Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Китай светкавично наложи ответни мита на САЩ

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Китай светкавично наложи ответни мита на САЩ

Мнение от Mozo »

Пекин наложи мита върху вноса от САЩ в бърз отговор на новите налози на Вашингтон върху китайските стоки, съобщава "Ройтерс".

Този ход е знак за подновяване на търговската война между двете най-големи икономики в света, въпреки че американският президент Доналд Тръмп предложи отсрочка на Мексико и Канада.

Допълнителни 10% мита върху целия китайски внос в САЩ влязоха в сила днес, след като Тръмп многократно предупреди Пекин, че не прави достатъчно, за да спре потока от незаконни наркотици към Съединените щати.

В рамките на минути Министерството на финансите на Китай обяви, че ще наложи мита в размер на 15% за американските въглища и LNG, както и 10% за суровия петрол, селскостопанското оборудване и някои автомобили. Новите мита върху износа на САЩ влизат в сила от 10 февруари.

https://news.bg/int-economics/kitay-sve ... sasht.html
Прочетено: 151 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Китай светкавично наложи ответни мита на САЩ

Мнение от Mouse »

Тръмп нещо се престара в опита се да вдигне САЩ като световна сила. На Китай му дреме. Нали от там основно е вносът на американците :evil4:
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тръмп е клоун, който ще ни вкара в рецесия, ако него озаптят.
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
вт фев 04, 2025 14:57
Тръмп е клоун, който ще ни вкара в рецесия, ако него озаптят.
Според мен Тръмп е по-добър избор от Бай Дън. Принципно е напълно прав за някои промени като за СЗО, за затоплянето и някои други, не следя всичко. Май беше казал и че ще спре конфликта Русия-Украйна, но не помня да е уточнявал как. Важното е другото: ще спре военните доставки за други държави, което май влючва и Израел. Така че има положителни страни. Хареса ми и това, че върна нелегалните емигранти към родните им места. Колкото до другото: ЕС ще започне да си хапе опашката :mrgreen:
А че ще има и други, които определено няма да ни харесат, е нормално. Няма ореолче, само Trump's dance.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Няма лошо да се предприемат мерки, но не и да се действа необмислено и хаотично като този. В момента нанася само вреда на абсолютно всички, включително и на САЩ, които в крайна сметка ще се окажат изолирани, ако продължава така. Той е един Костадинов, който говори и твори само глупости- Единствено за мигрантите е прав, всичко друго е адска дивотия. И аз мога да ти кажа, че ще спра вояната в Украйна и кво? Той каза, че ще я разреши за 24 часа, когато встъпи в длъжност, случи ли се? А възможно ли е? Ето такива глупости говори, като 24-часовото решение на този конфликт. И другите му бръщолевеници са абсолютно същите, просто са в по-сложни материи и хората не разбират какви тъпотии всъщност твори.
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Аз не можах да разбера, от 300 млн американзи кандидати за президент бяха два вампира на около 80 години. Баси държавата, за тоя рошавия психопат, едно е да си успял бизнесмен, съвсем друго е да си президент.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, виждаш, че хората му се кефят, пример - Маус. Като Костадинов - ама едно към едно.
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
ср фев 05, 2025 11:35
Е, виждаш, че хората му се кефят, пример - Маус. Като Костадинов - ама едно към едно.
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Донякъде се кефя на Тръмп. До някъде защото при незанание на езика, няма как да чуя нередактирани негови изказвания. Само това, което стига от нашите медии, на които не мога кой знае колко да вярвам. Някои неща, които чета и чувам ми харесват. Други не. Въпреки това го харесвам повече от предишния старчок. Главно за решениета му за СЗО, емигрантите и отказ от оръжейна подкрема на други страни. Това е добре според мен, не като Бай Дън наливащ милиони към Зеленото човече. Говорят, че искат мир, но подклаждат войната. Това важи и за ЕС с техните бойкоти, които им излизат през носа. А и на нас де.
Колкото до Костадинов до време го харесвах, дори веднъж гасувах за тях. Първият път, когато още не успяха да влязат в НС. Тогава каза, че ще дари партийната субсидия, а после си купи етаж от къща и кола. До тук ми беше харесването на Костадинов и партията му. Хубаво говори и много хора още му се връзват, но действията му се различават от изказванията.
То аз и на Путин се кефя до някъде. Само да не ме обвините пак за русофил :toothy10: Някои неща харесвам, други - не. Него поне го разбирам когато попадна на нещо и може би от там идва.
Интересно какво мислите за МЕЧ, въпреки че излизаме от темата?
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа:
ср фев 05, 2025 12:39
Това е добре според мен, не като Бай Дън наливащ милиони към Зеленото човече. Говорят, че искат мир, но подклаждат войната.
Тоест да помогнеш на държава в беда е подклаждане на война. Викаш, нищо да не им дават, да ги набият набързо и да се приключва, нали така :)
Mouse написа:
До тук ми беше харесването на Костадинов и партията му. Хубаво говори и много хора още му се връзват
Въобще не говори хубаво - бръщолеви тотални глупости и е наистина тъжно, че му се връзва толкова много народ и го изкараха до втора политическа сила, което пък говори докъде сме я докарали - толкова прости и тъпи не сме били никога.
Mouse написа:
То аз и на Путин се кефя до някъде. Само да не ме обвините пак за русофил :toothy10: Някои неща харесвам,
И кое по-точно му харесваш на Путлер?
Mouse написа:
Интересно какво мислите за МЕЧ, въпреки че излизаме от темата?
Поредната популистка партия, която говори "хубаво".
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

