Продукти за тестото:
500 гр. брашно
150 мл. вода
1 пакетче инстантна мая
70 мл. зехтин
1ч.л. захар
1 ч.л. сол
5 с.л. кисело мляко.
За гарниране:
1 голям домат
1 глава лук
10 резена луканка
200 гр. кашкавал
риган, босилек, зехтин, сол.
150 мл. вода
1 пакетче инстантна мая
70 мл. зехтин
1ч.л. захар
1 ч.л. сол
5 с.л. кисело мляко.
За гарниране:
1 голям домат
1 глава лук
10 резена луканка
200 гр. кашкавал
риган, босилек, зехтин, сол.
Приготвяне:
Смесваме заедно маята, зехтин 3 с.л., киселото мляко и хладка вода в кана.
Бъркаме, докато се семсят и стане гладка смес без бучки.
В отделна купа комбинираме не всичкото брашното, захарта и солта.
Оставяме си от това брашно за премесване на тестото.
Смесвате мокрите съставки със сухите съставки и замесвате тесто.
Тестото което сте замесили е меко и лепкаво.
Прехвърлете на плот и месете с допълнително брашно.
Когато тестото стане гладко и еластично поставете в купа, покрийте с кърпа и оставете на умерено топло място за 40 минути, докато удвои своя размер.
След като е готово, поръсете малко брашно и сложете тестото върху него.
Премесваме с малко и разтегляме с ръце тестото под форма на пица.
Подреждаме доматите нарязани на кръгчета.
Отгоре кръгчета лук, а върху тях луканката.
Поръсваме с малко сух риган и босилек.Посоляваме.
Отгоре покриваме обилно с настърган кашкавал.
Печем във фурна на 200*С 20-30 мин.
Изваждаме и заливаме с тънка струйка зехтин.
Поръсваме със свеж босилек и сервираме.