Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Миникалцоне със сьомга
Миникалцоне със сьомга
Необходими продукти:
За тестото:
20 г мая
половин чаша прясно мляко
щипка захар
250 г пшенично брашно
2 с.л.зехтин
щипка сол
1 яйце
За плънката:
200 г сьомга, обезкостена и нарязана
половин глава кромид лук, нарязана на кубчета
половин зелена чушка камба, нарязана на кубчета
2 домата, нарязани на кубчета
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. смес „Провансалски подправки“: чубрица, копър, босилек, мащерка, розмарин
1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Смесете прясното мляко, маята и захарта, за да направите закваската. Поставете сместа на топло място и изчакайте, докато се надигне двойно.
2. Пресейте брашното, смесете го със зехтин, добавете закваската и разбъркайте добре. Омесете тестото, докато се получи гладка и хомогенна смес. Сложете го на топло място и изчакайте 45 минути, докато втаса.
3. Нагрейте зехтин, добавете лука и зелената чушка. Запържете за около 5 минути, добавете доматите и сьомгата и след това запържете продуктите за около 10 минути.
4. Поръсете с бял пипер, сушен риган и „Провансалските подправки“.
5. Разточете тестото и го нарежете на квадратчета. В средата на всяко квадратче поставете една лъжица от плънката и загърнете тестото така, че да се получи калцоне. Затворете краищата на тестените квадратчета. Направете същото с останалото тесто и плънка.
6. Разбийте едно яйце и намажете повърхността на всяко калцоне.
7. Изпечете във фурна, предварително нагрята до 180°С, за около 15 минути до придобиване на златистокафяв цвят.
Източник: opensourcefood.com
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- MalamiR
- Металист
- Мнения: 21081
- Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
- Репутация: 11019
- пол: Мъж
- Местоположение: София
Re: Миникалцоне със сьомга
Оле, това задължително искам да пробвам и да видя дали ще мога да го направя. Изглежда добре и съм убеден, че ще е уникално на вкус!
Благодаря, Шон!
Благодаря, Шон!
Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
Re: Миникалцоне със сьомга
Моля, няма за какво!
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".