Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Хардуерни случайни неща

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Хардуерни случайни неща

Мнение от Валсо »

Това, дето записвачката не иска да чете блурей дисковете със сериал, май ще се окаже, че е от самите дискове. Което е странно, защото допреди седмица ги четеше без проблем. Слагах различни други блурей дискове и ги чете без проблем, вкл. и DVD дискове, и едно аудио CD, което е записвано преди 30 години (да, не се шегувам, преди 30 години е) и в момента го рипвам.
Прочетено: 31417 пъти
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Преди малко в един чуждестранен форум казаха, че 3-тата серия на RTX била по-гореща от еквивалентните AMD карти. :toothy10: :toothy10: Това ѝ е температурата, докато в бекграунда (зад лисицата) върви игра ("WOT Blitz") и вентилаторите работят на едва 35% скорост (1260 об/мин), защото такава скорост съм им задал ръчно. :evil4:

Изображение

Явно е въпрос на задклавиатурно, а не на марка. :lol:
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Изображение

Знаем че ти си пристрастен трол, ама говориш за останалите че били пристрастни.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Както вече съм казвал неведнъж, и двата лагера греят при високите модели и това е повече от нормално. А Валсо е пуснал софтуерно ускорение и видео картата спи :mrgreen: Иначе и аз мога да ви кажа, че това ми е температурата при пуснати пет игри на 4К:

Изображение

Вервайте ми :angel4:

Плюс това Валсо е пипал кривата на вентилаторите, моите си се включват както производителят е решил, над 50 градуса. Съответно това е температура със спрени перки. Както и да е, AMD дори са малко по-хладни при натоварвания, вече зависи от бранда дали е ASUS, MSI, Gigabyte и пр.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
пет яну 31, 2025 11:25
Както вече съм казвал неведнъж, и двата лагера греят при високите модели и това е повече от нормално. А Валсо е пуснал софтуерно ускорение и видео картата спи :mrgreen: Иначе и аз мога да ви кажа, че това ми е температурата при пуснати пет игри на 4К:

Изображение

Вервайте ми :angel4:

Плюс това Валсо е пипал кривата на вентилаторите, моите си се включват както производителят е решил, над 50 градуса. Съответно това е температура със спрени перки. Както и да е, AMD дори са малко по-хладни при натоварвания, вече зависи от бранда дали е ASUS, MSI, Gigabyte и пр.
Моята е изпълнение на MSI, честно казано не съм я виждал на повече от 60 - 70 градуса при игри.

А останалото във връзка с Радо, нищо не ме изненадва. От момиче си е такъв.. Троли всичко живо де що мърда, изкарва другите пълни идиоти и тъпаци и тн каквото се сетиш.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Престани да се заяждаш и не се обиждайте публично. Сега не те е адресирал, няма нужда да почвате наново, а след това да трия.

И моята е на MSI, 4090 Gaming Trio :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
пет яну 31, 2025 15:23
Престани да се заяждаш и не се обиждайте публично. Сега не те е адресирал, няма нужда да почвате наново, а след това да трия.

И моята е на MSI, 4090 Gaming Trio :съгласен:
spoiler:
Ами, той ме е адресирал в предостатъчно теми.. Където дори не участвам... Та това към него го отправи. Не към мен...
Относно MSI съм се наслушал на лоши отзиви предимно, но нямам забележки нито към MSI MPG X570 Gaming Plus, нито към MSI rx6750xt Gaming X Trio
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ROKO__ написа:
пет яну 31, 2025 16:39
Ами, той ме е адресирал в предостатъчно теми.. Където дори не участвам... Та това към него го отправи. Не към мен...
Адресирам го и към двама ви, просто се правете, че не се виждате и готово.
ROKO__ написа:
пет яну 31, 2025 16:39
Относно MSI съм се наслушал на лоши отзиви предимно, но нямам забележки нито към MSI MPG X570 Gaming Plus, нито към MSI rx6750xt Gaming X Trio
Нямам забележки и аз засега. Навремето имах и дъно на MSI и са си екстра.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Помолих вече да няма лични нападки. Изтрити са от поста.
Mozo
Иначе за картата ми, даже не е и 70 градуса излъгах, поне днес докато цъках гледах макс температура 62.
Нямам забележки и аз засега. Навремето имах и дъно на MSI и са си екстра.
Нещо последно време не ме кефи положението с Биосите на МСИ...
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямам представа, дъното беше отдавна и нямам наблюдение. С картата обаче всичко е ок.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
пет яну 31, 2025 23:43
Нямам представа, дъното беше отдавна и нямам наблюдение. С картата обаче всичко е ок.
Абе аз имам :D

MSI последно време обичат на дасират биосите..

Особено Power Limits как бяха насрали че r9 5950x работеше на 547 мегахерца без да има никакво загряване и тн (работи на 25-30 градуса). Докато намеря някаква информация.. И да се окаже че авто режимите на турбото трябва да се спрат. (още няма фикс на биос от МСИ). И друго, че някак ми се струва доста постен техния биос (поне в по-новите дънни платки), дори спрямо Гигабайт.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ем, то моето беше преди над 10 години, та не помня как е било с биосите :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет яну 31, 2025 11:25
А Валсо е пуснал софтуерно ускорение
Отдавна това не е така. Интел най-после оправиха libva, която отговаря за хардуерното ускорение и навсякъде, където може съм пуснал хардуерното ускорение. Заради него 1660-ката не слизаше под 45° извън игра, но за нея беше нормално, защото GPU-то ѝ работеше за всичко - и ускорение, и филми/сериали, и игри, и анимации. И в лисицата хардуерното е пуснато, и в дискорд, и във всичко друго, което поддържа такова ускорение. Даже и в Стийм беше включено, преди да набия шута на Стийм.

В нета има различни методи да провериш дали Лисицата ти ползва хардуерно ускорение. Единият е в about:support - ако на "compositing" (преведено като "сглобяване") пише WebRender без допълнения и скоби след него, значи хардуерното ускорение работи в лисицата. Другият вариант е да го тестваш с тази анимация: https://webglsamples.org/aquarium/aquarium.html Ако я виждаш нормално, значи работи. Ако не работи, няма да ти покаже анимацията и ще ти изпише съобщение, че хардуерът ти не поддържа WebGL. При мен анимацията си се вижда нормално, следователно хардуерното ускорение е включено и работи. Гладки кадри имам чак до 20 000 риби (включително). От 25 000 нагоре кадрите падат, но анимацията пак си я има. :mrgreen:

Изображение
Mozo написа:
пет яну 31, 2025 17:36
Адресирам го и към двама ви, просто се правете, че не се виждате и готово.
При мен е лесно да не го виждам - добавих във враговете, а с един "интернет хак" всички, които са във "врагове" не им виждам и постовете. А и както сигурно си забелязал, престанах да го адресирам и споменавам, след като ти ми каза на лични да не го правя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Отдавна ми работи ускорението в FF :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
нед фев 02, 2025 11:25
Отдавна ми работи ускорението в FF :mrgreen:
Той сега открива топлата вода. :evil4:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Хардуер”