Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
На газ през зимата: 10 неща, които трябва да знаете
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: На газ през зимата: 10 неща, които трябва да знаете
А, ич, те С класите им примерна са много готини понеже - трошляци неземни.
Прочетено: 1748 пъти

- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
- Регистриран: чет май 23, 2013 22:21
Колата е на 320 хилки, както искаш го тълкувай. За мерцедеса - 2005-та година, чичо ми взима чисто нов ML 270 от Германия му го карат. Загубиха го някъде по трасето, ама това е друга тема, та нямаше и една година и го остави при дилърите нещо тропало. Там му изредили един куп неща за смяна, включително и ремонт на цялата предница. Ремонти за една чанта пари... от там чичо ми им казва, че колата е гаранционна и тия увиснали ченета. Здравината на мерцедесите беше до към 2000ната година, после всичко е бизнес за части. То не се отнася само за мерцедесите, а за всичко останало.
PS: То да сравняваш мерцедес и рено е глупаво, защото това са различни класове коли. Съответно цените и поддръжката им е друга.
PS: То да сравняваш мерцедес и рено е глупаво, защото това са различни класове коли. Съответно цените и поддръжката им е друга.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Не е точно така, почти всяка марка има различни класове. Например Лагуна и Пасат са в един клас, Клио и Поло и т.н. При Мерцедес не ги знам точно как са, но предполагам, че C класата е нещо като Пасат и Лагуна, не знам.

- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
Идеята ми беше едно струва 50,000 лв , а другото струва 25,000. Само пример. Отделно материалите са по-качествени и т.н.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Тук вече съм съгласен - високата цена обикновено води и до повишено качество, но не винаги - примери - iPhone и Фолксваген 

- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
Аз от айфона нямам претенции нито за качество, нито за поддръжка. Качествена сглобка, олед екран на самсунг.Софтуерна поддръжка 5 години, минимум!!! Колко са брандовете, които предлагат такова нещо? Първия ми модел беше Iphone SE 2016-та година. На скоро получи iOS 12. Да не споменавам и оптимзацията на този софтуер. Виж за VW съм съгласен. Това е една скъпа шкода. На 120,000 кормилна рейка, а на 150.000 - съединител и това кола на 3 години. Имаше и други досадни проблемчета, като камерата за задно се прецака и не можахме да отворим багажника (Passat 2017 kombi, нова от магазина), предна лява врата не искаше да се отвори отвън. И водната помпа, тя една модерна такава, не искаше да си разтвори перките(модерна, пак казвам) и съответно колата пищеше, че е прегряла и се налагаше да се отбиеш, за да изстине.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Мда, части на Samsung, ама на петорна цена. Мръсни кожодери и измамници. И това вече сме го говорили - няма как да не е оптимизирано, след като правят оптимизация за има-няма 5 модела на кръст, а не като Android, който трябва да върви на хиляди и хиляди модели. Ако и това не можеха, по-добре да затварят кепенците
Всъщност хвани един Андроид от висок клас и ще забравиш за всякави въйфони
А иначе за немските кенефи си знаем, само слепите фенове продължават да повтарят мантрата за немското "качество"

А иначе за немските кенефи си знаем, само слепите фенове продължават да повтарят мантрата за немското "качество"

Слепите фенове на немското качество са точно толкова слепи като феновете на френското неземно качество.
Ежедневно се занимавам с всякакви марки, модели и националности коли и честно ти казвам, толкова глупости като французите никой, ама никой друг не може да измисли. Мога да дам и примери, но не мисля, че има смисъл.
Друго, ние като цяло гледаме на колите от нашата камбанария и съдим по това, че можем да си позволим само разпаднал се 15+ годишен кошник. Хората това нещо не ги интересува. Купуват си нов автомобил, карат го докато е в гаранция и го разкарват и взимат нов такъв. Производителят си е преценил, че спокойно може да поеме гаранцията на 20% строшени коли и така всички са доволни. Освен това, скапва се някой агрегат, за който трябва повече време, в сервиза ти дават заместващ автомобил и това е. Хората са си го организирали и си въртят икономиката и си карат новите коли и всички са щастливи.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ба, не съм сляп фен и никога не съм бил. Винаги например съм казвал, че Лагуна 2 е уникален боклук и това е факт, а не мнение. Но немските фенове не признават, те хвалят до дупка с пяна на уста, нищо че правят основни ремонти на чисто нови автомобили само след 50К. Факт е обаче, че на хората не им пука, че са лагерници и отдавна са забравили какво е това комфорт, което е тъжно. Ако теоретично приемем, че и двете са кенефи, предпочитам комфортния кенеф. В същото време обаче таванът ми още не е паднал и всичко ес държи като ново. Нека не се качваме в немски змиярник отпреди 10 години, че вътре всичко тропа, трака и е олющено. До момента олющен климатроник на Лагуна 1 никой не е виждал, но за сметка на това супер качественият немски Пасат му се белеят костите отдолу 

Да де, ама го прави производителя, не собственика и това не прави една кола боклук
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Напротив, Лагуна 2 си е трошлив кенеф
Допълних си поста 

Ама и лагуна 1 е трошлив кенеф, не само 2 и 3. Просто ти си попаднал на една не толкова изтормозена бройка и това ти определя мнението за колата. А на мен ми е много трудно да ги закрепя да излязат от сервиза безопасни и здрави, за лагуна 1 ти говоря и двете фази.
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Мне, разликата между 1 и 2 е огромна. Само като тръгнем дори от по-тънкото стебло на амортисьорите. Имам много познати с лагуни единици, всичките са доста доволни и не им се трошат почти никак. При теб е друго, щото идват само проблемните, знаеш как е
И не може само моята да е читава, на конвейера всичките са еднакви. Между другото, не се бъзикам, вече на пети или шести човек попадам, който е бил с Лагуна 1, купил си е Ауди или Фолксваген и горко съжалява и гледа жално, без майтап, абсолютно честно 

Значи пълно безобразие е да си смениш 20 годината кола за друга 20 годишна, особено с ауди А4 от първите. Производството на това ауди започва 97-ма година, но е било страхотен автомобил до максимум 2010 година, после се разпада. Виж, още познавам хора с Б4 ауди, масла и филтри, дискове и накладки. За съжаление станаха редки като 80 яйце, дори и по редки.
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Доста са пръчкави, иначе са малко по-здрави, да.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Трудов договор за допълнителен труд: Какво трябва да знаете
от Mozo » пет юни 28, 2024 12:43 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 92 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет юни 28, 2024 12:43
-
-
-
Нови данни: Замърсяването с азотен диоксид в София се увеличава, не е само през зимата
от Mozo » пон ное 25, 2024 14:19 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 114 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон ное 25, 2024 14:20
-
-
-
Ще оцелее ли Европа през зимата без газ от Русия и кои две страни я изместиха като най-големи доставчици
от Mozo » пон авг 19, 2024 13:02 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 85 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон авг 19, 2024 13:02
-
-
- 0 Отговори
- 56 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт окт 22, 2024 12:35
-
-
Знаете ли, че не знаете нищо за Европа? (част 1)
от Mozo » пет май 24, 2024 12:41 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 54 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет май 24, 2024 12:41
-