Унгарският премиер Виктор Орбан се оказа притежател на недекларирано имение на стойност 45 милиона евро, регистрирано на името на баща му. Замъкът е бил закупен за 15 милиона евро, а за реставрацията му са били похарчени още 30 милиона евро. Това става ясно от разследване на журналисти от френския телевизионен канал France 2, които са заснели от въздуха видео, показващо мащабите на имението, което, както добре може да се види, разполага с няколко басейна.
Луксозният старинен замък от времето на Австро-Унгария, който е държан в тайна, се води на името на бащата на Орбан. "Това е един мини-Версай, един Версай в провинцията", казват журналистите във видеото.
Иначе Орбан разполага само с 14 евро в банковата си сметка
Официалните доходи на унгарския премиер не му позволяват подобен лукс. Оповестената данъчна декларация на Орбан и съпругата му показва, че двамата разполагат с едва 14 евро в банковата си сметка, освен че притежават две къщи. Във видеото се припомнят стари изявления на Орбан, в които той се зарича: "Аз не съм богат човек и никога няма да бъда".
Но за сметка на това роднините му очевидно са. Освен мистериозно забогателия му баща, богат е и зетът на Орбан, който също притежава замък, превърнат в хотел, както и стопанисва още около дузина луксозни хотели в Будапеща, и емблематичните термални бани в унгарската столица.
https://www.actualno.com/europe/az-ne-s ... 92016.html
Прочетено: 83 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
"Аз не съм богат човек и никога няма да бъда": Орбан притежава таен мини-Версай за десетки милиони евро (ВИДЕО)
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: "Аз не съм богат човек и никога няма да бъда": Орбан притежава таен мини-Версай за десетки милиони евро (ВИДЕО)
Като всички крайно десни и приближени на Путин - боклук до боклука.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
"Никога няма да се коалирам с Борисов": Интернет припомни обещания на Слави Трифонов (ВИДЕО)
от Mozo » вт яну 14, 2025 12:22 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 61 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт яну 14, 2025 12:22
-
-
-
Тръмп като президент няма да позволи Иран да притежава ядрено оръжие
от Mozo » пон сеп 02, 2024 12:58 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 42 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон сеп 02, 2024 12:58
-
-
-
Зетят на Виктор Орбан купува бизнес сграда в Букурещ за 50 милиона евро
от Mozo » ср окт 30, 2024 12:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 76 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср окт 30, 2024 12:25
-
-
-
Десетки милиарди евро: Изчислиха колко би струвало връщането на казармата в Германия
от Mozo » ср юли 10, 2024 16:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 42 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср юли 10, 2024 16:50
-
-
-
Десетки милиарди евро: Брюксел обяви каква сума ще отдели за възстановяването на Украйна
от Mozo » чет апр 10, 2025 13:42 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 17 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет апр 10, 2025 13:42
-