Интернет се срина масово по целия свят. Големи банки, телевизии, авиокомпании и влакове бяха засегнати от проблема. Actualno.com вече има информация за пострадали и в България - вероятно заради поддържани от "Майкрософт" услуги*: Засегна и България: Полет до София е отменен заради интернет срива
Кои пострадаха от срива?
Първоначално бе затворено летището в Сидни, Австралия, а по-късно беше съобщено и за срив на Лондонската фондова борса.
Голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците да очакват забавяне в графика заради проблеми с IT мрежата.
На Острова и телевизия "Скай нюз" спря излъчването си по същата причина.
В Германия полетите на летището в Берлин също бяха спрени заради технически проблем.
https://www.actualno.com/economy/masov- ... 65314.html
Прочетено: 121 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Масов срив на интернет по света
Re: Масов срив на интернет по света
Някакъв ъпдейт на кроудстрайк четох, че съсипал нещата. При уиндоус излизал син екран и трябвало в безопасен режим да се изтрие един файл ръчно.
Аз се чудех, по едно време изчезна интернетът на Йетел, а няколко часа не ми работеше и мобилното на уникредит
Аз се чудех, по едно време изчезна интернетът на Йетел, а няколко часа не ми работеше и мобилното на уникредит
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Re: Масов срив на интернет по света
Еее днес се сблъсках пряко с проблема, да
Само машини, които имат инсталиран Crowdstrike са засегнати и не слушайте какво ви говорят - от лаптопи до огромни сървъри са засегнати, стига да има Crowdstrike агент на тях. И да са с Windows. Понеже нали е нежна ОС и едно счупено файлче в system32/drivers/ предизвиква BSOD. Сигурен съм, че и все още ще има хора които ще продължат да мислят, че Windows става за сериозна работа, но това вече си граничи с късогледо тесногърдие, моля погледнете какво се случи днес и си преосмислете аналитичното мислене. Linux ще се счупи ли при ъпдейт на Crowdstrike? Еми в моята работа има Crowdstrike на Linux държа да отбележа. И аз днес нямах особено много работа, за разлика от Windows админите.

Само машини, които имат инсталиран Crowdstrike са засегнати и не слушайте какво ви говорят - от лаптопи до огромни сървъри са засегнати, стига да има Crowdstrike агент на тях. И да са с Windows. Понеже нали е нежна ОС и едно счупено файлче в system32/drivers/ предизвиква BSOD. Сигурен съм, че и все още ще има хора които ще продължат да мислят, че Windows става за сериозна работа, но това вече си граничи с късогледо тесногърдие, моля погледнете какво се случи днес и си преосмислете аналитичното мислене. Linux ще се счупи ли при ъпдейт на Crowdstrike? Еми в моята работа има Crowdstrike на Linux държа да отбележа. И аз днес нямах особено много работа, за разлика от Windows админите.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение