Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Хардуерни случайни неща
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Хардуерни случайни неща
Това, дето записвачката не иска да чете блурей дисковете със сериал, май ще се окаже, че е от самите дискове. Което е странно, защото допреди седмица ги четеше без проблем. Слагах различни други блурей дискове и ги чете без проблем, вкл. и DVD дискове, и едно аудио CD, което е записвано преди 30 години (да, не се шегувам, преди 30 години е) и в момента го рипвам.
Прочетено: 31417 пъти
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Преди малко в един чуждестранен форум казаха, че 3-тата серия на RTX била по-гореща от еквивалентните AMD карти.
Това ѝ е температурата, докато в бекграунда (зад лисицата) върви игра ("WOT Blitz") и вентилаторите работят на едва 35% скорост (1260 об/мин), защото такава скорост съм им задал ръчно.

Явно е въпрос на задклавиатурно, а не на марка.

Явно е въпрос на задклавиатурно, а не на марка.

- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Знаем че ти си пристрастен трол, ама говориш за останалите че били пристрастни.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Както вече съм казвал неведнъж, и двата лагера греят при високите модели и това е повече от нормално. А Валсо е пуснал софтуерно ускорение и видео картата спи
Иначе и аз мога да ви кажа, че това ми е температурата при пуснати пет игри на 4К:

Вервайте ми
Плюс това Валсо е пипал кривата на вентилаторите, моите си се включват както производителят е решил, над 50 градуса. Съответно това е температура със спрени перки. Както и да е, AMD дори са малко по-хладни при натоварвания, вече зависи от бранда дали е ASUS, MSI, Gigabyte и пр.

Вервайте ми

Плюс това Валсо е пипал кривата на вентилаторите, моите си се включват както производителят е решил, над 50 градуса. Съответно това е температура със спрени перки. Както и да е, AMD дори са малко по-хладни при натоварвания, вече зависи от бранда дали е ASUS, MSI, Gigabyte и пр.

- ROKO__
- Ентусиаст
Моята е изпълнение на MSI, честно казано не съм я виждал на повече от 60 - 70 градуса при игри.Mozo написа: ↑пет яну 31, 2025 11:25Както вече съм казвал неведнъж, и двата лагера греят при високите модели и това е повече от нормално. А Валсо е пуснал софтуерно ускорение и видео картата спиИначе и аз мога да ви кажа, че това ми е температурата при пуснати пет игри на 4К:
Вервайте ми
А останалото във връзка с Радо, нищо не ме изненадва. От момиче си е такъв.. Троли всичко живо де що мърда, изкарва другите пълни идиоти и тъпаци и тн каквото се сетиш.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Престани да се заяждаш и не се обиждайте публично. Сега не те е адресирал, няма нужда да почвате наново, а след това да трия.
И моята е на MSI, 4090 Gaming Trio
И моята е на MSI, 4090 Gaming Trio

- ROKO__
- Ентусиаст
spoiler:
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Адресирам го и към двама ви, просто се правете, че не се виждате и готово.
Нямам забележки и аз засега. Навремето имах и дъно на MSI и са си екстра.

- ROKO__
- Ентусиаст
Помолих вече да няма лични нападки. Изтрити са от поста.
Mozo
Иначе за картата ми, даже не е и 70 градуса излъгах, поне днес докато цъках гледах макс температура 62.Mozo
Нещо последно време не ме кефи положението с Биосите на МСИ...Нямам забележки и аз засега. Навремето имах и дъно на MSI и са си екстра.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Нямам представа, дъното беше отдавна и нямам наблюдение. С картата обаче всичко е ок.

- ROKO__
- Ентусиаст
Абе аз имам :D
MSI последно време обичат на дасират биосите..
Особено Power Limits как бяха насрали че r9 5950x работеше на 547 мегахерца без да има никакво загряване и тн (работи на 25-30 градуса). Докато намеря някаква информация.. И да се окаже че авто режимите на турбото трябва да се спрат. (още няма фикс на биос от МСИ). И друго, че някак ми се струва доста постен техния биос (поне в по-новите дънни платки), дори спрямо Гигабайт.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Отдавна това не е така. Интел най-после оправиха libva, която отговаря за хардуерното ускорение и навсякъде, където може съм пуснал хардуерното ускорение. Заради него 1660-ката не слизаше под 45° извън игра, но за нея беше нормално, защото GPU-то ѝ работеше за всичко - и ускорение, и филми/сериали, и игри, и анимации. И в лисицата хардуерното е пуснато, и в дискорд, и във всичко друго, което поддържа такова ускорение. Даже и в Стийм беше включено, преди да набия шута на Стийм.
В нета има различни методи да провериш дали Лисицата ти ползва хардуерно ускорение. Единият е в about:support - ако на "compositing" (преведено като "сглобяване") пише WebRender без допълнения и скоби след него, значи хардуерното ускорение работи в лисицата. Другият вариант е да го тестваш с тази анимация: https://webglsamples.org/aquarium/aquarium.html Ако я виждаш нормално, значи работи. Ако не работи, няма да ти покаже анимацията и ще ти изпише съобщение, че хардуерът ти не поддържа WebGL. При мен анимацията си се вижда нормално, следователно хардуерното ускорение е включено и работи. Гладки кадри имам чак до 20 000 риби (включително). От 25 000 нагоре кадрите падат, но анимацията пак си я има.

При мен е лесно да не го виждам - добавих във враговете, а с един "интернет хак" всички, които са във "врагове" не им виждам и постовете. А и както сигурно си забелязал, престанах да го адресирам и споменавам, след като ти ми каза на лични да не го правя.
- ROKO__
- Ентусиаст
Той сега открива топлата вода.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 347 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт сеп 17, 2024 14:53
-
-
Пеевски: Подкрепяме правителството, за да прави добри неща за хората
от Mozo » чет апр 17, 2025 12:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 77 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет апр 17, 2025 12:17
-
-
-
Смартфон мръсотия: Мобилните телефони са "уютен дом" за ужасни неща (ВИДЕО)
от Mozo » пет окт 25, 2024 12:14 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 184 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет окт 25, 2024 12:14
-