Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Кой каква кола кара ?
- sko4
- Я елате пиленца при батко...
- Регистриран: съб май 19, 2007 15:14
Re: Кой каква кола кара ?
Аз пък си карам моето Рено 19 шамад и не го сменям за някоя доста по нова кола. На газ на дълъг път ми гори 6.8 литра газ. Двигателя е супер а предницата е желязна. 
Прочетено: 13455 пъти

Старостта не е порок , порок е глупостта !
- Льо
- Луд за връзване
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Шамад е от по-истинските рендета, ама с 90 коня колко искаш да изгори

"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
- sko4
Да ама си я карам 100-120 и повече рядко. А тези 90 коня са охранени, не са някои мършави, недохранени

- Льо
- Луд за връзване

- sko4
Да, ама са послушни моите коне, ядат малко, теглят много

- Льо
- Луд за връзване
- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
- Регистриран: чет май 23, 2013 22:21
Да ви кажа аз една поговорка: Колкото по-скъпа кола караш, толкова се чупи по-често и частите са й скъпи. Един човек разказваше как преди няколко години, чисто нова бмв 5 серия, след 18К км му заминаха накладките. След това реши да мине на топ версията на бмв 7-ца. След около 34К км. му изпаднал двигателя, защото 5 от 6-те болта не били стегнати.
Сега си кара едно спортно Инфинити, не съм го чул да се оплаква.

- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
И аз карам 18-20 хил км с едни накладки. Градско София и много километри през Петрохан, това им е животът на накладките. Нормално е за пета серия бмв, вероятно автоматик да заминат за толкова километри.nnvviiddiiaa написа: ↑пон окт 08, 2018 19:09Да ви кажа аз една поговорка: Колкото по-скъпа кола караш, толкова се чупи по-често и частите са й скъпи. Един човек разказваше как преди няколко години, чисто нова бмв 5 серия, след 18К км му заминаха накладките. След това реши да мине на топ версията на бмв 7-ца. След около 34К км. му изпаднал двигателя, защото 5 от 6-те болта не били стегнати.Сега си кара едно спортно Инфинити, не съм го чул да се оплаква.
В последните години се въведоха нови материали за направата на спирачни дискове и накладки с цел по ниска запрашеност и от там подобрено спиране, та дисковете вече изкарват 1 максимум 2 комплекта и стигат до минимума и трябва да бъдат сменени. Говоря за хубавите, маркови спирачни дискове и накладки.
Не хубавите китайско - полско - турско производство са евтини и изкарват повече километри, ако нямаш шанса да ги загрееш хубаво и да ги цопнеш в някоя локва, изкривяват се за миг като макарон.
Относно "Планираното остаряване" Отделите в автомобилната индустрия, които се занимават с това отдавна са по големи от заводите в които се правят колите
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
Не ме кефи като идея. Нарочно го правят, да ги сменяш по-често. АКо си караш нормално и следи обстановката, рядко ще ти се налага да биеш спирачки. За турските части е ясно. Незнам за отделите в авто индустрията до колко се занимават с това, но новите коли се чупят яко. Ето например служебия пасат на баща ми: модел 2017та, при спиране на светофар, колата дърпа някаква ръчна, електронна или нещо от сорта. Да, ама веднъж му се наложи да потегли и колата нее*ава да махне тъпата ръчна. Наложи се да превърти гумите, за да може тъпата ръчна да "загрее". Същата кола, когато вкараш задна, емблемата отзад изкача, за да се пусне задната камера. До тук добре, ама после слагаш първа и трябва камерата да се прибере. Да ама това не става.... остави ами и багажника не може да се отвори, защото камерата не е прибрана. Сиреч багажника и камерата се отварят, когато емблемата се отвори.Montoya написа: ↑пон окт 08, 2018 20:24И аз карам 18-20 хил км с едни накладки. Градско София и много километри през Петрохан, това им е животът на накладките. Нормално е за пета серия бмв, вероятно автоматик да заминат за толкова километри.nnvviiddiiaa написа: ↑пон окт 08, 2018 19:09Да ви кажа аз една поговорка: Колкото по-скъпа кола караш, толкова се чупи по-често и частите са й скъпи. Един човек разказваше как преди няколко години, чисто нова бмв 5 серия, след 18К км му заминаха накладките. След това реши да мине на топ версията на бмв 7-ца. След около 34К км. му изпаднал двигателя, защото 5 от 6-те болта не били стегнати.Сега си кара едно спортно Инфинити, не съм го чул да се оплаква.
В последните години се въведоха нови материали за направата на спирачни дискове и накладки с цел по ниска запрашеност и от там подобрено спиране, та дисковете вече изкарват 1 максимум 2 комплекта и стигат до минимума и трябва да бъдат сменени. Говоря за хубавите, маркови спирачни дискове и накладки.
Не хубавите китайско - полско - турско производство са евтини и изкарват повече километри, ако нямаш шанса да ги загрееш хубаво и да ги цопнеш в някоя локва, изкривяват се за миг като макарон.
Относно "Планираното остаряване" Отделите в автомобилната индустрия, които се занимават с това отдавна са по големи от заводите в които се правят колите
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Все едно слушам за прехвалените БМВ-та
От такива дребни болежки човек направо му иде да го засили в някое дере 

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Бенве е религя беMozo написа:Все едно слушам за прехвалените БМВ-та![]()

Ний тука сички парле ву франсе

- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Аз съм атеист..., следователно за мен Бумерът който търкалям, е просто една каруца, като всички останали. Резачка, но каруца, купчина скрап. Много сериозно ги приемате тез' дивотии с колите...
Нищо че Ниб се гъбарка в дадения случай

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
Аудито ми A3 1,6 горяло масло
. Това, че на 10000 км съм долял два литра и са станали седем - не ме плаши. Карал съм трабант на който на същите километри съм наливал 20 литра LT

Последна промяна от yogle на ср окт 10, 2018 00:33, променено общо 1 път.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 108 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет фев 28, 2025 00:28
-
- 0 Отговори
- 52 Преглеждания
-
Последно мнение от шони
нед яну 05, 2025 15:06
-
-
Хванаха шефа на голяма автокъща да кара ламборгини с 1,41 промила, ще плаща над 350 хил. лв.
от Mozo » пет май 31, 2024 12:36 » в Любопитни новини - 2 Отговори
- 76 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт юни 04, 2024 11:16
-
-
-
Актьорът Димо Алексиев, хванат да кара пил, май ще се споразумява, за да е по-малко зад решетките
от Mozo » вт яну 21, 2025 12:32 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 74 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт яну 21, 2025 12:32
-
-
-
Къде е горският и кой ще кара влака за Бюджет 2025: Анализ на икономисти
от Mozo » пет ное 15, 2024 12:22 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 78 Преглеждания
-