Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Автошкола на добра цена в София

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран
Регистриран: ср фев 25, 2015 12:53

Автошкола на добра цена в София

Мнение от Васил Антонов »

Здравейте, от доста време се каня да запиша шофьорски курс , обаче тъй като никои от семейството ми няма нито кола нито книжка и затова малко съм объркан защото нямам никаква представа как се минава цялата процедура . За това първо преди да ми препоръчате автошкола моля ако може в най общи детайли да ми обясните как се взима книжка и къде се учи теорията там където е школата ли или пък индивидуално с учебник и помагала ?

Иначе аз от обща култура се опитах да по прочета някой неща за този занаят и така от любопитство започнах преди време да чета и решавам листовки за кормуване и даже си купих Интерактивно учебно помагалото Зебра така без много опит посредством логиката стигнах 45 % успеваемост в отговорите , което мисля за човек който никога не се е занимавал с това е добро постижение.
Сега обаче искам сериозно да изкарам книжка и за това имам нужда от съвети , освен това искам да знам каква е разликата в различните автошколи защо има такива който предлагат услугата за 350 лв за категория Б и други които предлагат за същата категория но за 500.- че даже и 600 лв съм виждал защо има такава разлика в цените ? И кой е най- добрият вариант който хем да не е много скъп хем да е с прилични условия за цена около 400 лв примерно.
Прочетено: 9583 пъти
Човек е мярката за всички неща.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Автошкола на добра цена в София

Мнение от Mozo »

Разликите в цените се основават най-вероятно на базата и на автомобилите, на които се провежда обчунието. Теоретичната част се извършва в сградата на школата или в предвидена за целта друга такава или помещение. За под 500 лева е малко несериозно да се говори за подобен курс, представям си какво ще е качеството. когато се обаждаш на дадена автошкола, просто попитай къде се провеждат занятията по теоретична част и те ще ти отговорят. Школа не мога да препоръчам, че съм изкарал книжка доста отдавна, а и не бях в автошкола, а в донаборна такава :lol: :lol: :lol:
Офтопик:
И ме подстригаха гадовете :tard: :evil:
Изображение
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

Моето дете изкара шофьорския курс септември месец миналата година - информацията ми е "топла" :) и такаааа: Разликата в цените идва от там, че много автошколи обявяват първоначалната такса, а после започват да ти съобщават какво още трябва да доплатиш и те поставят пред свършен факт, което смятам, че не е коректно. Приготви си първоначално 650 лева, като имаш предвид, че в тези пари ще ти влиза самото кормуване, което е 25 часа и таксата пред ДАИ за изпит. Отделно имаш такса задължителна за БЧК /Български Червен Кръст/ - ако не се лъжа беше 70 лева - един цял ден имаш лекции в БЧК и ти издават сертификат. Ако те скъсат на листовките плащаш наново, ако те скъсат на кормуването - пак така. Отиваш в някоя автошкола и разпитваш най-подробно какво ти влиза в посочената от тях цена и какво допълнително ще трябва да си плащаш. Успех! :)
Последна промяна от Ми_ми на пон юли 06, 2015 13:14, променено общо 1 път.

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Добре , а задължително ли е присъствието на всички лекции и за други неща освен за БЧК плаща ли се и колко ?

И примерно тая автошкола добра ли , гледам че я хвалят много

http://vasilevi.com/

И освен това ако ме скъсат на кормуването трябва да платя пак 650 лв така ли ?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не, повторният изпит май е 60 лева. А това дали е задължително присъствието - то си е за теб. Тях не ги интересуват, ти няма да научиш нищо и теб ще те късат на листовките :)
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Значи по добре да ходя на всички лекции , а някакви учебници има ли или се чете от Интернет
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Най-добре си ходѝ там, внимавай и учѝ. Може и да си купиш един примерен сборник от листовки и да ги научиш наузист. Става за два-три дни. При нас допустимият праг беше 2 грешки, аз ги взех с нула, а бяха доста по-сложни отсега, така че няма какво да се плашиш, просто трябва да седнеш и да понаучиш това-онова. Виж какви глупендери вземат книжка, та ти ли няма :thumbright:
Изображение
rado84
VIP
VIP
Регистриран: съб дек 11, 2010 23:39

Мнение от rado84 »

Офтопик:
Ми_ми написа:таксата пред ДАЙ
Първо ДАЙ, после ВЗЕМИ...
Мими, къде точно видя "Й" в тези думи: "Държавна автомобилна инспекция", че плясна "Й" в абревиатурата?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Те така си им викат, щото са даЙ, за да те пусна :p
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Аз няма намерение да давам подкупи и затова първо ще направя кратко проучване по различните сайтове за автошколи и тогава ще ви споделя различните предложения , ще ги напиша и с ваша помощ се надявам да избера най добрата оферта.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Автошкола Василеви е добра школа, имам приятели които са карали курсове там, а и такива на които са възстановявани точки, ползват фолксвагени за кормуване. Базирани са в Надежда и по принцип теорията минава в техни помещения. Необходимите учебници са комплект листовки и закон и правилник за движение по пътищата. листовките ги има и в електронен вариант, нали все пак изпита вече на таблети се минава.
Първо минаваш вътрешен изпит листовки, после листовки пред ДАИ, караш си курсовете, минаваш пред ДАИ на изпит, ако те скъсат 60лв за повторен изпит и ако не се лъжа 2 часа кормуване задължително се плащат та отива около 120лв повторния изпит. БЧК курса си отделно и 70 кинта, ще трябва и медицинско да си извадиш което важи 6 месеца и мисля че струва 20 лв за кат.В
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Благодаря Монтоя , щом имаш познати и казваш че са доволни , това звучи по добре ,
а какви съм и помещенията за обучението като класни стай ли ?

И още нещо значи в най - добрия вариант ако не ме скъсат никъде ( говорим за Василеви )
целият курс трябва да ми излезе 600 лв - теория и практика + 60 лв за изпит пред ДАЙ + 70 лв за БЧК + 20 лв за медицинско общо 770 лв така ли , ако бъркам цифрите коригирай ме
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Ами в общи линии това са сметките. Не зная какви са им стаите, но е голяма школа и би трябвало да е нещо по модерно, не някакви забутани не боядисвани 20 години стаи.
Доста им е пълна информацията и на сайта, това което пише за кат.Б е това което си и писахме в предишните мнения.
В цената влиза това, добавяш изпита, БЧК медицинско и в последствие издаването на свидетелството :съгласен:
BGN600

40 часа теоретична подготовка
31 часа практическа подготовка
Всички необходими учебни материали
Провеждането на вътрешните изпити по теория, независимо от броя на явяванията
Провеждане на междинен изпит по практика
Провеждането на вътрешните изпити по практика, независимо от броя на явяванията
Въпреки всичко има предвид, че моите впечатления са от приятели и познати от vwclub.bg а не лични, та си мисля че едно обаждане по телефона или лично посещение не биха били излишни.
Гледам и в Люлин 10 имат база ако ти е по близко от Надежда 3.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Да, да задължително ще ида да проверя просто искам да се ориентирам къде е най добре
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

rado84 написа:
Офтопик:
Ми_ми написа:таксата пред ДАЙ
Първо ДАЙ, после ВЗЕМИ...
Мими, къде точно видя "Й" в тези думи: "Държавна автомобилна инспекция", че плясна "Й" в абревиатурата?
Да, съжалявам - просто съм се отплеснала. Благодаря за корекцията, Радо :съгласен:

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Авто-мото”