червено цвекло - 2-3 малки глави
розови картофи - 3 бр.
червена чушка -1 бр.
зелена чушка - 1 бр.
червен салатен лук - 1
морков - 1 бр.
домат - 1 бр.
прясно мляко - 100 мл.
магданоз - 1/2 връзка
маргарин - 1 с.л.
гъбен бульон - 1 бр.
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Сложете тенджера в вода да заври. През това време обелете цвеклото, моркова и лука. Нарежете ги на парчета, заедно с чушките, който предварително сте почистили от семето и дръжките. Сипете ги във врящата вода и варете до омекване.
Натрошете бульона и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Когато се сварят, сложете нарязания на дребно домат и няколко стръка магданоз. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Варете още около 10 мин. Отстранете от огъня. Излейте половината от супения бульон. Зеленчуците трябва да останат покрити с него и още около 2 пръста отгоре. Добавете маргарина и разбъркайте. Не се притеснявайте, че ще изплуват бели кръгчета от маслото на повърхността. Пасирайте до гладко. Сипете млякото и отново пасирайте, за да се поеме от супата. Върнете на котлона за още 5 мин. Сервирайте гореща и поръсете със ситно нарязан магданоз./dir.bg