Необходими Продукти
боб - 120 гр.
моркови - 120 гр.
целина - 40 гр.
лук - 40 гр.
домати - 80 гр.
чушки - 80 гр.
чушки - люти 4 бр.
олио - 40 мл.
масло - 40 гр.
магданоз - 1/2 връзка,
джоджен
сол
Приготвяне на Манастирска чорба от зрял фасул
Накиснатият в студена вода фасул се отцежда, залива се отново със студена вода и се вари заедно с мазнината, ситно нарязания лук, морковите и целината и по - късно с нарязаните на парчета пиперки.
Когато омекне фасулът, се прибавят ситно нарязаните домати и джодженът. Чорбата се посолява и се вари още 20 минути, а щом е готова, се поръсва със ситно нарязан магданоз./recepti.gotvach.bg