Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Най-големият заек в света яде по 4000 моркова на година

Интересни неща из нета.
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Най-големият заек в света яде по 4000 моркова на година

Мнение от шони »

Изображение

Диетата на гигантския заек Дариус с 4000 моркова годишно му помага да влезе в Книгата на рекордите Гинес като най-големия заек в света.

Даруис, който тежи малко над 22 килограма, официално е обявен за най-големия заек в света. В дневното му меню са включени по 12 моркова, зеле, ябълки и две големи купи храна за зайци. Неговата дължина е около 132 сантиметра, толкова е висока и 6-годишната Миа, която е приятелка на неговата стопанка Анет Едуардс.

Анет трябва да печели по 2500 паунда годишно, за да успее да изхрани гигантския си любимец. "Ако можеше да избира, Дариус никога не би спрял да яде. Има огромен апетит. Освен зеленчуците и заешката храна, му позволявам да яде сено колкото сам поиска, но той винаги иска още.

Той обожава моркови. По характер е много добър, затова не мога да му се сърдя, когато опитва да измоли още храна", споделя стопанката Анет.

Дариус може да изяде цялата храна в дома на собственичката си. "Той е много активен и е в добро здраве. Нямам тайна за отглеждането на най-големия заек в света. Гледам го сякаш е куче. Отнасям се с него много добре и му давам по 12 моркова на ден", казва Анет.

5-годишният Дариус е от гигантска порода зайци и не страда от здравословни проблеми заради голямото си тегло. /novini

Най- големият заек в света

Изображение

Изображение

Велик ден мина, а и с него си отидoха всички легенди за зайчетата, които, за наша огромна радост, все още не са възприети. Няма да ти разказваме поредната празнична история, а ще ти демонстрираме заека-рекордьор. Това е животното, което може да се похвали с впечатляващи размери, носещи световния рекорд по размери. "Малкият" звяр консумира около 4000 моркова, 120 зелки и 730 купички със заешки микс на година. Издръжката му струва около 2,500 паунда, което е доста за животно.

Големите размери принуждават собствениците да сложат ограничител на стълбите, за да спират животното от качването на горния етаж на къщата, но въпреки всичко, Дариус е истински приятел и къщата го обича. В момента може да се похвали и със сертификат от Гинес за най-големия индивид от породата си. Тайната за отглеждането му е свързана с тайната на гледането на кучета - храниш ги, когато искаш и ги разхождаш по-често. /men.bg
Прочетено: 589 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Re: Най-големият заек в света яде по 4000 моркова на година

Мнение от шони »

Преди години отглеждах зайци. Стигах до около 30 броя годишно. Голяма хамалогия и грижи.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Бх ти прасето :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Зайците ядат денонощно и все са си зайци- около 2 кг. месо с костите. :twisted:
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

шони написа:Зайците ядат денонощно и все са си зайци- около 2 кг. месо с костите. :twisted:
Ми вече си знаеш, другия път ще гледаш прасета :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Хаха :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Zeroadhesion написа:
шони написа:Зайците ядат денонощно и все са си зайци- около 2 кг. месо с костите. :twisted:
Отглеждах зайци, когато децата ми бяха малки, от любов към животните. Децата си искат своето, деца са.
А в статията се казваше, че много ядат и аз потвърдих. :)
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

шони написа:
Zeroadhesion написа:
Зеро, отглеждах зайци, когато децата ми бяха малки, от любов към животните. Децата си искат своето, деца са.
А в статията се казваше, че много ядат и аз потвърдих. :)
Отглеждал си зайци заради децата, а си направил развъдник 30 бр. за година? :-k :shock: :roll:
Всички тези 30 бр/за година ги гледа до старост като домашни любимци, за децата? От любов към животните?
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Зайката(моите бяха порода Чинчила), раждаше по около 12 на котило. От април до септември имаше по три раждания - сам си сметни! :)
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19

Мнение от Льо »

Ха, че 30 заяца не са цифра за стрес :lol: Насред детството ми, реших импулсивно да си купя два заяца от пазара :lol: Дребни, уплашени, пухкави - хайвани :) , от породата Унгарски великан / по 10-13кг. стават/ С помоща на баща ми спретнах клетка, суших разни треволяци, сгъстявах мрежи, чистих, храних и измислих логистичен план за развъждане на дългоухи. Плана влезе в сила веднага :lol: След няколко месеца, имахме над 100 заяца, а след година ... мама миа. Добре, че се случи заешката чума, та да оттърве фамилията от заешката напаст, която вече не живееше в клетки, а в ограждение от 600кв.м.
Преди година, приятелят на брачедката, и подари 2бр. зайцев и в момента пак е мама миа, но аз мълча и изобщо не мисля за развъдници и пр. :mrgreen:
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Така си е, стига да не умират , са си истинска напаст. Породата Чинчила е най- дребна, но пък е най- устойчива на болести. А разболеят ли се, умират до крак. Отглеждах и Калифорнийци, както и Белгийски великан, но най- много ми допадна Чинчилата, щото иска по- малко грижи, а мен ме мързи. :evil4:
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

шони написа:Зайката(моите бяха порода Чинчила), раждаше по около 12 на котило. От април до септември имаше по три раждания - сам си сметни! :)
:toothy10: :toothy10: Когато се взимат за домашни любимци се подразбира, че трябва да има контрол над популацията. Неслучайно има такава приказка "Еб@т се като зайци" :snorting:
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Zeroadhesion написа:
шони написа:Зайката(моите бяха порода Чинчила), раждаше по около 12 на котило. От април до септември имаше по три раждания - сам си сметни! :)
:toothy10: :toothy10: Когато се взимат за домашни любимци се подразбира, че трябва да има контрол над популацията. Неслучайно има такава приказка "Еб@т се като зайци" :snorting:
Хм, да гледам зайци(тези миризливци) в дома си... :roll:
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Не миришат толкова много, имам приятели с домашни зайци.
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Така е, но трябва да ги храниш само с гранули. :съгласен:
Дъщерите ми( когато бяха деца), се бяха запалили по хамстери. Тези бели миризливи гадинки ги издържах точно една седмица и ги махнах от вкъщи. Та затова се принудих да взема една заплодена зайка, щото дечицата ми много плакаха. До есента стана цял отбор зайци и всеки уикенд готвихме по едно зайче. :)
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Развлечения, тъпизми и всякакви подобни”