Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша хладка вода
½ кубче мая
1 щипка сол
100 грама шунка
100 грама луканка
1 зелена чушка
5-6 гъби печурки
200 грама кашкавал
доматено пюре
чубрица
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, посоляваме го и правим кладанче. Във водата размиваме маята и я изсипваме в кладенчето от брашно. Замесваме меко и гладко тесто, което разстиламе равномерно в тавичката, в която ще печем пицата. Оставяме го да втаса около 15 минути. След това го намазваме с доматено пюре и поръсваме с чубрица.
Нарязваме всички продукти на ленти и ги редим върху тестото. Печем в силна фурна до готовност. Кашкавалът настъргваме на едро ренде и го добавяме малко преди да е готова пицата.
Сервираме с любимия си сос и се наслаждаваме на добре изпеченото италианско тестено изделие./kulinarno.bg
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша хладка вода
½ кубче мая
1 щипка сол
100 грама шунка
100 грама луканка
1 зелена чушка
5-6 гъби печурки
200 грама кашкавал
доматено пюре
чубрица
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, посоляваме го и правим кладанче. Във водата размиваме маята и я изсипваме в кладенчето от брашно. Замесваме меко и гладко тесто, което разстиламе равномерно в тавичката, в която ще печем пицата. Оставяме го да втаса около 15 минути. След това го намазваме с доматено пюре и поръсваме с чубрица.
Нарязваме всички продукти на ленти и ги редим върху тестото. Печем в силна фурна до готовност. Кашкавалът настъргваме на едро ренде и го добавяме малко преди да е готова пицата.
Сервираме с любимия си сос и се наслаждаваме на добре изпеченото италианско тестено изделие./kulinarno.bg