Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Кметът на район „Изгрев“: Имам адекватно и справедливо решение на кризата с презастрояването

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Кметът на район „Изгрев“: Имам адекватно и справедливо решение на кризата с презастрояването

Мнение от Mozo »

Д-р Делян Георгиев е избран за кмет на Столична община – Район „Изгрев“ на 3 ноември 2019 година и полага клетва 12 ноември същата година. Преди да поеме управлението на един от най-елитните столични райони дълги години упражнява лекарската професия. Завършва Медицински университет – София. Става част от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ. Първо е редови лекар, а в последствие става началник смяна за София и София – област.

През годините си в Центъра за спешна медицинска помощ трупа опит не само като лекар, но и като мениджър, а работата го научава да реагира бързо в извънредни ситуации.

Д-р Георгиев, години наред вече в цяла София периодично има протести заради прекомерно застрояване. За „Изгрев“ поредният случай стигна до протест пред Столична община – с искане да се предотврати застрояване на поредна градинка. Какво ще направите?

Като човек, роден и израснал в „Изгрев“, винаги съм твърдял, че презастрояването е един от най-големите проблеми на нашите три квартала. Уплътняването на междублоковите пространства може да се търси назад във времето – то се дължи на продажбата на общинска земя и на възстановената собственост в тези имоти. С ясното съзнание, че това е проблем, който трябва да бъде разрешен на всички възможни нива в Столична община, още през първия ми кметски мандат успях да направя няколко неща за намаляване на строителството, които дадоха резултат. Показах как битката срещу презастрояването може да бъдет спечелена и да бъдем за пример на останалите райони - по данни на НАГ разрешенията за строеж в „Изгрев“ намаляха с рекордните ( спрямо останалите райони в града) 85%. Успяхме да спасим от застрояване 21 имота.

https://www.actualno.com/interview/kmet ... 58770.html
Прочетено: 33 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Любопитни новини”