Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Колко може да се кара без прекъсване?

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Колко може да се кара без прекъсване?

Мнение от шони »

Всеки знае, че дълго време без спиране, прекарано зад волана, намалява концентрацията и реакцията по време на шофиране. Въпреки това, малко хора осъзнават кога умората се превръща от незначително неудобство в сериозна опасност за безопасността. Колко време обаче може да се шофира без спиране и какви симптоми показват нуждата от почивка.
Как да разберете кога е време да спрете?

Съвременните електрически автомобили са способни да изминават огромни разстояния с едно зареждане – някои модели изминават до 600-700 км без спиране. Хибридите и автомобилите с двигатели с вътрешно горене могат да изкарат дори по-далеч. Въпреки това е важно шофьорите да помнят - дори и най-издръжливият автомобил не може да замени човешката бдителност, а умората зад волана може да доведе до трагични последици.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... prekasvane
Прочетено: 117 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Re: Колко може да се кара без прекъсване?

Мнение от Montoya »

Значи я съм пълен пустиняк. Първия път август месец беше от Берковица до Гармиш партенкирхен 1550 км през Румъния Унгария, Австрия го взех за 17 часа на веднъж. Почивки само на границата за винетки и 2 спирания за бензин като тръгнах с пълен резервоар. На връщане същото, само че спряхме на Видин да вечеряме, че по късно тръгвахме. И понеже беше лятото въпреки климатика успявах и в двете посоки да изпия по 6 бутилки минерална вода 1,5 литра :twisted:
Следващата година обаче ми се наложи заради пандемията да отида да го прибера сина от същото място и с цел да не трябва да си правим ПСР тестове, които въвеждаха от полунощ, от София, слязох от кола на подемника на която обезвъздушавах спирачки, отидох до Германия и се върнах за 33 часа, точно 3 хил км. Спирам за бензин през 4-500 км, пикая и газ, едно спиране в Унгария да си купя винетка това е. Прибрах се в София в 2 часа след полунощ, легнах и станах в 7 да пия кафе и отидох на работа :headbang: :headbang: :headbang:
В Сърбия на връщане по магистралата усетих някои от описаните в статията симптоми, но на една бензиностанция в студа се раздвижихме за 15 минути и рестартирах системата
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Правил съм прибирания от Англия до България и ми е спирал тока. Даже съм имал голям късмет няколко пъти да се събудя при настъпване на маркировката на банкета, вместо при удар в тир. Казвах си, че няма да го правя повече, след като се прибрах, заричах се, и миналото лято ми се наложи да тръгна в 23:45 от София и да пристигна в Албания надолу под Саранди в 8 и половина сутринта. Без прекъсване, едно пикаене в Македония. Колата обаче беше Ауди S4 ръчка с десен волан и се изкривих заради безумно скосения кокпит от централната конзола. Нямаш място къде да си сложиш крака да ти почива, а аз съм 2 метра. Тясно е и горе, а левия волан на същия модел е супер просторен.

Един ден пиене на плажа отне, докато си поизправя гърба :lol:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Вие сте роботи, бе :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Авто-мото”