Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Домашна пилешка супа

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24821
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115635
пол: Мъж

Домашна пилешка супа

Мнение от шони »

Изображение
Студеното време е перфектно за супички у дома, а пилешката супа е една от най-полезните. Не е трудна за приготвяне и можете да опитате тази класическа рецепта:

Необходимите продукти:

- пилешко месо (2 бутчета, или ½ пиле, или колкото имате)
- 2 средно големи картофа
- един морков
- една малка глава лук
- едно „гнездо” фиде
- сол и черен пипер (по желание)
- ½ връзка магданоз

6 Порции
Необходимо време за приготвяне:
60 минути

Рецептата на класическата пилешка супа в стъпки:


1.
В голяма тенджера слагате около 2 литра вода. добавяте пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. Ако пък имате баба на село, или пък някаква друга връзка със село е най-добре да си вземете едно домашно пиле, тогава супата ще стане много по-ароматна и със сигурност ще е много по-вкусна! Имайте предвид обаче, е домашното пиле трябва да ври поне час, за да се свари.

По време на варенето на пилето най-вероятно ще се образува пяна, която трябва да отстраните. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. А кога е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с виличка. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово.

2.
Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като поврят 5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите.

3.
Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавете към супата. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона поръсете със ситно нарязан магданоз. Не е необходимо пилешката супа да ври с магданоза, така той остава свеж, не губи от полезните си вещества, а същевременно овкусява достатъчно добре./actualno.com
Прочетено: 486 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

Върни се в “Супи”