За мен корупцията няма място в администрацията, категоричен бе Васил Терзиев
Поискали от кмета на Младост да подпише готов протокол с избран победител за детска градина. Чашата му преляла при следващата оферта - да си раздели проценти с партията
Кметовете на най-големите столични квартали - "Младост" и "Люлин" напускат "Продължаваме промяната" заради системен натиск от ръководството на партията за манипулиране на обществени поръчки, проценти и пренасочване на средства към партийната каса.
Кметът на "Младост" Ивайло Кукурин и кметът на "Люлин" Георги Тодоров ще останат на постовете си като независими. Общинските съветници Димитър Шалъфов и Драгомир Драгомиров също си тръгват от ПП.
Те са искали да напуснат още миналата седмица, но са направили това днес, за да не повлияят на балотажа в район "Искър".
Когато взех решението си да се включа в политиката бях воден от принципите си, че експертизата и почтеността са едни от най-важните фактори в политиката, без задкулисни договорки. Дадох обещание, че работя усърдно, професионално и с уважение, каза кметът на "Младост" Ивайло Кукурин. Обясни, че предизвикателствата и проблемите пред района му са много, които са се трупали през годините. И е приел да получи експертно съдействие от партията, за да му помогне да реализира всички обекти. Оказа се обаче, че зад тези съвети стоят и някои практики, които за мен са крайно недопустими - разговори с фирми, натиск към други, обещания за спечелени обществени поръчки, определени комисионни и огромна спекулация с моето име. Бесен бях, когато разбрах, че определи строителни фирми са оказвали натиск над други да не участват, защото накрая аз ще ги определя като победители. Няма да позволя да бъда използван и името ми да се търгува в обещания, че нечии фирми ще бъдат приоритизирани, каза още Кукурин. Даде и пример, че при обществена поръчка в района за 5 млн. лв. е трябвало да подпише готов протокол с решения, в който е избран победител и как ще се случат нещата. Заявих, че никога няма да бъда гумен печат. Тогава се направи опит да ми се предложат проценти, които аз да разделя между мен и партията и това преля чашата, каза още кметът на Младост.
Тепърва трябва да се запозная с това. Знаете, че за мен корупцията няма място в администрацията и това го заявявам отговорно. За тази година и половина аз и колегите до мен сме дали повод някой да се съмнява в почтеността на администрацията. Грешки сме правили, признавали сме си, но моята битка е да се пази публичният ресурс и как се разходва. Аз ще се боря по всякакъв начин за прозрачна администрация, каза кметът на София Васил Терзиев.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/20768406
Прочетено: 6 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Кметовете на "Младост" и "Люлин" напускат Промяната заради натиск да манипулират поръчки (Обновява се)
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Шефът на СОС се оплака: Кметовете на ПП-ДБ-СС са подложени на детайлни проверки
от Mozo » пон яну 20, 2025 12:41 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 33 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон яну 20, 2025 12:41
-
-
-
Започнаха преговорите между САЩ и Русия за войната в Украйна, Киев не участва (Обновява се)
от Mozo » вт фев 18, 2025 12:42 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 107 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт фев 18, 2025 12:42
-
-
- 3 Отговори
- 33 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет юни 05, 2025 11:30