъкмо според плана на производителя.
В книжката към видеокарта хората са си написали, че максималната безопасна температура е 90°, оттам нататък има опасност от щети. А "Титан Куест 2" с 86°... колко близо съм бил до апокалипсиса. Добре че го видях навреме и пуснах ръчния режим на вентилаторите. Набих ги на 75% скорост и да видиш как от 86° падна на 64°.

Та... някой като теб, който наивно вярва, че енвидия гледат неговия интерес, а не техния собствен, след време ще сменя видеокартата, докато аз, в много малко вероятния сценарий, ще сменям само вентилаторите.