Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Защо вече не ни позволяват да проверяваме сами маслото
Защо вече не ни позволяват да проверяваме сами маслото
Проверката на нивото на маслото в автомобила би трябвало да е - и доскоро беше - рутинна операция. Отваряте капака, виждате докъде има следи по пръчката и се уверявате, че всичко е наред. Само дето напоследък все по-малко автомобили са оборудвани с такава пръчка. Вместо това на таблото се появява индикация за нивото на маслото.Това е случаят от доста време при много премиум марки като BMW и Mercedes. Но сега тази тенденция достига до всички компании, включително най-традиционните и най-малко технологично настроени американските производители на пикапи.
На пръв поглед не изглежда логична идея. Замяна на проста, надеждна и евтина част със скъпи сензори за измерване на масло!
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... mi-masloto
Прочетено: 223 пъти
На пръв поглед не изглежда логична идея. Замяна на проста, надеждна и евтина част със скъпи сензори за измерване на масло!
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Re: Защо вече не ни позволяват да проверяваме сами маслото
Абе записват, съхраняват и т.н.т, ама строшеният двигател в сервиза не записа грешка за умрелия клапан който спира пръскалките на масло на буталата и закова в движение, страшна глупост
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Шоон, значи и ние сме премиум марки, щом още преди 30 години са ни сложили индикация за нивото на маслото на таблотошони написа: ↑нед юли 14, 2024 18:27Проверката на нивото на маслото в автомобила би трябвало да е - и доскоро беше - рутинна операция. Отваряте капака, виждате докъде има следи по пръчката и се уверявате, че всичко е наред. Само дето напоследък все по-малко автомобили са оборудвани с такава пръчка. Вместо това на таблото се появява индикация за нивото на маслото.Това е случаят от доста време при много премиум марки като BMW и Mercedes. Но сега тази тенденция достига до всички компании, включително най-традиционните и най-малко технологично настроени американските производители на пикапи.

"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Ами какво ще стане ако изгори една крушка? Точно крушката, която сигнализира за маслото. Моята няма такава, не че се сещам изобщо да го проверявам
Ама това с тези нови компютри и други джаджи, едно да даде грешка, една крушка да изгори и да не се сетиш да смениш маслото и хоп - отива двигателя.
Зная, че всички се кланяте до земи на новите системи и гяволии, на кой колко по-ново и модерно е возилото, но аз лично хич не им се кефя на новите неща. Е, все пак трябва да отчетете, че съм динозавър - други времена > други нрави

Зная, че всички се кланяте до земи на новите системи и гяволии, на кой колко по-ново и модерно е возилото, но аз лично хич не им се кефя на новите неща. Е, все пак трябва да отчетете, че съм динозавър - други времена > други нрави

Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Нямаш ли електронна щека на Сценика?
Всяка кола има крушка за маслото, дори и москвича. Тук обаче говорим за нивомер на маслото. И наистина ли нарече моята тридесетгодишна кола нова? БлагодаряяяяMouse написа: ↑пон юли 15, 2024 16:47Ами какво ще стане ако изгори една крушка? Точно крушката, която сигнализира за маслото. Моята няма такава, не че се сещам изобщо да го проверявамАма това с тези нови компютри и други джаджи, едно да даде грешка, една крушка да изгори и да не се сетиш да смениш маслото и хоп - отива двигателя.
Зная, че всички се кланяте до земи на новите системи и гяволии, на кой колко по-ново и модерно е возилото, но аз лично хич не им се кефя на новите неща. Е, все пак трябва да отчетете, че съм динозавър - други времена > други нрави![]()
![]()

Трябва да има едни 5 нулички да му се появяват при палене на мястото на километража.
Мноооооого отдавна не са крушки а диоди и не горят. Но и да изгорят би ти направило впечатление, понеже трите най важни за колата лейката за налягане на маслото, акумулаторчето за заряд на акумулатора и тази за спирачките като дадеш контакт трябва да светнат, като завъртиш мотора да угаснат като сработят, т.е това ти е контролно. Като дадеш на контакт и някоя от лампите не светне преди да си запалила, значи имаш проблем някъде по системата.Mouse написа: ↑пон юли 15, 2024 16:47Ами какво ще стане ако изгори една крушка? Точно крушката, която сигнализира за маслото. Моята няма такава, не че се сещам изобщо да го проверявамАма това с тези нови компютри и други джаджи, едно да даде грешка, една крушка да изгори и да не се сетиш да смениш маслото и хоп - отива двигателя.
Зная, че всички се кланяте до земи на новите системи и гяволии, на кой колко по-ново и модерно е возилото, но аз лично хич не им се кефя на новите неща. Е, все пак трябва да отчетете, че съм динозавър - други времена > други нрави![]()
![]()
Пръчки за мерене на масло няма напоследък, тъпото е, че няма и елементарно най важното, температура на антифриза, ама това е друга тема
AsusVivoBook17
Не, нямам. Предишната ми кола - Сейчендото също нямаше. Нали казвате, че Опел харчел масло. Не! Винаги си е точно колкото съм сипала. Никога не ми се е налагало да доливам, както на Москвича например.
Диоди - добре. Ама балъци като мен няма да видят и това

Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Говориш глупости в момента, това какво е, ако смея да попитам?

