Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
На газ през зимата: 10 неща, които трябва да знаете
На газ през зимата: 10 неща, които трябва да знаете
За и против автомобилните газови уредби: ето ви още един от вечните интернет спорове. Нямаме никакво намерение да навлизаме в него, защото правилният отговор е различен за всеки потребител според житейските му нужди. Монтирането на АГУ няма особен смисъл в малки и икономични автомобили, които се карат в града. И обратно, може изцяло да осмисли живота на хора, които карат големи коли и навъртат ежедневно по 80, 100 и повече километра.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... -da-znaete
Прочетено: 1747 пъти
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... -da-znaete
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
- Регистриран: чет май 23, 2013 22:21
Re: На газ през зимата: 10 неща, които трябва да знаете
На 4 иляди кубика, нема как да не сложа газ.
Цената е два пъти надолу. Ръчкам си без да ми пука за разхода.

Нафта за отопление, газ за готвене, бензинът е за каране 

AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Ако даден автомобил е фабрично направен за LPG или CNG - добре, ама бай Иван в гаража или който и да е друг , да слага тези бомби - не благодаря.
Щом производителя е написал, че трябва да се кара на бензин - значи трябва. Същото е и с дизела. Колко много коли се взривиха заради некадърно поставено АГУ.
Зимата пък кое му е икономичното на автомобил с АГУ? Двигателя се "дави" и трябва да се превключи на бензин. Таковал съм я икономията. Предпочитам да си карам на бензин. По-скъпо е, ама поне не застрашавам себе си и другите около мен.
Е, ако ми дадат кола с фабрично направена LPG или CNG инсталация, то няма да откажа. Производителя е пресметнал всичко , докато "бай Иван газаджията" - не.
Щом производителя е написал, че трябва да се кара на бензин - значи трябва. Същото е и с дизела. Колко много коли се взривиха заради некадърно поставено АГУ.
Зимата пък кое му е икономичното на автомобил с АГУ? Двигателя се "дави" и трябва да се превключи на бензин. Таковал съм я икономията. Предпочитам да си карам на бензин. По-скъпо е, ама поне не застрашавам себе си и другите около мен.
Е, ако ми дадат кола с фабрично направена LPG или CNG инсталация, то няма да откажа. Производителя е пресметнал всичко , докато "бай Иван газаджията" - не.
Всъщност АГУ съвсем не е такава бомба за каквато я мислят повечето хора. Един резервоар с бензин е много по опасен от една бутилка газ.
Кадърно монтиран газов инжекцион си е доста добре и като вървеж и като разход. Все още са скъпи, но ако човек има възможност да монтира газова уредба тип "течна фаза" няма никакъв проблем. Ползват се същите дюзи, монтира се само един клапан, модул който да го управлява и една бутилка с помпа.
Корейците произвеждат Кия Оптима за техния пазар само и единствено на газ, точно тип течна фаза. Нямат бензинов резервоар, но дали е заводска или допълнително монтирана си е все толкова безопасна. Каквото е на бензин, това е и газ, само цената е два пъти по ниска
Кадърно монтиран газов инжекцион си е доста добре и като вървеж и като разход. Все още са скъпи, но ако човек има възможност да монтира газова уредба тип "течна фаза" няма никакъв проблем. Ползват се същите дюзи, монтира се само един клапан, модул който да го управлява и една бутилка с помпа.
Корейците произвеждат Кия Оптима за техния пазар само и единствено на газ, точно тип течна фаза. Нямат бензинов резервоар, но дали е заводска или допълнително монтирана си е все толкова безопасна. Каквото е на бензин, това е и газ, само цената е два пъти по ниска
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Само някак си не те виждам да сложиш на самолета газ
Плюс това не ми се сменя генерация и не искам да ми горят клапаните 

Аз не него газ няма да сложа защото е кола със сложна електроника и в коша при мотора е повече от претрупано, пък и в момента мога да си позволя карането на бензин, пасатката ми беше само на газ, дори мислех да и отхвърлям резервоара
Клапани горят на малолитражки с тънки клапани, а колектори гърмят, когато са пластмасови и е сложена обикновена уредба

