Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Учени обясниха защо едно вино е по-сухо от друго

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 19529
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 70945
пол: Мъж

Учени обясниха защо едно вино е по-сухо от друго

Мнение от шони » ср май 15, 2019 19:51

Взаимодействието между танините и слюнката в устата обяснява защо някои вина оставят по-сух вкус в устата, пише в. "Дейли мейл".
Танини, извлечени от по-сухи вина - като каберне совиньон, са с по-големи молекули и с повече пигменти и взаимодействат по-бурно със слюнката от тези в по-малко сухото пино ноар. Когато по-сухите танини се добавят към контролни напитки, усещането за сухота в устата от тях се увеличава.
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=883205
Прочетено: 37 пъти

Нова тема Отговори

Върни се в “Любопитни новини”