Имах надежди да съм на европейско по това време, но заради травми празнувах завършването, признава шампионката
Две седмици преди това си взех роклята. И с грима, и с прическата исках да
съм семпла и елегантна, казва гимнастичката, завършила с отличен успех
Уча се от грешките, те ме правят по-силна, сигурна е грацията
Сред най-красивите абитуриенти тази година се открои с чар, нежна визия и елегантно излъчване една от най-добрите ни гимнастички - Ева Брезалиева. Абсолютната европейска и световна шампионка в отборната надпревара и националка в отбор жени (индивидуално) успява за отрицателно време да се включи в еуфорията около завършването си и празника в София, тъй като първоначално има други планове. Заедно с нея тази година завършиха средното си образование и грациите от ансамбъла София Иванова, Маргарита Василева и Магдалина Миневска, които нямаха възможност да отброят до 12 у нас, тъй като по това време заедно със съотборничките си станаха абсолютни европейски шампионки в Будапеща.
Обстоятелствата обаче дадоха шанс на Ева да бъде със своите съученици в София, макар с много от тях да се запознава буквално в деня на бала. А сега тя отново е в режим на тренировки, тъй като само след седмица заминава за Бърно (Чехия) за Гран при, а след това ще атакува Световната купа в Милано.
Как Брезалиева подхожда премислено и без да бърза към бъдещето. Как следва мечтите си стъпка по стъпка, разкрива тя в интервю пред "24 часа - 168 истории" веднага след абитуриентския бал.
- Каква е твоята тайна да се преборваш за място на почетната стълбичка в най-елитните състезания в гимнастиката и също така да завършиш с отличен успех училище?
- Мисля, че тайната на всеки един спортист е многото работа в залата и отдадеността, като после на състезания това, което си си заслужил, ще бъде за теб. Доста трудно беше да съчетавам всичко това с училището, наистина. Учех предимно дистанционно от вкъщи, както повечето момичета (гимнастичките - бел.ред.), като ходех в училище предимно за изпити. Последните месеци бях на уроци за матурите, тъй като трябваше по-сериозно да се подготвям, но мисля, че се справих. И аз, и останалите, с които тази година завършихме.
- Как мина абитуриентският бал?
- Честно казано, първоначално изобщо не мислех, че ще имам бал. Не бяхме планирали. По същото време се падаше европейското първенство и имах надеждите, че ще мога да участвам, но имам малко контузии в момента и се наложи да ми е по-лек тренировъчният процес.
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/18095081
Прочетено: 98 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Ева Брезалиева: Бях контузена, така отидох на бала и се запознах с класа
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Не Путин, аз отидох в Киев: Нов ясен знак, че Кремъл е наясно докъде стига сега в Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » вт яну 14, 2025 12:23 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 102 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт яну 14, 2025 12:23
-
-
-
И Пеевски очаква отговори от службите за ала-бала изборите
от Mozo » чет окт 31, 2024 13:00 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 73 Преглеждания
-