Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Автошкола на добра цена в София

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Re: Автошкола на добра цена в София

Мнение от Montoya »

Mozo написа:Забравил си последното - предимството на дясностоящия :)
Не съм бре, не си видял просто
Montoya написа:Кръстовищата, когато няма знаци са не регулирани и тогава важи правилото, че този от дясно е с предимство, ако ще и с каруца да е
Прочетено: 9609 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да, но не си ги наредил в редичката:
Montoya написа:Тук също има йерархия - регулировчик, светофар, знаци, маркировка, ако има регулировчик, важат неговите знаци, ако има светофар, важат неговите показания, ако няма или е не работещ светофара /жълта мигаща светлина/ важат пътните знаци отгоре надолу.
Това имах предвид и може да не те разбере PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран
Регистриран: ср фев 25, 2015 12:53

Мнение от Васил Антонов »

Да ще се постарая ,но много малко е времето е оня ден почнахме лекциите , а преподавателят по теорията вече каза да се готвим за изпита ( вътрешния ) който трябва да е другия четвъртък

А тая тема с числата в категории МПС също ще бера ядове с нея твърде много са видовете МПС - и за всяко отделно има отделни параметри , отделни ограничения и въобще не е лесно , честно казано не разбирам защо я има тая приказка , че като за нищо друго не ставаш да ходиш да ставаш шофьор , това хич не е проста работа :shock:
Човек е мярката за всички неща.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Неее, не е сложно, само трябва да си го представиш и да си го наредиш в главата
За кои числа при мпс-тата става въпрос, че не схващам, за категориите ли?
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

За числата с колко километра в час трябва да се движеи всяко отделно МПС в населено място и извън населено място , кубичен обем двигателите , ширина и дължина на МПС , някакви ей такива примерно характеристики
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Те тия характеристики за двигателите и габаритите мисля, че ги няма в листовките, само ограниченията за движение в града, извън града и на магистрала.
Обикновено за леки коли ограниченията в България са 50 градско, 90 извънградско 140 на магистрала, за камиони и автобуси ако не ме лъже паметта са 10км/ч по нискиза извънградско и магистрала. Научават се, но най лесния начин е да се прочете и научи закона и правилника, но пък тука от едни които взеха съвсем наскоро книжки имат много хубави книги които са им раздали, има и листовките в тях и обяснения.
Навремето когато аз взимах книжка изпита беше от 40 листовки по 30 въпроса се избираха 3 за изпита с 90 въпроса, като обикновено бяха с разменена номерация, на изпитната листовка.
Примерно отпред 22-ра листовка, отзад 11-та листовка. Допускаха се максимум 5 наказателни точки, ако имаш 6 наказателни те късат. За грешка от първи до петнайсети въпрос се даваха 3 наказателни точки от 15 до 25 въпрос 2 наказателни и от 25-30 въпрос 1 наказателна. Сбъркваш два въпроса от 1-15 и си аут.
Тогава взех листовките като бях научил закона и правилника наизуст и преди изпита веднъж реших целия комплект листовки със само 8 нак. точки. Изпита го взех с 2 наказателни, един сбъркан въпрос от 15-25
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

При нас даваха само 2 :lol: :lol: :lol: Беше мъка, ама аз го взех с нула :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Много е трудно днес ни раздадоха пробни листовки , нямам никакви шансове дори не се доближавам до целта на цели 18 въпроса от общо 45 не знам верният отговор за една седмица да сведа грешките до 4-5 точки това абсолютно невъзможно . :предавам се: :banghead: :banghead: :banghead:

За да осмисля цялата тая информация ще ми трябват месеци , а те искат да я прилагам веднага и освен това другият проблем е че аз чисто визуално не си представям една огромна част от функциите на автомобила , така например не правя разлика между къси и дълги светлини , аварийни светлини , стопове показатели на таблото и подобни неща в смисъл имам доста бегъл поглед върху тези важни неща трябва да ги вида отблизо, а не нарисувани на картинката :?:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ще имате практически занимания, не се шашкай, всичко ще изкристализира :thumbright:
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Днес решавах нова листовка напънах се още малко мислих и добутах до 13 въпроса на който не знам отговора общо 28 наказателни точки , това е твърде много за 6 дни няма начин да успея да ги стопя до под 10 , това какво значи че ако се издъня на вътрешния изпит както почти на 100% съм сигурен ще повтарям и така докога , в смисъл колко пъти може да се дъня на вътрешен изпит. :?:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Вътрешният изпит е само за проверка, не се притеснявай.
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Васко, ти нали не очакваш за шест дни, да научиш всичко? Нормално е да имаш грешки, особено като досега изобщо не си бил близо до тази информация, както разбрах от написаното до тук. От теорията, първо запомни видовете пътни знаци и тяхната форма, по която ще се ориентираш за знака дали указва, забранява или предупреждава. След като знаеш това, ще ти е много лесно да разбереш какво да направиш, защото картинката на всеки знак ясно го показва. Както каза и Мозо, като започнеш практиката, ще стане по-лесно да разбираш нещата. :)

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Да сигурно като вече имам практика някои неща ще ми станат ясни , надявам се поне :усмивка1: , но се чудя тъй като сега в четвъртък е вътрешния изпит ,а преподавателят ни предупреди , че няма да пусне никои на външен изпит , ако не събере минимум 95 т. на вътрешния , т.е ако ме скъсат на вътрешния както очаквам задължително ли трябва да посещавам отново лекциите всеки ден по 4 часа , в смисъл да повтарям . Или щом веднъж съм бил на всички лекции след това може да не съм толкова стриктен :?:

А иначе не очаквам да стане лесно и бързо навлизането ми в тая материя , защото просто не съм имал досега нищо общо с МПС или ППС само съм карал колело е значи все пак съм имал общо с движението по пътищата , но като цяло знам , че ми е необходимо време и за това съм си поставил срок 2-3 месеца за които да науча теорията и да мога да я прилагам в практиката , не знам дали е осъществимо вие кажете дали за толкова време може да изкарам шофьорска книжка :?:
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

И още нещо казаха ми , че трябва да минавам през лекар за документ за годност , но не можах да разбера дали само при личния или и другаде , защото четох някъде че се ходило при очен лекар , УНГ и хирург ( последният не разбирам защо трябва да ходя при него , ако трябва ). И трябвало да минавам през някаква транспортна лекарска комисия ТРЛЦК или нещо подобно кажете каква е процедурата ако скоро сте я минавали .
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Трябва ти медицинско удостоверение, че си здрав за правоспособност, на обикновен език - медицинско за шофьор любител. Не ти трябва транспортна болница или специална лекарска комисия. Отиваш при личния лекар, като за всеки случай си носиш и бланка за медицинското и той знае какво да прави.
Колкото до другите въпроси, нямам отговор, защото всяка школа си има собствени правила. Не подхождай така страхливо, ако наистина искаш да се научиш и да караш, трябва да е с желание. Това или го можеш или не. :p

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Авто-мото”