Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Проф. Кантарджиев съветва: Кажете вашата рецепта за лекуване на гърлобол с лимон и сода

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 296663
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 368012
Местоположение: Somewhere In Time

Проф. Кантарджиев съветва: Кажете вашата рецепта за лекуване на гърлобол с лимон и сода

Мнение от Mozo »

При гърлобол: яжте сутрин филийки лимон, потопени в сода - все едно ще ги панирате

От дългогодишния ми опит с много пациенти мога да ви кажа, че комбинацията от лимон и сода е едно от най-добрите средства, когато ви заболи гърло и когато става дума за инфекция. При инфекция обикновено най-силно гърло боли при преглъщане след ставане от сън. Когато човек спи, възпалението се проявява по-бурно. Ако след събуждане имаш болка, чувстваш все едно с пясък са поръсени гърлото и носоглътката, тогава след хранене трябва да отрежеш резен лимон, да го натопиш в сода от двете страни като при паниране. Лимонинът в лимона има антивирусно действие. И антивъзпалително. Действа най-добре в носоглътката, когато е комбиниран със сода, защото създадените мехурчета дават възможност цялата носоглътка да бъде покрита. Добре е да се приема сутрин. До обяд минава гърлоболът. Казах го този метод и го популяризирах при ковидпандемията, защото за разлика от сезонните инфекции ковид има две огнища – в носоглътката, когато се размножава, и по-късно засяга белия дроб с всички усложнения, които прави на кръвоносните съдове и на целия организъм. За ковид е важно да се направи веднага. Да не се чакат 2-3 дни да мине болката в гърлото, защото няма да мине. Най-много да се усложнят нещата.
Читателите питат и за други рецепти... Те са от българската традиционна кухня. Пак повтарям - ферментирали туршии.

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/19568352
Прочетено: 55 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Любопитни новини”