Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Pale Moon 27.9.3 Final download - интернет браузър

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 217714
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 126742
Местоположение: Somewhere In Time

Pale Moon 27.9.3 Final download - интернет браузър

Мнение от Mozo » вт сеп 26, 2017 13:42


images/software/Pale_Moon/Pale_Moon_logo_big

Pale Moon е браузър, който е базиран на Mozilla Firefox, като напълно запазва функционалността на Firefox и добавя още много функции и опции, които Firefox няма, а в същото време запазва стария външен вид и не следва Australis стратегията.
images/software/Pale_Moon/Pale_Moon_logo
Наличен е за Linux, Windows, Android и неофициално за Mac OS X.

Както вече споменахме, възможностите, които има Firefox са покрити напълно от Pale Moon, затова няма да ги описваме наново. Firefox е известен със своите високи възможности за къстъмизация, като Pale Moon не му отстъпва. Напротив, той може да се къстъмизира дори повече от Firefox, което го прави най-добрият браузър на пазара в това отношение.

Въпреки че Pale Moon е базиран на Mozilla Firefox, пътищата им отдавна се отдалечиха и нямат много общо помежду си. От версия 26.0.0 вече не се използва енджинът Gecko, а се използва енджинът Goanna. Разработен почти от нулата, Pale Moon се стреми да предостави бързо и сигурно сърфиране в мрежата, в комбинация със стария и добре познат и приет интерфейс. Направени са редица оптимизации за увеличаването на скоростта и бързодействието и е специално оптимизиран за работа с новите модерни процесори.

Има и специална версия за машини с по-слаби процесори и специално за нетбууци, които са с Atom процесори. Обърнато е специално внимание на стабилността на браузъра, което води до по-малко забивания и сривове. Бързината също е крайъгълен камък за разработчиците, като успели да го направят по-бърз от Firefox.

images/software/Pale_Moon/Pale_Moon_screenshot

Ако сте потребител на Firefox и искате да изпробвате Pale Moon, то няма нищо по-лесно от това, защото всичко е на 99% съвместимо. Разработчикът предлага инструмент за миграция, с който лесно можете да прехвърлите всички ваши настройки като пароли, теми, приставки в Pale Moon. Възможен е и начин без този инструмент, просто прехвърляте вашия профил в работната папка на Pale Moon, която се казва Moonchild Productions.

От екипа на Pale Moon уверяват своите потребители, че ще продължават да предоставят познатия интерфейс и набор от бутони и няма да тръгнат по линията Australis на Firefox, което допълнително допринася за наплив от фенове, които не са доволни от външния вид на Firefox, където се промени не само външния вид, но бяха орязани и доста от възможностите за къстъмизация, един от главните им козове.

Важно е да се отбележи, че докато поне 95% от добавките за Firefox са напълно съвместими с Pale Moon, то познатия на широк кръг потребители Ad-Block plus създава проблеми и от екипа на Pale Moon разработиха Adblock Latitude, който използва същите филтри като ABP и е специално създаден за Pale Moon.

Със своите, бързина, стабилност, почти неограничени възможности за настройка и множество опции, повече, отколкото при Firefox, Pale moon е един чудесен браузър за всеки, който иска да опита нещо различно и в същото време нещо познато.

Браузърът се предлага и в portable (портъбъл) вариант, който не изисква инсталиране Pale Moon portable.

Промени спрямо миналата версия:
spoiler:
(CVE-2017-0381) Ported a patch from libopus upstream. Note, contrary to that report, the libopus maintainers state they don't believe remote code execution was possible, so this was not a critical patch.
Fixed an issue with task counting in JS GC.
Fixed a use-after-free in DOMProxyHandler::EnsureExpandoObject (thanks to Berk Cem Göksel for reporting).
Portable only: Included the previously omitted registry helper. This may in some cases help with file/type associations.
Лиценз: Безплатен

Download: Pale Moon 26.5.0 Final Windows XP

Download: Pale Moon 27.9.3 Final Windows /7/8/8.1/10 x86

Download: Pale Moon 27.9.3 Final Windows /7/8/8.1/10 x64

Download: Pale Moon 0.2.3 Linux pminstaller Final

Download: Pale Moon 27.9.3 Final Linux binary x86

Download: Pale Moon 27.9.3 Final Linux binary x64

Download: Pale Moon 27.9.3 Final Ubuntu/Debian PPA

Download: Pale Moon 27.9.3 Final Arch Linux

Download: Pale Moon Android Final

Download: Pale Moon 25.4.0b3 Final Mac OS X
Прочетено: 5589 пъти
ИзображениеИзображение

Нова тема Отговори

Върни се в “Браузъри”