Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем с Хард диск

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
rado84
VIP
VIP
Регистриран: съб дек 11, 2010 23:39

Re: Проблем с Хард диск

Мнение от rado84 »

Позната история. Ноември месец имах подобни вълнения с един двуядрен на АМД, който уж имаше 2.5 гигабайта РАМ и аз си рекох, че ще мога да му инсталирам 7-ца, щото моят двуядрен с 2 гигабайта памет преди 4-5 години му инсталирах първата 7-ца без проблем за 10 мин. Да, ама не - 5 часа, включващи многократни рестарти и разглабяния на компа. После се оказа, че макар да пише 2.5 гигабайта, реално работеща и ползвана памет има само една плочка от 256 мегабайта, а останалите са изгорели и че процесорът далеч не е това, което пише. :lol: :lol: И по думите на човека бил си е така още, когато го е взел от Джар Компирис и понеже с 2.5 гигабайта му беше бавно (заради изгорелите плочки), искаше да слага ново дъно за 32 гигабайта, защото от Джар му казали, че с 2.5 ГБ нямало да може да подкара дори интернет експлорер. :lol: Беше му се бъгнало ХР-то и си захапало името на оригинално сложения процесор и пишеше, че е Athlon 7850 X2, а говедата в сервиза на Джар Компирис са му сменили процесора без да му кажат и сложили едноядрена кочина пак на АМД, разчитайки, че е почти съвършен индианец и няма да забележи - което и станало. Измамата лъсна, когато свалих вентилатора да го чистя, но бяха минали месеци от престоя в сервиза и се съмнявам, че щяхме да успеем да докажем нещо, при невърната гаранционна карта.
Като му купихме истински двуядрен и работеща памет след Нова година, нещата си тръгнаха както трябва и се отказа от идеята за 32 гигабайта памет. :lol: То не че е лошо като идея, де, ама щеше да даде една камара пари за нищо.
Прочетено: 1173 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Мда, козата си сака пръч :lol:
Изображение
rado84
VIP
VIP
Регистриран: съб дек 11, 2010 23:39

Мнение от rado84 »

Малко встрани от темата, ама имам усещането, че тия от Джар Компирис само гледат как да те ограбят, защото това не е единственият компир, купен от тях и накрая оказал се със съвсем различен хардуер от този, който пише в гаранционната карта и за който си платил.
Аз от едно време си имах впечатление за Джара, че не са читави, но до миналия март не бях попадал на компютри с тайно сменен хардуер от тях.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Жар ги отминавам като пътен знак - и заради цените, и заради сервиза, и заради отношението. За мен не съществуват :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Асус ееееееееееееееРС 900 с полу умрел интел атом 1,6, 1гб РАМ и хард диск с лоши сектори, инсталиране на уиндоус ХР от флашка 16 часа и половина :evil4:
Пуснах го да се инсталира, вечерях, къпах се, таковах жената /даде ми/ гледах един филм и благополучно минах първата стъпка създаването на дяловете, сутринта като станах чакаше да му въведа серийния номер, мъка безподобна, обаче още си работи тоя змей, наскоро го засичах че го ползват :banghead:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Хаха, поне с жената е имало далавера :хихикам се:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Хаха, да жената беше фрий тогава и благосклонна виждайки намръщената ми физиономия заради тва паве.
Как да работи тоя компютър като при хард диска намирам прекалено хубава паяжина, паяка умрял вътре, какво ли беше на охладителя на процесора, него не съм го снимал щото не исках да си цапам телефона като го пипна те и снимка на паяка
Изображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Пякът е изял няколко сектора, ще знаеш :p
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори