Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Бобена супа от Танзания

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Бобена супа от Танзания

Мнение от шони »


Изображение

За тази супа мога да кажа, че се приготвя изключително лесно и е много вкусна. И тайната е в съчетанието на къри и обилно количество кокосово мляко. Като цяло, комбинацията от продукти ми се струва много привлекателна и не се излъгах, когато опитах супата.

Забелязвам, че в рецептата не присъства никаква зелена подправка. Всъщност, прясно настърган кокос заменя това и те съветвам да не го пропускаш. В тази връзка, борбата с кокосовия орех този път се сведе само до два удара (или ставам по-добра или по-силна), а млякото ми хареса.

За супата избрах боб Пинто, но всеки един сорт боб би бил подходящ. Желателно е бобът да се накисне във вода от предната вечер, за да се свари по-бързо.

Информирах се, че африканските супи по принцип са много гъсти. Приготвих супата с по-малко количество вода, обозначено в рецептата. Така получих гъста супа, която е много засищаща и може да се сервира като основно ястие. Ако желаеш може да я направиш по-рядка.

Дозите са за 4-6 порции.

Продукти:

200 гр. боб Пинто
100 гр. дългозърнест ориз
1 глава лук, нарязана на ситно
1 зелена чушка, нарязана на кубчета
2 домата, нарязани на кубчета
50 гр. масло
1 чаена лъжица къри
400 мл. кокосово мляко
400 мл. вода
сол и черен пипер

Приготвяне
Бобът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се до пълна готовност (около 45 минути). Отцежда се.

Оризът се сварява до пълна готовност (около 17 минути) и се отцежда.

Маслото се разтопява в тенджера. В него се сотират лукът и чушката. Добавя се кърито, сол и черен пипер на вкус. Разбъркват се няколко секунди. Добавят се доматите и се готвят 2-3 минути.

Към зеленчуците се добавят бобът, кокосовото мляко и водата. Овкусяват се със сол и черен пипер ако има нужда и супата се оставя да поври 10 минути на умерен огън. Накрая се добавя ориза.

Супата се сервира с настърган пресен кокос./kulinarno-joana.com
Прочетено: 439 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

Върни се в “Супи”