На всяка кола в близките 50 години, че и повече, дори и на великите ти москвич и жигули, преди да запалиш, само при даден контакт, свети лампа за налягане на масло. Когато запалиш, логично, угасва. Ако не угасне, съответно има проблем.
А опелът ти няма как да харчи масло като го караш по 1000 километра на година. Мини 10 000, покарай със 140 на магистрала поне 300-400 километра и пак ще си говорим
Какви диоди те гонят?

На всяка кола в близките 50 години, че и повече, дори и на великите ти москвич и жигули, преди да запалиш, само при даден контакт, свети лампа за налягане на масло. Когато запалиш, логично, угасва. Ако не угасне, съответно има проблем.
А опелът ти няма как да харчи масло като го караш по 1000 километра на година. Мини 10 000, покарай със 140 на магистрала поне 300-400 километра и пак ще си говорим

Какви диоди те гонят?

Чак пък глупостиMozo написа: ↑вт юли 16, 2024 11:08
А опелът ти няма как да харчи масло като го караш по 1000 километра на година. Мини 10 000, покарай със 140 на магистрала поне 300-400 километра и пак ще си говорим![]()
Какви диоди те гонят?

С Агилата ходих два пъти до Ахтопол. Дори на последното връщане реших, че ограничението на магисрала е 160 км. и с толкова си карах. Добре че не ме е засекла ни камера, ни чичко. Масло не изгори и капка, но трябваше да спра да дозаредя

Просто е късмет, че не харчи масло, щом казвате че това е характерно за тях. А и минавам близо 2000 километра на година - не 1000

Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Е, няма как да го усетиш за 2000 километра. Масло лапа при повече. Мини 10 хиляди и тогава ще видиш, че лапа, неминуемо е.
Да, може да са диоди вместо крушки, но това не променя нищо, просто диодите са с по-дълъг живот, почти вечни и не гърмят, но това няма отношение към темата. Гледай си уредите по таблото, това е едно от най-важните неща
Да, може да са диоди вместо крушки, но това не променя нищо, просто диодите са с по-дълъг живот, почти вечни и не гърмят, но това няма отношение към темата. Гледай си уредите по таблото, това е едно от най-важните неща

шони написа: ↑вт юли 16, 2024 18:31Имам електронна опция, въпреки че колата ми е с първа регистрация през 2001г. При палене се проверява чрез натискане на палчето на бордкомпа (ако изобщо това може да е бордкомпютър според съвременните ни представи). Излизат едни нули ..., и ако има проблем с количеството и качеството на маслото или филтъра, съответно се разбира. За мен си е добре, улеснява ме, но ми е нужно потвърждение. Аз проверявам на щека само когато ми предстои по-дълъг път, примерно 100 или повече километра. ОБАЧЕ миналото лято ми изгоря километража и намерих един (втора ръка, разбира се), но от Сценик 1, а моят е фейслифт на единицата. Та сега тази "екстра" я нямам.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Хмм, мислех, че таблата са ни същите - при мен, като дадеш на контакт и стрелката за температурата на водата първоначално показва нивотона маслото, като за тази цел изгрява втора индикация. Стои около 30 секунди, индикацията за маслото изгасва и стрелката вече започва да показва температурата за водата. Много е удобно, щека не съм вадил освен в началото, за да видя, че показва вярно. Е, сега вече не показва, ама причината май е друга, ще я видим в четвъртък с Монт 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 1 Отговори
- 47 Преглеждания
-
Последно мнение от Montoya
ср апр 30, 2025 08:39
-
- 4 Отговори
- 142 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
пет фев 28, 2025 20:12
-
-
Нико Тупарев вече не е обвиняем, а апелативни прокурори не разбраха и защо е бил
от Mozo » чет авг 08, 2024 12:35 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 62 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет авг 08, 2024 12:35
-
-
-
Защо след 3 години Турция вече няма да говори за внос на месо
от Mozo » пон дек 30, 2024 13:20 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 72 Преглеждания
-
Последно мнение от Mouse
пон дек 30, 2024 14:31
-
-
-
Прокурор Анита Джамалова: Проверяваме три версии откъде Габриела е взимала животните
от Mozo » ср мар 19, 2025 11:38 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 89 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср мар 19, 2025 11:38
-