Всеки знае, че дълго време без спиране, прекарано зад волана, намалява концентрацията и реакцията по време на шофиране. Въпреки това, малко хора осъзнават кога умората се превръща от незначително неудобство в сериозна опасност за безопасността. Колко време обаче може да се шофира без спиране и какви симптоми показват нуждата от почивка.
Как да разберете кога е време да спрете?
Съвременните електрически автомобили са способни да изминават огромни разстояния с едно зареждане – някои модели изминават до 600-700 км без спиране. Хибридите и автомобилите с двигатели с вътрешно горене могат да изкарат дори по-далеч. Въпреки това е важно шофьорите да помнят - дори и най-издръжливият автомобил не може да замени човешката бдителност, а умората зад волана може да доведе до трагични последици.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... prekasvane
Прочетено: 117 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Колко може да се кара без прекъсване?
Колко може да се кара без прекъсване?
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Re: Колко може да се кара без прекъсване?
Значи я съм пълен пустиняк. Първия път август месец беше от Берковица до Гармиш партенкирхен 1550 км през Румъния Унгария, Австрия го взех за 17 часа на веднъж. Почивки само на границата за винетки и 2 спирания за бензин като тръгнах с пълен резервоар. На връщане същото, само че спряхме на Видин да вечеряме, че по късно тръгвахме. И понеже беше лятото въпреки климатика успявах и в двете посоки да изпия по 6 бутилки минерална вода 1,5 литра
Следващата година обаче ми се наложи заради пандемията да отида да го прибера сина от същото място и с цел да не трябва да си правим ПСР тестове, които въвеждаха от полунощ, от София, слязох от кола на подемника на която обезвъздушавах спирачки, отидох до Германия и се върнах за 33 часа, точно 3 хил км. Спирам за бензин през 4-500 км, пикая и газ, едно спиране в Унгария да си купя винетка това е. Прибрах се в София в 2 часа след полунощ, легнах и станах в 7 да пия кафе и отидох на работа
В Сърбия на връщане по магистралата усетих някои от описаните в статията симптоми, но на една бензиностанция в студа се раздвижихме за 15 минути и рестартирах системата

Следващата година обаче ми се наложи заради пандемията да отида да го прибера сина от същото място и с цел да не трябва да си правим ПСР тестове, които въвеждаха от полунощ, от София, слязох от кола на подемника на която обезвъздушавах спирачки, отидох до Германия и се върнах за 33 часа, точно 3 хил км. Спирам за бензин през 4-500 км, пикая и газ, едно спиране в Унгария да си купя винетка това е. Прибрах се в София в 2 часа след полунощ, легнах и станах в 7 да пия кафе и отидох на работа

В Сърбия на връщане по магистралата усетих някои от описаните в статията симптоми, но на една бензиностанция в студа се раздвижихме за 15 минути и рестартирах системата
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Re: Колко може да се кара без прекъсване?
Правил съм прибирания от Англия до България и ми е спирал тока. Даже съм имал голям късмет няколко пъти да се събудя при настъпване на маркировката на банкета, вместо при удар в тир. Казвах си, че няма да го правя повече, след като се прибрах, заричах се, и миналото лято ми се наложи да тръгна в 23:45 от София и да пристигна в Албания надолу под Саранди в 8 и половина сутринта. Без прекъсване, едно пикаене в Македония. Колата обаче беше Ауди S4 ръчка с десен волан и се изкривих заради безумно скосения кокпит от централната конзола. Нямаш място къде да си сложиш крака да ти почива, а аз съм 2 метра. Тясно е и горе, а левия волан на същия модел е супер просторен.
Един ден пиене на плажа отне, докато си поизправя гърба
Един ден пиене на плажа отне, докато си поизправя гърба

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Защо златото поскъпва и колко още може да скочи цената
от Mozo » вт окт 01, 2024 13:07 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 103 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт окт 01, 2024 13:07
-
-
-
Изненадваща прогноза: ето колко процента от работните места може да заеме AI до 10 години
от Mozo » пет окт 04, 2024 15:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 84 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет окт 04, 2024 15:25
-
-
-
Колко ще ни струва скъпата ключалка на вратата, която може да предотврати кражби през летните отпуски
от Mozo » съб авг 03, 2024 13:02 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 50 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
съб авг 03, 2024 13:02
-
-
-
Масово прекъсване на тока: Засегнати са поне две държави в Европа (ВИДЕО)
от Mozo » пон апр 28, 2025 17:45 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 14 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон апр 28, 2025 17:45
-
-
-
Украинското разузнаване обяви колко севернокорейци са в Курск и колко от тях са специални сили
от Mozo » ср окт 30, 2024 12:16 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 156 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср окт 30, 2024 12:16
-