Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Защо в студа двигателят трябва да се стартира два пъти

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Защо в студа двигателят трябва да се стартира два пъти

Мнение от шони »

През зимния период студът и ниските температури натоварват сериозно автомобила, особено ако е паркиран навън, а не в топъл гараж. За да се намалите натоварването на двигателя и да се удължи живота му, е важно да се спазват няколко правила при стартиране и шофиране.
Как да стартирате двигателя през зимата

Ако имате класически ключ за запалване, можете да използвате метода „две стартирания“. Това означава, че ключът първо се завърта до положение, в което всички индикатори на арматурното табло се активират и светват. Важно е да изчакате, докато предупредителните светлини, включително тези на подгревните свещи (особено важно при дизеловите двигатели), изгаснат. След това ключът се връща в първоначалното си положение и двигателят стартира отново. Това помага за загряването на подгревните свещи, особено при много ниски температури.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... a-dva-pati
Прочетено: 94 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Защо в студа двигателят трябва да се стартира два пъти

Мнение от beggginer »

Да ти кажа, дошло ли е време разделно, каквото и да правиш, няма спасение. Миналата зима на -5, ми изгоря модул подгрев свещи след като беше изгаснала лампата за подрева им, на 3-литровия дизел след второто даване на контакт, при спряно обдухване, без светнати лампи, с изключено радио. Само като видях колко върти, ми призля, а като запали на шестото завъртане, опуши булевард Захари Стоянов.. Сега да видим сменения модул от морга, как ще е тази зима. Засега на +3 градуса си пали от четвърт оборот. На минус, ако не е крайно наложително, не мисля въобще да пробвам. :lol:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Авто-мото”