Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Шарена домашна пикантна пица

Раздел за всички видове пици.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Шарена домашна пикантна пица

Мнение от шони »

Изображение

Необходими продукти:

За тестото:

400 грама готово тесто или
1 ч.ч. брашно + 2-3 с.л. за набрашняване и домесване
2 с.л. олио
½ пакет суха мая
1 яйце
100 мл прясно мляко (може и вода)
2 щипки сол
½ ч.л. захар

За плънката на пицата:

2 с.л. доматено пюре
чубрица (може и шарена сол)
сух босилек (ако имате)
250 грама бекон (или друг колбас по желание)
300 грама печурки
4-6 кисели краставички
½ глава лук
1 сладка чушка (за по-шарена пица можете да сложите малко зелена и малко червена чушка)
3-6 люти чушлета
2 домата
½ палка пушено сирене
2 яйца
200 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Ако ще си правите домашно тесто, разбийте захарта и 2 щипки брашно в млякото или водата, които сте подгрели до температура малко над стайната. Добавете маята и изчакайте да шупне за 10-тина мунути. Сипете брашното в тава, добавете шупналата мая и олиото, замесете леко и след това осолете. Счупете яйцето и месете до получаването на еластично нелепнещо тесто. Оставете го на топло да удвои обема си (ще му трябват около 40 минути).

2. Тук вече могат да се включат и тези, които ще работят с готово тесто. Набрашнете плот и премесете тестото. Разточете го на тънък пласт с формата на тавичката си. Нека бъде малко по-голямо от нея, защото след полагане вътре леко ще се събере.

3. Намазнете тавичка и сложете тестото вътре. Намажете го с доматеното пюре и поръсете с чубрица и босилек (добавете и други подправки, ако желаете.

4. Нарежете на кубчета чушките, бекона, гъбите, киселите краставички и лука. Посипете безразборно върху пицата, като се стараете да има плънка равномерно по повърхността й.

5. Наситнете лютите чушлета и поръсете отгоре.

6. Обелете доматите, защото печената му люспа се хапва неприятно. Нарежете и него на кубчета и завийте плънката с доматено покривало.

7. Печете в средата на фурна на 220 градуса за 20 минути. Докато пицата се пече нарежете пушеното сирене на полумесеци.

8. Издърпайте пицата от фурната и сложете сиренето. Отгоре чукнете двете яйца и върнете да се допече.

9. Сега използвайте времето, за да нарежете на много ситни кубчета (или да рендосате) кашкавала.

10. Когато извадите пицата, поръсете с кашкавал и още чубрица и босилек. Поднесете топла с любимия сос./kulinarno.bg
Прочетено: 448 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

Върни се в “Пици”