yamaii написа: ↑пет юни 26, 2020 02:58
Благодаря за информацията.
Първо, изглежда че не съм разбрал какво си имал предвид с "Ryzen 3". Аз подразбрах, че си имал на предвид класа R3, а не самата серия Ryzen 3XXX. За пръв път срещам някой да каже Ryzen 3 вместо Zen 2 или Ryzen 3000/3XXX. Както виждаш, дори самите АМД водят Ryzen 3 като класа R3 (
https://www.amd.com/en/ryzen-3). Ако те бях разбрал, че си имал на предвид Zen 2 архитектурата като цяло, тогава със сигурност нямаше да те критикувам чак толкова, защото е нормално с излизането на нова архитектура да има недоизгледени проблеми.
Второ, проблемите споменати в гитхъб са от когато са излезнали Зен 2 процесорите. От тогава до сега е минала почти година, и тези проблеми са отдавна оправени. Да, ако поради някаква причина още караш на стар Kernel и/или BIOS, може да се сблъскаш с тез първоначални проблеми. От личен опит мога да кажа, че съм играл някои от споменатите игри с този проблем и не съм се сблъсквал с такъв. Вървят си без проблем.
Мнението ти се базира на стара информация, която е невалидна в момента.
Това, че с Интел никога не си имал проблем, е защото скоро не са пускали нова архитектура. Дъвчат една и съща архитектура от години насам. Хайде да видим като пуснат нова архитектура с коренни промени, дали и там няма да се намерят малки бъгчета първите месеци.
Съгласявам се, че Интел имат по-добра софтуерна поддръжка, и като цяло допринасят доста повече за общността с отворен код отколкото АМД, но въпроса на темата беше дали АМД имат проблеми или това е в миналото, при което отговорите бяха базирани на отдавна минали факти, които не са толкова актуални в момента.
Mozo написа: ↑пет юни 26, 2020 01:15
"Наизуст" се пише слято
Благодаря за корекцията.