Продукти:
250 гр. моркови (3 бр. средно големи)
300 гр. картофи (3 бр. средно големи)
120 гр. тиквички (1 бр. малка)
400 мл. зеленчуков бульон
2 листенца пресен босилек
сол и черен пипер
За пюрето от чушки:
1 печена червена чушка
50 гр. доматено пюре
1/2 ч. лъж. прясна мащерка
1 ч. лъж. зехтин
сол и черен пипер
Зеленчуците за супата се нарязват на едри парчета. Заливат се със зеленчуковия бульон, добавя се босилека и се слагат на среден огън да заврат. Варят се 20 минути или докато омекнат.
Сварените зеленчуци заедно с бульона се пасират в блендер или пасатор. Посоляват се със сол и пипер.
За пюрето от чушки, отново в блендера се смесват нарязаните печени чушки, доматеното пюре, мащерката и зехтина. Пюрират се и накрая се посоляват на вкус.
Крем супата се разлива в купички, гарнира с пюрето от чушки и прясна мащерка./kulinarno-joana.com