Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Масов срив на интернет по света

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Масов срив на интернет по света

Мнение от Mozo »

Интернет се срина масово по целия свят. Големи банки, телевизии, авиокомпании и влакове бяха засегнати от проблема. Actualno.com вече има информация за пострадали и в България - вероятно заради поддържани от "Майкрософт" услуги*: Засегна и България: Полет до София е отменен заради интернет срива

Кои пострадаха от срива?

Първоначално бе затворено летището в Сидни, Австралия, а по-късно беше съобщено и за срив на Лондонската фондова борса.

Голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците да очакват забавяне в графика заради проблеми с IT мрежата.

На Острова и телевизия "Скай нюз" спря излъчването си по същата причина.

В Германия полетите на летището в Берлин също бяха спрени заради технически проблем.

https://www.actualno.com/economy/masov- ... 65314.html
Прочетено: 121 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Re: Масов срив на интернет по света

Мнение от Montoya »

Някакъв ъпдейт на кроудстрайк четох, че съсипал нещата. При уиндоус излизал син екран и трябвало в безопасен режим да се изтрие един файл ръчно.
Аз се чудех, по едно време изчезна интернетът на Йетел, а няколко часа не ми работеше и мобилното на уникредит
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Масов срив на интернет по света

Мнение от Zeroadhesion »

Еее днес се сблъсках пряко с проблема, да :lol:
Само машини, които имат инсталиран Crowdstrike са засегнати и не слушайте какво ви говорят - от лаптопи до огромни сървъри са засегнати, стига да има Crowdstrike агент на тях. И да са с Windows. Понеже нали е нежна ОС и едно счупено файлче в system32/drivers/ предизвиква BSOD. Сигурен съм, че и все още ще има хора които ще продължат да мислят, че Windows става за сериозна работа, но това вече си граничи с късогледо тесногърдие, моля погледнете какво се случи днес и си преосмислете аналитичното мислене. Linux ще се счупи ли при ъпдейт на Crowdstrike? Еми в моята работа има Crowdstrike на Linux държа да отбележа. И аз днес нямах особено много работа, за разлика от Windows админите.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Любопитни новини”