Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем с периферия при инсталиране на ОС  [РЕШЕНА]

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan
Регистриран: пет ное 14, 2014 11:45

Проблем с периферия при инсталиране на ОС

Мнение от WonG »

Здравейте, пиша пак с проблемче. :mrgreen:
Та давам направо - днес асемблирах една машинка на братовчед, след което се стигна до инсталирането на ОС(ВиндоВсче 7 :roll: )
Офтопик:
Компютъра ще се полазва за windows игри, така че Мозо, тоя път не ме карай да слагам линукс. :toothy10: :toothy10:
При стартирането на инсталатора обаче клавиатурата и мишката спират да работят и следователно не може да се продължи на никъде.
В BIOS си работят и клавиатурата и мишката, случва се само при стартиране на windows инсталатора, както вече казах.
Опитах с две различни флашки и все същата работа. :-k :tard: :-k
Прочетено: 1257 пъти

Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Проблем с периферия при инсталиране на ОС

Мнение от Mozo »

Те и Windows игрите работят под Linux :p

Относно проблема ти - не захапва USB драйвърът. Случвало ми се е да правя цяла инсталация само с клавиатура и след това само с клавиатура да инсталирам съответно драйвърите за чипсета и за USB-тата. Пробвай инсталацията от USB 2. Ако няма такива USB-та, намираш една клавиатура PS2 и действаш по гореописания начин. Предварително можеш да буутнеш от една флашка с Linux за 30 секунди, за да свалиш драйвърите на харда, та после да ти е по-лесно :)
spoiler:
Ако не е тайна, кои са тия игри?
Изображение
Nikola_
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: вт яну 16, 2018 12:16

Мнение от Nikola_ »

usb ли са? Ако да пробвай в usb2 порт. Иначе ще трябва да инсталираш usb3 драйвер.
Също може да пробваш с ps2 клавиатура, ако имаш и ако има ps2 порт.
Още, може да инсталираш от жива среда с WinNTSetup
Изпревари ме :lol:
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Ако правилно си спомням от последното инсталиране на уиндоус 7 преди сигурно 2 години на дъно с 1151 сокет и модерен интелски чипсет, дори и инсталацията няма да тръгне, дори и тема май пусках тук с проблема.
Т.е заради драйверите за юсб не намира нещо си и там където трябва да се избере къде да се инсталира системата - греда.
Трябва в инсталационната флашка да се вградят драйверите за юсб за дъното. Хубавото при мен беше, че на сайта на производителя на дъното имаше програмка, която създаваше буутваща флашка с исо на уиндоус 7 и вграждаше драйверите в него за да може да се инсталира
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Хайде да се включа и аз. Има готови такива сборки. Трябва ти нещо такова -> https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5574847 Давам го само, като пример, защото там добре е обяснено какво трябва да е интегрирано. Ако не искаш да имаш шпиони в компа, ще търсиш сборка с обновявания до август 2016 г.
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Мнение от WonG »

Най-бързо ще е с ps2 клавиатурата и да подготвя на една флашка драйвъри за чипсета, lan и usb, но ако не разпознае и флашката? :mrgreen: Но пък след като зарежда инсталатора, значи я разпознава... а другите неща не иска. Сега остава трудната задача да намеря ps2 :mrgreen:
Иначе има цели 6 USB 2.0, но и в тях не ставаше.
Относно игрите - не знам точно.
..........

@Montoya, ти ме удари от земята. :banghead:

Изображение

Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

А ако ще се ползва за игри, защо уиндоус 7?

Сложи 10 и няма да имаш проблеми с разпознаването на клавиатурата, по време на инсталацията. После обаче трябва да си поиграеш с донастройката (виж подписа ми). И в иначе подробното ръководство съм забравил да спомена, че Power plan трябва да се настрои на high performance от Power options. :oops:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Щото хората не искат това говно...
Изображение
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Мнение от WonG »

Diananet написа:
вт сеп 11, 2018 21:08
Хайде да се включа и аз. Има готови такива сборки. Трябва ти нещо такова -> https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5574847 Давам го само, като пример, защото там добре е обяснено какво трябва да е интегрирано. Ако не искаш да имаш шпиони в компа, ще търсиш сборка с обновявания до август 2016 г.
Нищо не им разбирам в тая тема :mrgreen: само се дразня, че чета грешно, а и им нямам много доверие на братята руснаци за софтуер. :mrgreen:
Дъното е Gigabyte H310M S2V... ако може някой, който им разбира повече да погледне дали няма някое iso с вградени подходящи за това дъно драйвъри?!
beggginer написа:
вт сеп 11, 2018 22:27

Сложи 10 и няма да имаш проблеми с разпознаването на клавиатурата, по време на инсталацията. После обаче трябва да си поиграеш с донастройката (виж подписа ми). И в иначе подробното ръководство съм забравил да спомена, че Power plan трябва да се настрои на high performance от Power options. :oops:
Ползвах го, когато излезе и реших, че 7 по-ми допада. :) Пък и постоянно чета за проблеми, свързани с 10.
И има ли някакви активатори за 10 въобще, като го инсталирам и ревне за активация?

Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

beggginer написа:
И в иначе подробното ръководство съм забравил да спомена, че Power plan трябва да се настрои на high performance от Power options. :oops:
Поправено :)
WonG написа:
ср сеп 12, 2018 00:56
Diananet написа:
вт сеп 11, 2018 21:08
Нищо не им разбирам в тая тема :mrgreen: само се дразня, че чета грешно, а и им нямам много доверие на братята руснаци за софтуер. :mrgreen:
Дъното е Gigabyte H310M S2V... ако може някой, който им разбира повече да погледне дали няма някое iso с вградени подходящи за това дъно драйвъри?!
beggginer написа:

Ползвах го, когато излезе и реших, че 7 по-ми допада. :) Пък и постоянно чета за проблеми, свързани с 10.
И има ли някакви активатори за 10 въобще, като го инсталирам и ревне за активация?
Няма какво да разбираш - от GRUB менюто избираш да инсталираш Windows 7 SP-1 AIO Updates (64-bit) :thumbright:
Офтопик:
Само направи една флашка например с Linux Mint Cinnamon, буутни от нея, след 30 секунди ще имаш напълно функционална графична среда, без да е инсталирана, просто да разгледаш и да видиш как имаш всичко - мишка, клавиатура, звук, програми, интернет - всичко. Повтарям - без да е инсталирана. Ей така, за пробата - така или иначе си тръгнал да се занимаваш, да видиш как стават нещата в белия свят - буут за 30 секунди, инсталация за 3-4 минути, ползваш след пет минути, а не да се чудиш кое, как и защо :)
Изображение
Nikola_
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: вт яну 16, 2018 12:16

Мнение от Nikola_ »

WonG написа:
вт сеп 11, 2018 21:10
Сега остава трудната задача да намеря ps2 :mrgreen:
Има и друг подход. Правиш флашка с windows 7, от windows10 (инсталационнен диск) копираш /sources/boot.wim и /sources/setup.exe във флашката с win7/sources. Пробвай. :thumbright:
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Nikola_ написа:
ср сеп 12, 2018 08:23
WonG написа:
вт сеп 11, 2018 21:10
Сега остава трудната задача да намеря ps2 :mrgreen:
Има и друг подход. Правиш флашка с windows 7, от windows10 (инсталационнен диск) копираш /sources/boot.wim и /sources/setup.exe във флашката с win7/sources. Пробвай. :thumbright:
Това ми напомни за Net Framework 3.5 несъвместимостта, заради която игри и приложения не тръгват в Windows 10.

Решението е колкото просто, толкова и нелогично. Изтрива се от programs & features заедно с 4-та версия. (Windows modules installer трябва да е включен). След рестарт, се инсталира отново, но без 4-та версия, с dism от mount-нат уин10 инсталационен диск\imagesources\sxs.

Това елементарно действие заедно с инсталацията на всички C++ библиотеки, премахването на game mode и промяната на няколко ключа в регистъра (когато се блокират инсталации), са причините геймърите да пищят, че не им тръгват игрите в windows 10.

Айде сега интегрирайте DirectX 12 в windows 7, да видим как ще вървят Win10 игрите.

Да не говорим че в 7 има също толкова телеметрия, освен ако не ъпдейтвате, което пък ви прави още по-уязвими. Въобще, невежеството крепи човека. Дай да се върнем на XP? Добре си беше.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Diananet написа:Трябва ти нещо такова -> https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5574847
Там на линка за даунлоуд пише 57 ГБ :shock:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Мнение от WonG »

Намерих ps2 клавиатура, но.....
Изображение

...
Със записвачка и с диск дали ще стане?

Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Братооо, досега да беше инсталирал сто Linux-а :booty: :booty: :booty:

Как се решава проблемът "A required CD/DVD device driver is missing" при Windows 7:

1. Извади флашката и я постави в друг порт.
2. Просто изкарай и вкарай флашката.
3. Виж в BIOS някакви настройки за USB 3.0 и опитай първо на Auto, а ако не стане дай на Disavled.
4. Постави x64-битовия USB драйвър на флашката, отново буутни и когато зареди избери Drive Options-> Advanced menu->Load Driver.
5. Ползвай USB 2.0 порт.
6. Излез от сетъпа от Cancel, без да вадиш флашката, което ще те върне отново на Welcome екрана. Сега махни флашката, вкарай я в различен USB порт и отново натисни Install Now.
7. Буутни от флашката, когато стигнеш до Custom (Advance) екрана я извади, завърши процесо по форматиране и инициализирането на хардовете и дяловете, дай му да продължи без да вкарваш флашката, а когато те попита да сложиш обратно медията, буташ обратно флашката.
8. Използвай външно или нормално CD/DVD устройство.
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Хардуер”