Необходими Продукти
риба - 400 г
олио - 50 мл
лук - 1/2 връзка зелен
домати - 120 г
чушки - 80 г пиперки
моркови - 50 г
люти чушки - 2 броя
картофи - 150 г
ориз - 1 - 2 шепи
маслини - 4 броя без костилки
мащерка - 1 стрък
магданоз - 1/2 връзка
черен пипер - 10 зърна
лимони - 1 брой
сол - на вкус
Приготвяне на Манастирска рибена чорба
Почистената и измита риба се нарязва ситно и се посолява.
Отделно във врящата вода се пуска нарязания лук, нарязаните моркови, почистените и нарязани пиперки, лютите чушки, на които са отстранени дръжките, обелените и ситно нарязани домати, обелените и нарязани на кубчета картофи, мащерката, олиото и солта. вари се до омекване, след което се добавят рибата и оризът.
Преди края на варенето се сипват и нарязаните маслини. Манастирската рибена чорба се поднася гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер + 1 резенче лимон./gotvach.bg