Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Бизнес план на ресторант "Родопски кът"

Безплатни реферати, есета, доклади, анализи и всякакви теми свързани с туризма.
Познавателен туризъм, рекреационен туризъм, културен туризъм, лечебен туризъм, бизнес туризъм, спортен туризъм, планински туризъм, селски туризъм, риболовен туризъм, екотуризъм, религиозен туризъм, секс-туризъм, социален туризъм, материална база, природни ресурси, туриистически потоци.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 296702
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 368092
Местоположение: Somewhere In Time

Бизнес план на ресторант "Родопски кът"

Мнение от Mozo »

Въведение и технико – икономическа обосновка

Храната е основа на човешкото здраве и същевременно важна съставка на бита. В ХХв.-века на научно-техническата революция силно се разви хранителната промишленост. Списъкът на хранителните продукти непрекъсната се увеличава, както и източниците за тяхното получаване. Учените обърнаха поглед към богатствата на моретата и океаните, към химичния синтез на нови храни. Но не можем да пренебрегнем естествените природни суровини (плодове и зеленчуци)- източник на разнообразие в националната ни кухня. Големият брой национални ястия, приготвяни от нашите предци и надживели вековете са критерий за нашата национална идентичност, естетически критерий и култура.
Проектираният от мен ресторант “Родопски кът” е търговски обект на фирма “Стенли-ВН” регистриран като едноличен търговец по закона за корпоративното подоходно облагане. Комплексът е разположен на пътя в близост до град Смолян. Поради предстоящото натоварване на този път, в резултат на настоящото отваряне на пътя България-Гърция, през Рудозем-Ксанти, съществуват реални шансове за посещаемост на комплекса.
Неговата цел е да предлажи богат асортимент от вкусни национални ястия, за пътуващите минувачи, както и за хората от региона. Проектът предвижда многомащабна рекламна кампания, с която да осигури максимална посещаемост и висок оборот на заведението. В крадкосрочните ми цели се предвижда построяването на мотел до ресторанта. Смятам, че това ще увеличи както работното време, така и оборотния капитал.
Основните фирми, от които се снабдява обекта са:
1. Месо и месни продукти – “Родопа”ЕООД, месокомбинат гр. Смолян
2. Мляко и млечни продукти – “Родопи”ООД гр.Чепеларе, “Сердика”ООД гр.Кърджали.
3. Безалкохолни и спиртни напитки – от търговия на едро.
4. Хляб – Хлебозавод-гр.Смолян и частни производители.
5. Пресни плодове и зеленчуци от частни производители.

Съгласно наредба №2 за категоризиране от държавен вестник бр.296 от 14.04.2003г. съм приел проектираният от мен ресторант да е категория три звезди. Общите задължителни изискванията към обзавеждането на заведения за хранене и развлечения от този тип категория са следните:

Целият материал:
Прикачени файлове
Бизнес план на ресторант Родопски кът.rar
(45.81 KиБ) Свален 85 пъти
Прочетено: 518 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Туризъм”