ROKO__ написа: ↑вт сеп 20, 2022 11:38
Най-накрая си поправих грубата грешка с недоразумението Inno3D Geforce RTX 3050.

Отново всичко просто работи в Линукс (както се очаква).
Честито! AMD картите все повече ми стават слабост. Тази е чудесна!
Валсо написа: ↑чет авг 25, 2022 17:30
ROKO__ написа: ↑чет авг 25, 2022 17:23
@Mozo
Чудя се дали както казва Валсо да туря вентилаторите да дуʼат един срещу
друг за създават турболентен поток и да завихрят?
Нямах предвид да ги слагаш един срещу друг.
Единия го остави да духа на професора, но втория го сложи на задния панел на кутията - на нивото на този с професора. Ще има много по-добър ефект.
Ако правят чупки и завихрят има шанс да ви дестилират прах вътре. Бих избягвал, най-малко поради тази причина. На Роко, гледам процеросния вентилатора обдухва поточно/странично и има шанс да избегне този ефект. Обаче при тези, които духат към дъното са общо взето обречени да го имат този проблем. (като например моя)
Валсо написа: ↑ср юли 27, 2022 15:04
Mozo написа: ↑ср юли 27, 2022 10:24
Noctua форевър съм аз, ама имат един гаден страничен ефект -
понякога на 500-600 оборота попадат в някакъв резонанс и започват лекичко да бучат и трябва да врътна копчето, за да ги изкарам от него. Иначе са буквално вечни.
Това го има и при текущия на кулър мастер за процесора, сигурно е дефектен. Като го настроя в биос да върви на 30% при 30 градуса температура, почва да бучи непоносимо. Като го вдигна на 35%, работи много тихо, не можеш да разбереш, че работи.
Същото е и при мен. Стандартния охладител на Ryzen 2700X, който идва от AMD. Като изпадне в резонанс и имам чувството че тресе цялата дънна платка.

Не че е някакъв еталон за чудо на охладителната техника.