Един от съветите, давани на шофьорите, е при движение по магистрала двигателят на автомобила да се натовари максимално Това означава „газ до ламарината“ и каране с висока скорост, като тази процедура позволява на мотора да се самопочисти. А това означава увеличение на мощността и по-лесно стартира в студено време.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... rno-ili-ne
Прочетено: 114 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Газ до ламарината за по-добра работа на двигателя - вярно или не?
Газ до ламарината за по-добра работа на двигателя - вярно или не?
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Re: Газ до ламарината за по-добра работа на двигателя - вярно или не?
И при дизел ли 5000? Тия са ненормалниЗа целта трябва да изберете сух и хубав ден и да карате по права многолентова магистрала. Трябва да шофирате, като поддържате обороти на двигателя при 5000 оборота в минута в продължение на 30 минути или още по-добре един час. Това може да стане при скорост около 100 км/ч, не на най-високата предавка.

Хммм, аз с 4 хил оборота съм на 200 км на пета предавка, на трета предавка с 5 хил оборота съм някъде около 170-180 км/ч, не е изпълнимо това. Няма как и нужда да карам на втора или трета предавка цял час, това ще убие колата.
Дизеловите, хубаво е да се покарат малко на високи обороти за да направи качествена регенерация на дпф-а, но такива обороти и часове е убиване на автомобила
Дизеловите, хубаво е да се покарат малко на високи обороти за да направи качествена регенерация на дпф-а, но такива обороти и часове е убиване на автомобила
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Трябва отвреме навреме да се издухват саждите, дори с изолирани дпф, егр, вихрови, но когато е добре загрял двигателя и то за кратко. Да караш продължително на високи обороти дърт дизел е просто прекомерно желание за преждевременно обслужване на двигател и скорости. Аз такива мераци нямам. 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 80 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
нед мар 02, 2025 17:02
-