За първото, за Украйна, изобщо не съм съгласна. Вършили са такива гадории и се чудя как така тези неща потъняха някъде в небитието и никой не само не ги споменава, но и не ги помни. В случая не съм за Русия, а за подклаждането на войната от страна на САЩ и ЕС. Путин, ако искаше и ако това му беше целта, за две седмици щеше да ги прегази. Да не говорим, че той първи предложи мирни преговори, дори се съгласи със Зеленски за Киев, но онова нещо в послледния момент се отказа, под атиска на любимите ви САЩ и ЕС.
Костадинов бръщолеви, но го прави явно доста добре щом толкова хора му вярват и гласуват за него. Днес ми се мярна, че ако сега имало избори ще са трета полтическа сила. Пази Боже!
Колкото до Путин: днес гледах по Нistorical channel за Сталин, убежищата му, параноята му и неуважението към човешкия живот, издигайки собствения в култ. Не като общо, но в частност доста ми напомня за сегашния властимащ. До кога ли ще си удължава опциите да управлява :evil4: Със смесени чувства съм.
Поредната популистка партия, която говори "хубаво".
Тук съм напълно съгласна с теб :thumbright:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа:
ср фев 05, 2025 16:46
Вършили са такива гадории и се чудя как така тези неща потъняха някъде в небитието и никой не само не ги споменава, но и не ги помни.
Ти беше там и им свети ли? Нима турците и руснаците не правят нищо? И трябва някой да влезе и да им избива мирното население? Руска пропаганда в пълен блясък.
Mouse написа:
Путин, ако искаше и ако това му беше целта, за две седмици щеше да ги прегази.
Абсолютни глупости. Руската икономика е доста немощна, поинтересувай се, почти като на държава от третия свят е. Ако можеха, щяха да ги прегазят, но не могат. И те така си мислеха и тръгнаха на блиц, ако не помниш, ама нещо никак не им се получи. Нямаше да търпят толкова човешки и икономически загуби, ако можеха да приключат всичко за две седмици. Мисли!
Mouse написа:
Да не говорим, че той първи предложи мирни преговори
Така, така, руски опорки. Няма избор, затънал е до шия.
Mouse написа:
а любимите ви САЩ и ЕС
САЩ не са ми любими, но ЕС ми е любим, защото имам две капки мозък в главата. Всеки иска да е част от втората най-голяма икономика в света. Дори путинизирана Сърбия и има защо. Мисли!
Mouse написа:
Костадинов бръщолеви, но го прави явно доста добре щом толкова хора му вярват и гласуват за него. Днес ми се мярна, че ако сега имало избори ще са трета полтическа сила. Пази Боже!
Почти втора са и точно това е трагичното. Абсолютен палячо като Тръмп - без нужната компетенция, само устата му е голяма да говори популистки глупости. Тоя, ако се докосне до власт, ще ни потопи за норматив.
Mouse написа:
До кога ли ще си удължава опциите да управлява
Докато може, както го прави всеки диктатор - Ердоган, Ким Чен Ун, Мадуро, както правеха братята Кастро, Лукашенко, и т.н.
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Любопитни новини”