Клапани горят на малолитражки с тънки клапани, а колектори гърмят, когато са пластмасови и е сложена обикновена уредба
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Не, не, моят колектор е чугунен, но, колкото и да е странно, все още съм с оригиналната генерация. Не искам да ми изгние от конденза 

- Льо
- Луд за връзване
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Харесвам газта, без майтап. С нея можеш да си светиш, да готвиш, да си прекратиш живота и куп други интересни неща да си сториш, обаче да си карам колата на газ, нема как да се получи. Четири години карах Мицан с прецакана помпа, от което разхода ми биде около 15 и нагоре до към 18 град и твърдо 10 магистрала, и не успях да фалирам до там, че да ползвам газ по трета точка
Сега един колега ме тормози да съм си сложел на полото газова ..... а аз го гледам в потрес - че то гори само 8 градско и некви около 6 извън, за чий ми е тая газ.

"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
И аз съм на мнение, че преправянето на колите с АГУ е нож с две остриета. Да, разходът на гориво пада, но това съвсем не е единственият разход по един автомобил, да не говорим з безопасността. Твърдя го от опит; преправях предишната си кола с метанова уредба и не бях доволен. Нямаше кой знае каква промяна; не се отрази на бюджета ни. Кола на газ, само ако е заводска.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Стига с тая безопасност и бомбо опасност хора! Аз твърдя от много сериозен опит, че газовите уредби са по безопасни от бензиновите и от навъдилите се напоследък електрички
AsusVivoBook17
- Льо
- Луд за връзване
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Мене от газ не ме е шубе, щото не повтаряло

"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
- nnvviiddiiaa
- Ентусиаст
- Регистриран: чет май 23, 2013 22:21
На бащата - Меган 2-ра генерация , 2004 година, 1.6 мотора. Беше служебна кола и си я караше. След 2-3 години я бракуваха, взе я за няколко хиледарки. сложи й газ в София. В момента е на 320,000+ км. и газовата няма проблем, освен веднъж когато зареди на Еко-то газ и инжекторите дадоха фира. Шибана газ и от тогава никакво зареждане там. Скоро ще се наложи да смени бутилката. На моя 4 иляди кубиков мотор, му боцнах, че карам предимно градско. Фирмата е голяма, монтират системи и в други държави. Нямаха налични бутилки, та докара от Гърция( да и там монтират) и след няколко дена си я взех. Мога да кажа, че изглежда все едно е монтирано заводско. Ако се поддържа една система няма да има проблеми. И колко коли са гръмнали заради неизправност в системата? Повечето загиват на при катастрофи, от колкото от бутилки.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Е, как така над 320 000 километра, само Мерцедес го може това, Рено са боклуци

Офтопик:

Така е, рено са боклуци, няма място за сравнение с мерцедес. Сега, да не излезем най големия защитник на мерниците, не ги харесва кой знае колко, но не мога да им отрека с лека ръка предимствата пред френските марки коли. И рено и пса груп не могат да извадят модел който да бъде сравняван с който и да е мерцедес, изключвам най големия им провал А клас
AsusVivoBook17
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Трудов договор за допълнителен труд: Какво трябва да знаете
от Mozo » пет юни 28, 2024 12:43 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 92 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет юни 28, 2024 12:43
-
-
-
Нови данни: Замърсяването с азотен диоксид в София се увеличава, не е само през зимата
от Mozo » пон ное 25, 2024 14:19 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 114 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон ное 25, 2024 14:20
-
-
-
Ще оцелее ли Европа през зимата без газ от Русия и кои две страни я изместиха като най-големи доставчици
от Mozo » пон авг 19, 2024 13:02 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 85 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон авг 19, 2024 13:02
-
-
- 0 Отговори
- 56 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт окт 22, 2024 12:35
-
-
Знаете ли, че не знаете нищо за Европа? (част 1)
от Mozo » пет май 24, 2024 12:41 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 54 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет май 24, 2024 12:41
-