Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Може ли съвет за това какво да правя с тази видеокарта, чийто проблем е много странен?

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Нова тема Отговори
j4km1k1147
Регистриран
Регистриран: съб юни 21, 2025 21:55

Може ли съвет за това какво да правя с тази видеокарта, чийто проблем е много странен?

Мнение от j4km1k1147 »

Здравейте!

Искам да кажа че аз съм автора на този пост https://forums.guru3d.com/threads/can-i ... ot.454460/
Моля това да се прочете, както и отговорите там.НЕ ЗАЩОТО НЕ ИСКАМ ДА ГО ПРЕВЕЖДАМ А ЗАЩОТО ДА МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ПРОБЛЕМА ПО-ДОБРЕ.

Същата тема я има в Techpowerup, само че там не помогнаха много.

Тъй де аз няма повтарям същата тема на български, защото досега съм дал видео картата под гаранция 2-пъти и съответно проблема още го има и е към мост компютърс гаранцията ми.

Ситуацията е следната, искам да продам видео картата си, проблемът е че след 2-то гаранционно обслужване, тези от мост компютърс ми оствавиха няколко болта незавити и видео картата ми е с по-високи температури.

Не ми се праща трети път защото не ми хареса облужването, развалиха кутята на видео картата(Която беше в перфектно състояние) и поради страх те да ни ми счупят видео картата.

Ето го и въпроса, един приятел който щеше да отвори видео картата и да оправи температурите ме посаветва да пробвам трето гаранционно и после да се обърна към КЗП. Добър съвет, ама проблемът е следният, че тези от мост компютърс казват че проблема е архитектурен използвайки същите статии които аз съм споменал в темата прилепена горе. Та въпросът ми е как може да се докаже че проблемът е от видео картата или от архитектурата и?
Защото ако успоря това, те ще казжат че е от архитектурата. Ама няколко статии със същият проблем не е доказателство че проблема е архитектурен.

Другото което е, е искам да помоля хора които имат 4070 Ti Super, 4080 Super и 4090 да пробват Midnight Club 2 и да ми кажате дали имате същият проблем ето линк към играта която съм я архивирал

Благодаря на тези които наистина са отделили внимание към цялото съдържание което съм написал :)!
Прочетено: 47 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Може ли съвет за това какво да правя с тази видеокарта, чийто проблем е много странен?

Мнение от Mozo »

Здрасти :)
Отговарям на един от въпросите ти в другия форум - не, използванeто на модове по никакъв начин не нарушава гаранцията ти.

Твоят проблем ми прилича на прегряване. Може и нещо софтуерно да е, но за да си сигурен, инсталирй един Linux за две минути и пробвай и там. Ако там нямаш ядове, значи проблемът е софтуерен. Ако и там имаш ядове е повече от ясно - проблемът е хардуерен. Да не забравиш да инсталираш видео драйвъра.

Иначе аз съм с 4090 и нямам никакви проблеми, под Linux обаче я пробвам играта, не използвам Windows:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Всичко върви чудесно. Това, че било от архитектурата е абсолютна глупост :съгласен:
Изображение
j4km1k1147
Регистриран
Регистриран: съб юни 21, 2025 21:55

Re: Може ли съвет за това какво да правя с тази видеокарта, чийто проблем е много странен?

Мнение от j4km1k1147 »

Благодаря ви за отговора и вниманиетo!И да пробвал съм с линукс и го няма проблема дажеде там съм казал какво съм пробвал за това, не само линукс но и други неща.
И съм прикачил във форума лог файлове с температурата на моята 4080 заедно с видеа по време на играене и на стрес тестове.
Аз казах и там че съм свел проблема или до архитектура(Нещо което мост компютърс също казаха само че НЕ ГО ДОКАЗАХА) или проблем с видео картата.
Но иначе и аз на линукс нямах и пак нямам проблем с играта.
Само при тези две игрии то при Windows и то при Direct X. Но проблемът е свързан сигурен съм
Другото което е пак отново благодаря за отговора и вниманието.
И макар че заявката не включваше ОС. то също играе роля защото при линукс се използва VK3D или OpenGL за заместител на DirectX за рисуване на картината. Ако може някой да който има една от тези видео карти и е на Windows да пробва Midnight Club 2 и да каже дали има същят проблем. като тоя ето снимкаИзображение
Артефактите на снимката се появяват само в зоната която е оцветена в жълто и само в менюто където се избират колите.
Mozo написа:
нед юни 22, 2025 01:13
Отговарям на един от въпросите ти в другия форум - не, използванeто на модове по никакъв начин не нарушава гаранцията ти.
това относно модовете е свързано с една програмка която се казва NVIDIA MATS & MODS и е доста широка тема с доста объркваща информация(Поне аз се чувствам объркан от информацията) и няма много литература за нея на английски(Поне аз не успях да намеря много информация, която да е детайлна) няма нищо общо с модове.Иначе, Ви благодаря отново че сте отделили толкова много внимание! :)

Не го казвам това с цел да нагрубя, но от това кoето видях в двата форума които писах беше че много хора са пропуснали да натиснат споилерйите(Така съм го направил с цел да бъде по-подредено и организирано) и са пропуснали информация която аз съм дал, или може би гадно съм форматирал нещата(Ако съм моля кажете!).Kазвам това за всеки случай :)

Благодаря отново и предварително за вниманието и отговорите! :)

EDIT:
Лог файлове с температурата https://drive.google.com/drive/folders/ ... T3Ny7R20HU
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Пробвах под Windows 11, няма проблеми на тази кола. Пробвай чиста инсталация, очевидно е, че проблемът е софтуерен. А и може директно да си минеш на Linux. Сега като пуснах Windows отново си припомних колко е зле, направо не е верно :sick: :sick: :sick:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Тази игра съм я играл и едно време под уиндоус 7 (преди да мина на линукс), и после под линукс няколко пъти с различни карти, вкл. и с последната ми карта (няколко ATI HD серии, AMD R7 270, 1050 Ти, 1660 Ти, 3060 и 3070 Ти) и проблеми никога не е имало точно с тази игра. Под линукс просто слагам 32-битово d3d9.dll (от D9VK) при екзето на играта и я пускам. d3d9.dll от DXVK се оказва неподходящо за някои много стари игри и тогава на помощ идва d3d9.dll от D9VK. Примерно, Cross Racing Championship - унгарският прототип, от който по-късно се раждат "LA Street Racing" и "Project Torque" - върви по-добре с D9VK, отколкото с DXVK.
Друг пример за дърта игра, където D9VK върши по-добра работа от DXVK, е NFS High Stakes или по-известна като NFS 4. С DXVK текстурите стават едни такива дълги и изглежда сякаш от колата ти стърчат някакви супер дълги тръби, които орат асфалта, а с D9VK този проблем го няма.

А друг е въпросът, че явно ардес не са единствените, които лъжат, че "няма проблем" с видеокартите от 4000-та серия. Чудят се как да пробутат боклуците и затова не признават гаранция, като твърдят, че "няма проблем" с картата. Защото онези проблеми, които аз имах с 4060 и гигантския frame skip по време на филми, напоследък започна да се появява и под уиндоус след "ъпдейт" на енвидия драйвърите и на жалкото подобие на ОС. :lol:
С два броя 4060-ки не изкарах достатъчно дълго (и двете ги върнах с искане за refund още в първите 7 дни след покупката), за да стигна до гейминг, но при толкова дърта игра едва ли щеше да има проблем.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Хардуер”